"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לאחר שאיבד את אשתו ב-7.10: תושב חולון התעמת עם פועלים ערבים ונעצר
לטענת המשטרה, החשוד השליך אגרטל לעבר אחד העובדים בעבודות הרכבת הקלה, ולאחר מכן ירד ואיים עליהם באמצעות סכין • מדובר בתושב חולון, בן 35 שאשתו נרצחה ב-7.10 ומאז הוא נמצא בפוסט טראומה
תושב חולון התעמת עם פועלים ערבים ונעצר (אילוסטרציה). צילום: מישל דוט קום

לאחר שאיבד את אשתו ב-7.10: תושב חולון התעמת עם פועלים ערבים ונעצר

לטענת המשטרה, החשוד השליך אגרטל לעבר אחד העובדים בעבודות הרכבת הקלה, ולאחר מכן ירד ואיים עליהם באמצעות סכין • מדובר בתושב חולון, בן 35 שאשתו נרצחה ב-7.10 ומאז הוא נמצא בפוסט טראומה

אבי כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בבקשת המעצר המשטרתית היבשה לבית המשפט נרשם: "זרק אגרטל ואיים באמצעות סכין על העובדים תוך השמעת קריאות נגד ערבים". אבל הסיפור האמיתי מאחורי המקרה מורכב הרבה יותר, וחושף את הצלקות העמוקות שעדיין מדממות מאירועי 7 באוקטובר.

כאשר מדובר בתושב חולון, בן 35 שאשתו נרצחה ב-7.10 ומאז הוא נמצא בפוסט טראומה – בית המשפט האריך את מעצרו ביממה מאחר ולא נמצא מי שיקח אותו למעצר בית.

בית המשפט האריך את מעצרו ביממה. אילוסטרציה, צילום: אורן בן חקון

האירוע התרחש בשעות הבוקר של יום חמישי האחרון. החשוד שמתגורר בסמוך לעבודות של הרכבת הקלה בשדרות ירושלים בחולון, לטענת המשטרה, השליך אגרטל לעבר אחד העובדים, ולאחר מכן ירד ואיים באמצעות סכין על העובדים. העובד שלעברו הושלך האגרטל טען כי נפגע מהחפץ ושוטרים שהגיעו למקום עצרו את החשוד אשר טען כי הפועלים תקפו אותו.

בתום החקירה החליטו במשטרת חולון לעצור את הגבר שסובל מפוסט טראומה לאחר שאשתו נרצחה ב-7.10 וביקשו מבית המשפט להאריך את מעצרו בחמישה ימים נוספים בשל מסוכנות.

בבית המשפט נטען שכאשר הגיעו שוטרים למקום, החשוד היה במצב של סערת רגשות והתווכח עם אחת השוטרות. עוד הוסיף נציג המשטרה כי החשוד איים באמצעות סכין על העובדים תוך השמעת קריאות נגד ערבים ומחבלים. על פי המשטרה, השוטרת ראתה את החשוד מחזיק בסכין, אם כי החשוד טען כי הסכין הייתה בכיסו ונפלה רק כאשר הטיחו אותו ארצה.

"הוא לא עבריין, הוא במצב מורכב"

הסנגור, הדגיש במהלך הדיון כי מדובר באדם ללא עבר פלילי כלשהו, והציע כי בית המשפט יקבע תנאים לשחרורו, ביניהם הרחקה של שני קילומטרים מחולון. "הוא לא עבריין או רצידיוויסט, הוא במצב מורכב", אמר הסנגור. "אנחנו נמציא למזכירות ונודיע למשטרה מיד כשתהיה לנו כתובת של מעצר בית."

השופט איתי הרמלין קבע בהחלטתו: "מדובר באדם שהוא ככל הנראה פוסט-טראומטי לאחר שאשתו נרצחה ב-7.10.2023. לפי החשד, תקף ואיים על עובדים ערבים בסביבת בית מגוריו, והתעמת איתם גם בנוכחות שוטרות שהגיעו למקום וזאת כשהוא נושא סכין".

השופט הורה על העברת החשוד לבדיקה פסיכיאטרית בתוך 24 שעות, וכי הפסיכיאטר המחוזי או נציגו יכינו חוות דעת פסיכיאטרית ראשונית עד למועד הדיון הבא. "הייתי נכון לשקול שחרורו לחלופה הדוקה מחוץ לעיר חולון, אך כזו לא הוצגה," ציין השופט והאריך את מעצרו עד למוצאי שבת בשל מצבו המיוחד והרגיש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...