"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
תקפו באלות מתכת וגרזנים: אישום ברצח נגד ארבעה אזרחים אריתראים
האירוע התרחש במהלך עימות בין מתנגדי לתומכי המשטר האריתראי בתל אביב • הארבעה תקפו את המנוח מלקה גרסי טספה וגרמו למותו • הפרקליטות ביקשה להאריך את מעצרם עד תום ההליכים

תיעוד: ארבעה אזרחי אריתראה מכים למוות אזרח אריתראי אחר \ דוברות המשטרה

תיעוד קשה

תקפו באלות מתכת וגרזנים: אישום ברצח נגד ארבעה אזרחים אריתראים

האירוע התרחש במהלך עימות בין מתנגדי לתומכי המשטר האריתראי בתל אביב • הארבעה תקפו את המנוח מלקה גרסי טספה וגרמו למותו • הפרקליטות ביקשה להאריך את מעצרם עד תום ההליכים

,עודכן
0השמעה
[object Object]

כתב אישום בגין רצח בנסיבות מחמירות הוגש היום (חמישי) נגד ארבעה אזרחי אריתריאה. הארבעה מואשמים שרצחו מלקה גרסי טספה, אזרח אריתריאה גם הוא, במהלך עימות בין מתנגדי ותומכי משטר של אריתריאה. לאחר הגשת האישומים הפרקליטות ביקשה לעצור את ארבעת הנאשמים עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם.

הרצח מגיעה על רקע סכסוך בין מתנגדי לתומכי המשטר באריתריאה. על פי כתב האישום, ארבעת הנאשמים, המזוהים כמתנגדי המשטר קשרו קשר על מנת לפגוע בתומך משטר. ב-7 ליולי הגיעו המנוח יחד עם עשרות תומכי משטר לתקוף קיוסק ברחוב רותם בתל אביב – אותו פוקדים מתנגדי המשטר. בין הקבוצות התפתח עימות והם החלו לזרוק אבנים אחד על השנייה. בשלב מסוים הגיעו ארבעת הנאשמים שהם חובשים קסדות וחמושים בגרזינים, במוטות מתכת ובאלות, שם תקפו את המנוח באכזריות, עד שגרמו למותו.

הנאשמים מכים באזרח אריתראי ומכים אותו למוות,צילום: דוברות המשטרה

כתב האישום מייחס לשלושה נאשמים ביצוע עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע (רצח) ורצח בנסיבות מחמירות. הנאשם הרביעי מואשם בביצוע עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע (חבלה בכוונה מחמירה) וסיוע לחבלה בכוונה מחמירה. בנוסף, מיוחסת לאחד הנאשמים עבירה של שיבוש מהלכי משפט.

כאמור, הפרקליטות מבקשת להאריך את מעצרם. בבקשת המעצר צוין, כי מדובר בעבירות שבוצעו באכזריות, לאחר תכנון, על רקע סכסוך פוליטי שעודנו נמשך. התוקפים תקפו את המנוח, ברחובה של עיר, כהמון זועם ורק על שום היותו תומך משטר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו