"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

12 ק"ג סמים התגלו על תושב ארה"ב בבדיקה אקראית במסלול הירוק בנתב"ג

כשהעביר החשוד את המזוודה בשיקוף, התגלו 27 שקיות של סמים מסוג קנביס • הוא הכחיש שידע מה תוכנה של הכבודה שלו, נעצר והיום הוגש נגדו כתב אישום • בבקשת המעצר נכתב: "קיימת מסוכנות, הנאשם במעשיו מביא להתרחבותו של מעגל הסמים תמורת בצע כסף"

,עודכן
0השמעה
27 חבילות קנביס התגלו במקרה. צילום: דוברות המשטרה

רק בשבוע שעבר ניתן האישור לכך שישראלים יכנסו בעוד כחודשיים ללא ויזה לארצות הברית, ובינתיים, לבית המשפט הוגש כתב אישום בהליך מעצר לתושב ארה"ב שהגיע לארץ עם מזוודה ובה 12 ק"ג של סם מסוכן מסוג קנביס - זאת לאחר שעבר במסלול הירוק במכס ונעצר לבדיקה שגרתית, במהלכה התגלו הסמים.

על פי כתב האישום שהוגש על ידי יחידת התביעות של מחוז המרכז, הנאשם הוא מרקוס וולש, בן 31, שיצר קשר עם אחרים לייבוא סמים מסוכנים מארצות הברית לישראל. טרם הטיסה הוא קיבל 2,100 דולר החזר עבור הטיסה ועבור הוצאות אחרות. כמו כן, תדרכו אותו מהיכן לאסוף את המזוודה, לאן לנסוע - ועבור הבלדרות יקבל 5,000 דולר.

12 ק"ג סמים נתגלו על תושב ארה"ב בבדיקה אקראית במסלול הירוק בנתב"ג

לפני כשבוע, הוא עלה על טיסת דלתא מניו-יורק לישראל, כאשר במזוודה הוסלקו לא פחות מ-12 ק"ג סם מסוג קנביס. כאשר נחת בישראל, הכל עבר חלק - ולאחר ביקורת הדרכונים הוא אסף את המזוודה ועבר דרך המסלול הירוק. במהלך המעבר במסלול זה, אחד המוכסים ביקש ממנו להעביר את המזוודה בשיקוף, וכאשר נצפה חומר חשוד נקלחה המזוודה לבדיקה במהלכה התגלו 27 חבילות הקנביס.

בעקבות כך וולש נעצר, והיום (ראשון) הוגש נגדו כתב אישום בגין קשירת קשר לפשע וכן יבוא סמים לישראל, ובמקביל, הוגשה בקשה למעצר עד תום ההליכים. הנאשם עצמו ציין כי אכן היה אמור להעביר את המזוודה למישהו אחר, אך הכחיש כי ידע שיש בתוכה סמים.

הנאשם הכחיש שידע שיש במזוודה סמים,צילום: דוברות המשטרה

"מהתנהלות הנאשם קיימת מסוכנות לשלומו של הציבור אשר במעשיו מפיץ את נגע הסם בחברה ומביא להתרחבותו של מעגל הסמים תמורת בצע כסף", נכתב על ידי עו"ד פקד טל ניסנוב בבקשת המעצר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר