איבראהים נידאל שיח' אלעיד ושריף אניס שיח' אלעיד, בני דודים תושבי רהט בשנות ה-20 לחייהם, נורו הלילה (בין שלישי לרביעי) למוות במכוניתם בכביש 40 סמוך למחלף להבים. מצבו של צעיר נוסף מוגדר קשה. לא רחוק ממקום האירוע נמצא כלי רכב עולה בלהבות.
חשד לניסיון חיסול: פיצוץ רכב בלוד | השימוש בהתאם לסעיף 27 א לחוק זכויות יוצרים
"אח שלי הלך ואבא שלי הלך," סיפר בצער האח והבן דוד שניצל מהאירוע. "פשוט ריססו אותנו. ראיתי את אלוהים". כמו כן, ציין כי המתנקשים היו רעולי פנים.
מסתמן: סכסוך בין משפחות
המשטרה שפתחה בחקירה וסריקות אחר חשודים ובאיסוף ממצאים בזירה, איתרה בשטח פתוח מכונית שרופה שממנה על פי החשד בוצע הירי. מחקירה ראשונית עולה כי הרקע לירי הוא ככל הנראה סכסוך פלילי בין משפחת אבו לטייף לשייח' אלעיד.
במסגרת החקירה עצרה המשטרה לפני זמן קצר תושב רהט בשנות ה-30 לחייו בחשד למעורבתו באירוע הירי. החל משעות הבוקר המוקדמות פעלו כוחות בילוש של ימ"ר נגב, בשיתוף יחידת המסתערבים של מג"ב ויחידות מיוחדות נוספות, לאיתור חשודים. הוא הובא לחקירה בימ"ר נגב, ועל בסיס חומר הראיות שייאסף כנגדו, יובא מחר בפני בית משפט השלום בבאר שבע בבקשה להארכת מעצרו.
כזכור, הדיווח על הירי התקבל במוקד של מד"א אמש סמוך לחצות. חובשים ופרמדיקים של הארגון העניקו טיפול רפואי ופינו לבית החולים סורוקה בבאר שבע את שני הקורבנות כשהם במצב אנוש - שם נקבע מותם.
עצירת חשוד בעקבות רצח ברהט | דוברות המשטרה
בעקבות ההודעה על הרצח הכפול בלהבים ומותם של שני צעירים מרהט, עמותת יוזמות אברהם מעדכנת כי מתחילת השנה 144 ערבים קיפחו את חייהם בנסיבות הקשורות לאלימות ולפשיעה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו