"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שלוש דקירות בחזה: תושב רחובות הורשע ברצח אדם שהגיע לגבות ממנו חוב
לירון מהלל, בן 36 מרחובות הורשע ברצח בן דבח מבת ים • באירוע שהתרחש ב-2021 הגיע דבח לבית מהלל שחיכה לו מחוץ לביתו שם התפתח בין השניים מאבק • ביהמ"ש: "אדם שיוצא למפגש עם בעל חובו, ביודעו שאין לו יכולת מיידית לפרוע את החוב, ועושה כן כשהוא מצויד בסכין שביכולתה להמית - חזקה עליו שהתכוון להמיתו"
רצח ברחובות (אילוסטרציה). צילום: עמי שומן

שלוש דקירות בחזה: תושב רחובות הורשע ברצח אדם שהגיע לגבות ממנו חוב

לירון מהלל, בן 36 מרחובות הורשע ברצח בן דבח מבת ים • באירוע שהתרחש ב-2021 הגיע דבח לבית מהלל שחיכה לו מחוץ לביתו שם התפתח בין השניים מאבק • ביהמ"ש: "אדם שיוצא למפגש עם בעל חובו, ביודעו שאין לו יכולת מיידית לפרוע את החוב, ועושה כן כשהוא מצויד בסכין שביכולתה להמית - חזקה עליו שהתכוון להמיתו"

אבי כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הרכב שופטי בית משפט המחוזי מרכז בלוד בראשות השופט עמי קובו, מיכאל קרשן ומרב גרינברג, הרשיעו ברצח את לירון מהלל, בן 36 מרחובות ברצח של בן דבח מבת ים. מהלל רצח אותו לאחר שדבח הגיע אליו לגבות ממנו חוב.

על פי כתב האישום, בחודש פברואר 2021, דבח ומהלל שוחחו בטלפון והחליפו ביניהם מסרונים, על רקע טענתו של דבח לפיה מהלל חייב לו כסף, כמי שהיה ערב לחוב של אדם אחר. במהלך חילופי הדברים הודיע דבח למהלל, למורת רוחו, כי הוא מגיע אליו הביתה לגבות את החוב.

הסתובב ודקר בבית החזה

בתגובה לשיחה הזו מהלל יצא מביתו ברחובות, מצויד בסכין וניגש לצומת המרוחק כ-100 מטר מביתו, שם הוא המתין להגעתו של דבח. כעבור זמן מה, דבח הגיע ברכב שבו נהג חבר שלו, ואז נטען, כי מהלל מתועד רץ על המדרכה לכיוון הצומת ודבח רץ בעקבותיו. או אז, מהלל הסתובב לכיוונו של דבח ודקר אותו מספר פעמים בבית החזה, בעוד שדבח דקר את מהלל בצווארו.

בהכרעת הדין הוצגו חלק מהמסרונים שהועברו בין השניים. דבח: "תשמע יא שוטר, אני בא עכשיו ל(רחוב) נופר ל… אותך בתחת. יא בן אלף שרמוטה, אתה תראה מי אני יא בן של…".

מהלל: "אתה בבצים שלי, חחחחןן".

דבח: "אל תדאג אנחנו נראה. ישיכור מסריח".

מהלל: "אני סחי, הכל טוב".

דבח: "תתחיל לשתות ימלשין. אני חצי שעה בדיוק מגיע אל תדאג. על…".

מהלל: "בילדים שלי, שכדי שתכבד את ההורים שלי לא אותי, אני ואתה ניפגש עוד מעט אל תדאג אני בא, בילדים שלי שאני בא. אתה לא תבייש אותי ליד כל המשפחה שלי. אני מסיים יותר מוקדם וניפגש יא ברווז".

ובהמשך... מהלל: "בן, לא לדבר איתי בסגנון הזה, בן אל תשגע אותי בן, אחי אל תשגע אותי, אל תיתן לי להתהפך עליך, שמעת?".

ביהמ"ש: "לא ניתן לקבל את ההסברים"

השופט קרשן שכתב את הכרעת הדין ציין כי אין כל אפשרות לקבל את הסבריו התמימים של מהלל להודעה כי 'יתהפך' על דבח. תוכן הדברים אינו מתיישב עם ההסבר כי מהלל התכוון רק לכך שבן לא יקבל את התשלום המגיע לו, הסבר שכלל אינו תואם את השיחה בכללותה.

"בוודאי שלא ניתן לקבל את ההסבר האחר שנתן מהלל לאמירה זו, שכביכול לא רצה שיפריעו ויציקו לו ביום ההולדת, אלה הסברים מאולצים שאינם הולמים את הדברים שנאמרו על ידי מהלל בהתכתבות עם דבח", כתב השופט קרשן והוסיף: "אדם שיוצא למפגש עם בעל חובו, ביודעו שאין לו יכולת מיידית לפרוע את החוב, ועושה כן כשהוא מצויד בסכין שביכולתה להמית, ולאחר ששני הצדדים איימו האחד על רעהו שינקטו באלימות, חזקה שהתכוון לעשות שימוש בסכין לפחות כדי לפגוע באחר באופן משמעותי. אדם שבמהלך 'מפגש' כזה דוקר את חברו שלוש דקירות באזור בית החזה - חזקה שהתכוון להמיתו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...