"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המקורב לליברמן שנעצר: משה ליאון
מנכ"ל משרד רה"מ לשעבר הוזמן למסור עדות, שהפכה לחקירה תחת אזהרה • בתום חקירתו נשלח, בהסכמתו, לארבעה ימי מעצר בית
משה ליאון // צילום: גדעון מרקוביץ' // משה ליאון

המקורב לליברמן שנעצר: משה ליאון

מנכ"ל משרד רה"מ לשעבר הוזמן למסור עדות, שהפכה לחקירה תחת אזהרה • בתום חקירתו נשלח, בהסכמתו, לארבעה ימי מעצר בית

יהודה שלזינגרמתי טוכפלדיורי ילון
, עודכן

משה ליאון, שכיהן כמנכ"ל משרד רה"מ, כיו"ר רכבת ישראל, ואף התמודד על ראשות עיריית ירושלים,נחקר היום במשרדי היחידה הארצית לחקירות הונאה במשטרה. הוא זומן הבוקר למסור עדות על הפרשה, ובמהלך המפגש עם החוקרים העדות הפכה לחקירה באזהרה.

עם תום החקירה נשלח ליאון למעצר בית בן ארבעה ימים. מקורביו מסרו: "משה ליאון שיתף פעולה באופן מלא לכל אורך החקירה. החוקרים נהגו בו בצורה עניינית והוגנת, ובסוף החקירה הסכים ליאון לבקשם למעצר בית".

במקביל, הגישה המשטרה בקשה מבית המשפט להאריך את מעצרם של שבעת החשודים שנעצרו בשבוע שעבר, בינהם הלוביסט ישראל יהושע.

שר החוץאביגדור ליברמןנשא דברים בפתח ישיבת הממשלה, ותקף את ההחלטה לחקור את חברי מפלגתו בפרשת השחיתות. "בימים האחרונים, נאלצתי לעבור על קטעי העיתונות והטלוויזיה. ראיתי ביום שישי את איילה חסון מאושרת בהתלהבות, מספרת על כך שעוד מאות נחקרים אמורים להגיע לחקירות. זה מה שראינו גם בכל כלי התקשורת האחרים. כלומר, מדובר במהלך מתוכנן ומתוזמן היטב. מדובר בחקירה שהיא מתואמת לחלוטין לרוח הזמנים של מערכת הבחירות. ממה שראינו בתקשורת, צפוי גל מעצרים נוסף, ועוד הדלפות".

"ההדלפות מכוונות ומגמתיות", קבע השר, "כשהצד השני לא יכול להגיב ומנוע מלהגיב. לכן, זה בהחלט מעורר הרבה שאלות והרבה תהיות. עד סוף מערכת הבחירות, עד היום האחרון, כל יום יהיו נחקרים והדלפות, וזה ילווה אותנו לאורך החודשים הקרובים. אני חייב לציין שמה שצרם לי במיוחד, וראיתי את התגובה של הפרקליטות בנוגע למשפטו של מני נפתלי (אב הבית במשרד רה"מ)".

"מוזר שדווקא בישראל ביתנו מאיצים את החקירה לפני הבחירות"

שר החוץ דורש הסבר מפרקליט המדינה באומרו "אני מקווה לשמוע מפרקליט המדינה שי ניצן הסבר מניח את הדעת – האם פתאום דב ליטוין עמד למכור את הסודות הכמוסים של ישראל? הגישה כלפי הפרשה הנוכחית, האם היא נובעת רק מכך שמדובר בישראל ביתנו? אין ספק שגם המשפט של מני נפתלי היה ראוי לדחות אותו לאחר הבחירות, אבל גם הגישה ההפוכה במקרה השני, כלפי ישראל ביתנו, זה דבר בלתי מובן. כדאי שפרקליט מדינה ינמק ויסביר את זה".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

"רק אלו שמתעצלים לא יחשבו מדוע ואיך, פעם אחר פעם וללא יוצא מן הכלל, בכל מערכת בחירות, מתערבים 'כוחות עלומים' ופוגעים בזכותה של ישראל ביתנו להתמודדות הוגנת. כי בכל הנוגע לישראל ביתנו - אין בחירות בלי חקירות".

כך כתב יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן בעמוד הפייסבוק שלו בהתייחסות לפרשת השחיתות שנחשפה השבוע.

"אין זמן טוב לשחיתות"

"מבישה העובדה כי השר ליברמן, במקום להוציא הודעה המגנה בחריפות את המעשים החמורים המיוחסים לבכירי מפלגתו ולהבהיר כי ככל שיתאמו החשדות יורחקו משורות המפלגה ולהביע תמיכה במערכת אכיפת החוק ובחשיבות מיגור השחיתויות, הרי הוא תוקף את מערכת אכיפת החוק ומעלה טענות כנגד תזמון החקירות".

"אין זמן טוב לשחיתות והמלחמה בה צריכה להיות נחרצת ומתמדת, וטוב עשו גורמי אכיפת החוק שלא נתנו לבחירות שהוקדמו לסכל את אכיפת החוק", הוסיפה התנועה בהודעתה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...