בשיתוף השף הלבן
לא שהיינו צריכים אותו כדי לדעת בוודאות שאי אפשר לעמוד בפני השילוב בצק-רוטב-גבינה הזה, נמצא שמזונות עתירי שומן מגבירים את שחרור הדופמין במוח, המופרש כשאנחנו חווים הנאה ממזון. יש לזה הסבר הגיוני: האדם הקדמון נאלץ להסתפק לרוב בצמחים ובשר נא. לכן, בכל פעם שאתם פשוט “חייבים” עוד משולש, כלומר, שומנים ופחמימות – אפשר להירגע – זה לא אתם, זו האבולוציה.
הפשוטה
פיצה מרגריטה, הגרסה שכל מתכון לפיצה מתבסס עליה. האיטלקים כבר הבינו שהסוד הוא במרכיבים איכותיים. כדי להרשים את האורחים שלכם, אתם באמת לא צריכים הרבה – בצק טוב, רוטב איכותי וגבינה משובחת יעשו את העבודה. אם בחרתם בגרסה הפשוטה של בצק דק ופריך, רוטב עגבניות ומוצרלה- חשוב לא להתפשר על איכות אף אחד מהמרכיבים.
אם בכל זאת אתם רוצים להכניס טוויסט, תוכלו להכניס שינויים עדינים בהרכב של כל אחד מהאלמנטים: בצק דק או עבה- החלטה שלכם. מוצרלה או צהובה- לא קריטי. גם גבינה צהובה מייצרת את אפקט הוואו ואת הריח הזה שאנחנו לא יכולים לעמוד בפניו. רוטב עגבניות או רוטב אחר? בפיצה הזו, שכולה מחווה לקלסיקה האיטלקית, אתם לא רוצים רוטב אחר מלבד רוטב עגבניות בצבע באדום בוהק.
פיצה מרגריטה מחזירה לעגבניות עטרה ליושנה. עגבניות מכילות רמות דומות של חמיצות ומתיקות שיוצרות איזון טעמים מושלם בפה. הטריות שלהן מאזנת את השומניות של הגבינה והדחיסות של הבצק והינה בלי ששמתם לב גם הכנסתם גם ירק לארוחה! אפשר לנסות רוטב עם עגבניות שרי צבעוניות, עגבניות טיפה (שהן אפילו עוד יותר קטנות), או עגבניות מגי לאקסטרה מתיקות.
המתחכמת
רוצים להטריף את האורחים ולשבור את כל המוסכמות? הפיצה הזו היא המקום בשבילכם להשתגע ועוד לקבל על זה מחמאות. בגזרת הבצק, אתם יכולים לשבור את החוקים ולתת לו צבע וטוויסט מגניב של טעם. למשל, עשבי תיבול שיצבעו בירוק או סלק שיגרום לבצק שלכם להסמיק יכולים להיות תוספת שתגרום לפיצה שלכם למלוך בשולחן.
בגזרת הרוטב, המתכון הזה ממש לא נאמן לעגבניות. רוטב לבן של שמנת עם כמהין, גבינות קשות ופסטו או כל רוטב שבדרך כלל הייתם מכינים לפסטה. אם הרוטב שלכם הוא על בסיס ירק, תוכלו גם להשתעשע ולפזר מעל גבינות שהן מתחכמות בעצמן, כמו – גבינות כבשים, גבינות מעושנות או גבינות מסריחות, שיוסיפו לפיצה שלכם טוויסט מגניב (רק היזהרו לא להגזים…) כל זה ועוד לא דיברנו על התוספות! אם בחרתם בפיצה מתחכמת, תוכלו להוסיף לה תוספות מתחכמות בצורת ירקות שלא נמצאים במקרר על בסיס יומי.
למשל: אספרגוס, כרוב ניצנים, בצלצלי שאלוט, שום קונפי או רוקט (את הרוקט מוסיפים אחרי האפייה בתנור, כן?). דבר חשוב – לא משנה איזה תוספות מתוחכמות תבחרו לפיצה שלכם, נסו להקפיד על שילוב טעמים מתוק-חריף-מלוח, שאפשר לשחק איתו כל פעם מחדש (למשל, ריבת בצל, פלפל חריף וגבינת עיזים, או לחילופין- אננס, חלפיניו ובולגרית)
הקטנטנה
פיצה פיצית! למה דווקא קטנטנה? כי כל דבר יותר חמוד בקטן, במקום שמונה משולשים, חלקו את הבצק להרבה כדורים קטנים והכינו מהם פיצות קטנטנות במגוון צורות: שבלולים, פיתות קטנות ועגולות או מקלות מאורכים ושטוחים. נכון, זה אולי ידרוש קצת יותר מהמוטוריקה העדינה שלכם כשתמרחו את הרוטב ותפזרו את הגבינה והתוספות, אבל זה ישתלם כשתגישו אותן לשולחן. יתרון נוסף של פיצות קטנטנות הוא הקלילות שהן מביאות איתן, המזכירות נשנוש.
להכנת הבצק תזדקקו למים קרים, קמח, שמרים יבשים, מלח, סוכר ושמן זית משובח. יתרון נוסף בגודל הזה, הוא שניתן להכין הרבה תחתיות בצק, להקפיא ולהפשיר ביום שבו מגיעים אליכם האורחים, כך אתם חוסכים מחצית מהעבודה! את הרוטב תוכלו להכין מעגבניות טריות קצוצות, עלי בזיליקום טריים, שום, בצל, רסק עגבניות, מלח ואם אתם אוהבים טוויסט חריף הוסיפו צ’ילי גרוס לקבלת רוטב מעקצץ וחרפרף. בסיר גדול צקו מעט שמן זית, טגנו בצל ושום, הוסיפו את העגבניות החתוכות ושאר המרכיבים ובשלו כשעה. כעת, כל שנותר הוא למרוח רוטב להוסיף סוגים שונים של תוספות וגבינות כיד הדמיון הטובה ולאפות כעשר דקות בחום גבוה מאוד. אין ספק שהפיצות הקטנטנות אך המשובחות הללו יגרפו מחמאות רבות.
בשיתוף השף הלבן
