פירות קפואים

אחד מהדברים הנפלאים שקיבלנו מהטבע אלו לא רק העצים, השמש או הנופים המרהיבים אלו גם הפירות השונים שמאפשרים לנו לטעום מנעד רחב ועשיר של טעמים שונים

גלידות (אילוסטרציה), צילום: גטי אימג'ס

בשיתוף עבודי

בשנים האחרונות הפירות הצליחו לחזור אל הצלחות, בין אם במנות גורמה מתוקות ומריריות ועד לשייקים טעימים ומשביעים שאותם אפשר למצוא בכל פינה כיום. אך על מנת שכל אלו יצליחו אכן להתקיים בצורה רציפה כל השנה, מבלי שיעלמו פירות עונה כאלו ואחרים כמו מנגו או רימון, הצטרף סקטור חדש אל הפירות ה”רגילים” שאנו מכירים וכיום קיים שוק עשיר ומגוון של פירות קפואים מכל קצוות תבל ובכל ימות השנה.

שימושים בלי סוף

הפירות הקפואים בדומה לפירות הרגילים יכולים לשמש ללא מעט שימושים שונים, החל מעוגות, ריבות, שייקים בריאים, ארוחות, עוגות ועוד! עם ההימצאות של כל כך הרבה חנויות ואתרים שונים המאפשרים קנייה פשוטה ומהירה של פירות קפואים, כך גם מתכונים המתבססים על מנגו יוכלו להתקיים בקיץ או שחזור מדויק של טעם השייקים  מברזיל, עם אסאי קפוא וטעים. כל אלו מתאפשרים כיום בצורה מהירה וקלה, אך בנוסף לקנייה המהירה והיכולת של כולנו להנות מפירות הטבע ולשימושים מגוונים בפירות הקפואים, הם מוסיפים לא מעט טעמים אקזוטיים ומעניינים לארוחות שלנו ומאפשרים גם לנו להנות ממנעד של פירות טעימים ואיכותיים.

לא רק טעים, גם בריא!

הפירות הקפואים הם המצאה די מהפכנית, אפשר להשוות אותה כמעט להמצאת השימורים של לפני כמה מאות שנים. אך מעבר למהפכניות ולטעמים הרבים שניתן להפיק מהפירות הקפואים, לא מעט מחקרים הוכיחו כי פירות קפואים מצליחים לשמר את המינרלים והוויטמינים השונים שיש בהם גם בזמן הקפאה.
אך לא רק שמירה על אותם ערכים נמצאה באותם מחקרים, אלא גדילה של אותם ערכים בחלק לא קטן מהפירות כמו פירות יער, מנגו ואפילו בננה. על כן הפירות הקפואים ככל הנראה החלו כטרנד אוכל נחמד המאפשר גיוון לאורחות ולשייקים שלנו, אבל הם כבר מזמן הוכיחו כי הטעמים המעולים המגיעים עם ערכים תזונתיים בריאים ונכונים יישארו במקפיאים שלנו לעוד לא מעט זמן.

בשיתוף עבודי

כדאי להכיר