צילום יח"צ

איך מכינים מגשי פירות טריים?

קודם כל, בואו ונסכים על העובדה, שאין מי שלא ישמח לקבל לביתו מגשי פירות. בכל זמן נתון. הם עסיסיים, הם מלאים בבריאות, הם צבעוניים, יש להם אין סוף סגולות בריאותיות, והם מפוצצים במינרלים ובוויטמינים. מרבית בני האדם נוהגים, כדרך השגרה, ליהנות מפירות בתור ארוחה שלמה, או בתור נשנוש בין ארוחה לארוחה. אומנם מושא המאמר הוא איך מכינים מגשי פירות טריים? אבל נתחיל מהשלב לפני ההכנה, כיצד תבחרו באופן מושכל את הפירות הנכונים, שבאמצעותם תכינו מלכתחילה מגשי פירות

בשיתוף תוכן שיווקי

מה צריך לדעת רגע לפני הכנת מגשי פירות טריים?

והנה שאלה שאין כדוגמתה בשום מקום אחר – “מה צריך לדעת רגע לפני השאלה איך מכינים מגשי פירות טריים”? נתחיל מכך כי מגשי פירות מכילים את הממתק הטבעי, שערב לכל חך, אך יש לדעת כיצד לבחור את הפירות וכיצד לאחסן אותם נכונה. ולהלן נציג בפניכם כל מה שצריך לדעת על מגשי פירות לפני השלב הסופי של ההכנה שלהם, כדלקמן –

  • תחילת מעשה תלויה בצרכנות נבונה. בעודכם תרים אחרי פירות בחנויות, ומסתחררים מכל המנעד הרב של הפירות שיש לחנויות להציע. אל לכם ליפול לאיבוד נוכח כל השפע הזה. תגיעו לחנות עם רשימה של פירות מסודרת. ברור שאתם יכולים להוסיף או לגרוע מהרשימה, אבל תנסו להיצמד להחלטה הראשונה שלכם, פן תישאו בעול של קנייה יקרה מדי.
  • כאשר אתם כבר רכשתם את הפירות, עבור הכנה של מגשי פירות, הפרידו כל פרי באשר הוא, וזאת משום שהוא פולט גזים, שמסב להאצה של ההבשלה, ובמלים אחרות – לבלאי מואץ, כדוגמת ריקבון. תנסו להפריד את הפירות שרכשתם תוך השמה שלהם בכלי אחסון שונים, כדוגמת סלסלות.
  • המון בני אדם נוהגים, מיד עם בואם הביתה מהחנות פירות וירקות, להכניס את הפירות שרכשו ישר למקרר, וזאת על מנת להגן עליהם ולמנוע מהם להירקב, בפרט שהטמפרטורות גבוהות למדי. אך זה לעתים ממש מיותר ולא נכון. יש פירות שלא מגיבים טוב לקור, בפרט במידה והם עדיין אינם בשלים. פירות כמו למשל פפאיה או לחלופין בננות עדיף להשאיר על השיש, במקום יבש וקריר.
  • למי מבינכם, שכל הטרחה של ההקדמה מתישה אותו, אתם בהחלט יכולים לרכוש מגשי פירות מוכנים, ואז ישר לאפסן אותם בפריג’ידר, תוך כדי כיסוי שלהם בניילון נצמד, וזאת על מנת לשמר את הטריות שלהם. תוציאו את כל הנוזלים שבמגש הפירות, הוא צריך להכיל פירות יבשים בלבד.
  • במידה ולקחתם לתשומת לבכם את האחסון של הפירות בתוך כלים נפרדים, כדוגמת סלסלה, באם הם מגיעים מהחנות בתוך אריזה סגורה, מומלץ שתשאירו את הפירות בה. אריזה מקורות של הפירות מסייעת לשמור על הטריות של הפירות לטווח הארוך.
  • בניגוד למה שחושבים – אסור לשטוף את הפירות שנועדו להכנה של מגשי פירות בטרם הכנסה שלהם לפריג’ידר, כי אם רק לפני שאתם מכינים ממש מגשי פירות. במידה וקשה לכם לוותר על השטיפה של הפירות, עליכם לייבש אותם לגמרי, וזאת על מנת שלא יאגרו לחות.
  • אומנם הפירות צריכים לשמר את הנוזלים, שאם לא כן הינם יתייבשו ביעף, אבל מאידך, יותר מדי לחות תסב לפירות להעלות חיש הרף עובד. כדי להימנע מכך, שימו את הפירות, שזה עתה רכשתם מן החנות, על ניירות סופגים, וכן תחליפו אותן כל יום, בהנחה שאתם רוצים לאחסן את הפירות כמה ימים טובים במקרר.
  • וזאת כל התורה, על רגל אחת, כמובן.

איך מכינים מגשי פירות טריים?

ושאלה ממש חשובה, מושא המאמר, שאי אפשר להגיע לסיום המאמר בלעדיה – כאשר מקורה בא לידי ביטוי בשאלה שלפניכם – “ איך מכינים מגשי פירות טריים ?”, ועל שאלה זאת נענה לעומק, שלב אחרי שלב, באופן הזה שאף במידה וממש לא ברור לכם איך מכינים מגשי פירות, ובמידה ואתם ממש חסרי ניסיון, עם ההסבר המפורט שלנו, הדברים ייראו לכם ממש פשוטים וקלים להבנה, ובעיקר להכנה, יש לומר. ובכן, הסכיתו ושמעו, ותעקבו אחרי המלים שלנו בהקשבה מלאה. ואלו הם עיקרי הדברים, שיגרמו לכם להבין כיצד יש להכין מגשי פירות מנצחים. נתחיל מציון העובדה, כי קיימים שלושה שלבים, שבעזרתם אפשר להכין מגשי פירות, ולא סתם כל מגש פירות, אלא מגש פירות אקסקלוסיבי, מרשים ובעיקר ססגוני, תאווה לעין כל המתבונן, כדלקמן –

  • קודם כל, חשוב מאוד שתהיו ערניים לגבי אופן הבחירה והרכישה מבעוד מועד של הפירות, שמהם הנכם מעוניינים להכין מגשי פירות. ככל שתגוונו את סוגי הפירות, כן ייטב, עופו על כנפי הדמיון שלכם. תהיו יצירתיים. אל תיקחו בחשבון רק את הפירות שאתם הכי אוהבים, תחשבו על כל יושבי הבית ועל האורחים שלכם. נקודה שניה, שיש לשים אליה לב, היא נושא הטריות. ברור שהדבר מלווה בבחירה של פירות העונה, אבל אפשר גם לבחור פירות שכבר לא בעונה, המוצעות בקופסאות שימורים. אנו בטוחים שיש לכם ירקן שאין שני שלו, אבל ההמלצה הגורפת היא לקנות פירות מהשוק, וזאת בשל העובדה שמדובר בסחורה טרייה בהרבה מכל מקום אחר.
  • לאחר שסיימנו את הסגה של הקניות, על מנת להכין מגשי פירות מוצלחים, עליכם לשטוף היטב את הפירות, תוך כדי ווידוא אמתי שהם כבר לא מלוכלכים, מאובקים או מוכתמים.
  • והגענו לשלב הסופי. כעת עליכם לחתוך את הפירות, ולהוציא מהם מה שלא ראוי למאכל. אפשרי שתחתכו את הפירות לפי הניסיון שלכם, רק כדאי לשמור על אסתטיקה ועל פשטות. ביכולתכם לייצר צורות ייחודיות על ידי כלי לזילוף צורות, או ללכת על פשטות שהיא צורת חיתוך של עיגולים וריבועים מסורתיים. והנה כל התורה על רגל אחת. הכניסו את מגשי פירות שהכנתם מראש למקרר, לצינון ולקירור מיטביים, והגישו אותם עם בוא הזמן הנכון.

בשיתוף תוכן שיווקי