מימין: עו"ד אלעד חן ועו"ד איתי חן, צוות של שני אחים שנלחם עבור הלקוחות

ההצלחה של האחים עורכי הדין: עשרות מיליוני שקלים פיצויים לזכות לקוחותיהם, עובדים “שקופים” ומקופחים

האחים עורכי הדין אלעד ואיתי חן הם שותפים במשרד המתמחה בתחום דיני העבודה, מייצגים בתיקי תביעה עובדים שמעסיקים לא ספרו אותם, וגם מגינים על מנהלים שהואשמו בהאשמות שווא. "אנחנו נגיע לכל מקום שיש בו אי צדק, ולא משנה באיזה צד"

בשיתוף חן עורכי דין

עורכי הדין חן מחזיקים בשורה של הישגים בלתי רגילים בתחום דיני העבודה. מדובר באחד המשרדים שהשיג עבור לקוחותיו סכומים בסך כולל מהגבוהים בארץ – בתקופת הקורונה לקוחותיהם שלשלו לכיסם עשרות מיליוני שקלים, שכוללים בעיקר פיצויים שונים בגין הפרת זכויותיהם במקום העבודה. לצד זה, הם רשמו הצלחות יוצאות דופן בסיוע ללקוחותיהם בתיקון עוולות שונות: סיוע בחזרה לעבודה לעובדים שפוטרו שלא כדין, ומנגד דחיית תביעות כנגד מנהלים ועובדים בכירים שטפלו עליהם האשמות שווא.

אלעד ואיתי חן, מייסדי המשרד והשותפים בו, הם שני אחים שמנהלים משרד עורכי דין שהוקם לפני למעלה מעשור. כשהם מספרים למה בחרו דווקא בתחום דיני העבודה, אפשר להבין את הדרייב שעומד מאחורי ההישגים הבלתי רגילים שלהם. “אנחנו נגיע לכל מקום שיש בו אי צדק, אנחנו לא נתעלם מהמציאות, לא נפנה את מבטנו הצידה, נעמוד לצידם של המנוצלים, המקופחים, המופלים, ולא משנה באיזה צד“, מסביר עו”ד איתי חן, “הבחירה בתחום באה קודם כל מהרצון לעזור לאנשים השקופים, להיות שם בשבילם ברגעים הכי קשים מבחינתם, כשהם מאבדים את מקור פרנסתם בגלל פיטורים לא צודקים, או כשנעשה מעשה של גזילת זכויות מהם, בעיקר זכויות כספיות”.

ומה עם הצד השני?

“לפעמים גם מגיעים אליי מעסיקים אומללים! ואז אני נאלץ להשתמש בכל הידע והניסיון שצברתי בכדי לסייע למעסיק לשמור על העסק שלו. אני עוזר לו לא להיכנע לסחטנות או לשימוש ציני בחוק. חוקים נועדו להגן על עובדים, ולא לסחוט מעסיקים!”.

ועוולות כאלה – לעובדים או מעסיקים – קורות באופן טריוויאלי כל כך?

“אומר זאת כך – התופעה של תשלומי פנסיה שנעשים בחסר או שכלל לא קיימים במגזר הפרטי, היא פצצה מתקתקת שחייבים לטפל בה. זה משהו שכבר מבעבע שנים ורק ילך ויגדל עבור האנשים שעובדים היום, ולא לוקחים בחשבון שבגיל פרישה הם יאלצו להמשיך לעבוד, אחרת הם יגיעו לפת לחם. עובדי מדינה נהנים מביטחון סוציאלי שאינו מנת חלקם של חלק נכבד מהעובדים במגזר הפרטי. לחלק גדול מהלקוחות שאנו מייצגים נעשה עוול בפנסיה אחרי שמשך שנים הם עבדו בזיעת אפם. יש כאן עבדות מודרנית שלא כולם עוד התוודעו אליה, אבל הם יתקלו בה בבוא העת, ואנחנו משתדלים להילחם בה בכל דרך אפשרית. זה שהשותף שלי לנושא זה אח שלי, זה יתרון, שניים זה כוח”.

העובדות בשטח מוכיחות את עצמן, כאמור, עם הצלחות כבירות שרשמו ללקוחותיהם: מצד אחד עובדים שמעסיקיהם התעמרו בהם או התעלמו מזכויותיהם, וזוכים לצדק משפטי ולפיצויים כספיים. ומצד שני בין לקוחותיהם גם חברות, מנהלים ובכירים שעומדים לעיתים מול תלונות שווא בנושאים שונים – החל מעניינים כספיים ועד טענות להטרדות. במקרה הזה דואגים עורכי הדין חן להקטין נזקים. בין התיקים שטופלו לאחרונה במשרדם ונסגרו בהצלחה: עובד ניקיון שפוטר שלא כדין ופוצה ב-370,000 שקלים; עובדת שמירה שפוטרה בזמן הריון ופוצתה ב-102,000 שקלים; עובד תחזוקה שלא שילמו לו בהתאם לצו ההרחבה ופוצה ב-143,000 שקלים; מזכירה במשרד עורכי דין שפוטרה שלא כדין ופוצתה בסכום של 325,061 שקלים; עובדת שפוטרה מטעמים מפלים הנוגעים למוצאה והוחזרה למקום העבודה; עובדת שהפרישו לקופת הפנסיה שלה סכומים חלקיים בלבד ופוצתה בסכום של 410,000 שקלים; עובדת שהוטרדה מינית מילולית על ידי מעסיקה וזכתה לפיצוי בגובה 98,000 שקלים; ועובדת שהוטרדה מינית פיזית על ידי מעסיקה וזכתה לפיצוי בגובה 278,000 שקלים.

מרבית התביעות המוגשות בבית הדין לעבודה הן מול מעסיקים. לצד רבות מהן שמוצדקות, ישנן גם תביעות שמתבררות ככוזבות. עורכי הדין חן מייצגים גם מעסיקים ומסייעים להם להתמודד עם תלונות שווא ודרישות מופרזות תוך ניצול הוראות החוק. תביעה בגין הטרדה מינית שהוגשה נגד מעסיק לקוח המשרד – נדחתה לאחרונה. לקוח נוסף של המשרד הוא עובד בכיר בחברה גדולה, שהוגשה נגדו תלונה בגין הטרדה מינית. לאחר בירור התלונה נמצא כי הוא לא הטריד את העובדת. תביעה בגין פיטורים בזמן מילואים שהוגשה נגד חברה ביטחונית – נדחתה, ונקבע שאין קשר בין הפיטורין לבין השירות במילואים. לקוחה נוספת של המשרד, סוכנות ביטוח, שהוטל עליה עיצומים כספיים בגובה מאות אלפי שקלים. לאחר פנייה למשרד העבודה והרווחה, העיצום הכספי בוטל.

עורכי הדין חן מסבירים שהעובדה שהם מייצגים בבית הדין לעבודה גם עובדים וגם מעסיקים, מקנה להם יתרון מתוקף ההיכרות עם שני צידי המתרס. “לעורך דין שמייצג גם עובדים וגם מעסיקים יש נקודת מבט רחבה יותר על משפט העבודה. הוא מכיר את קו המחשבה, התחבולות והאסטרטגיות של כל אחד מהצדדים, דבר שמקנה לו בסופו של דבר יתרון בניהול התיק המשפטי של הלקוחות”, הם מנמקים.

ויכולה להיווצר כאן סתירה?

“אין כאן סתירה כי אנו בוחרים את לקוחותינו בקפידה ולא מתפשרים על האמת שלנו. לא נייצג עובדים או מעסיקים שאיננו מאמינים להם. יש משפטים בהם מגיע צדק לעובד השקוף והחלש. וישנם משפטים בהם מגיע דווקא צדק למעסיק או מנהל שטפלו עליהם אשמה על לא עוול בכפם. כל לקוח שאנו מייצגים אנו מאמינים בצדקתו בין אם זה עובד ובין אם זה מעסיק, תלוי במקרה ובנסיבות”.

“למשרד שמייצג גם עובדים וגם מעסיקים יש זווית ראייה רחבה יותר בדיני עבודה”, חן עורכי דין

דיני עבודה הוא תחום ענק שנוגע בנושאים רבים, ובהתאם לכך המשרד מטפל זה שנים במאות מקרים מגוונים: תיקי פנסיה מורכבים, הטרדות מיניות, זכויות עובדים בפירוק חברות, נשים בהריון, אפליה במקום העבודה, הליכים למול משרד העבודה הרווחה והשירותים החברתיים, זכויות סוציאליות שלא שולמו, ועוד.

עו”ד אלעד חן מגלה שמדובר בתחום קשוח שדורש מיומנות רבה, תכנון אסטרטגי, יכולות משא ומתן, וגם גב חזק שמעניק תמיכה רבה ללקוחות. הוא מסביר: “הצלחה בסכסוך משפטי תלויה בלא מעט יכולות של עורך הדין שמייצג. אך יש יכולת אחת עיקרית, ששליטה בה תעלה משמעותית את הסיכוי להשגת התוצאה הטובה ביותר – מיומנות בניהול משא ומתן. זו יכולת שעורכי דין נדרשים לעשות בה שימוש בכל תיק. יכולת ניהול משא ומתן מורכב מכריעה את המערכה היומיומית המתרחשת בדיונים, ומשיגה יתרון משמעותי באמצעות פיצוח וניהול אסטרטגי מחושב ומדויק בכל עסקה, סכסוך או שיתוף פעולה. אסטרטגיה מדויקת לצד יכולות משא ומתן זה סוד ההצלחה שלנו. היכולת שלנו לסגור עסקה גם במצב שאחרים מגדירים בלתי אפשרי יוצר את ההבדל בין שירות משפטי סטנדרטי למעולה”.

“עובדים רבים מוותרים על זכויותיהם, וחבל”, חן עורכי דין

כפי שניתן להבין, תחום דיני העבודה הוא תיבת פנדורה שכוללת מסעות משפטיים מפרכים, במיוחד כשמדובר בעובד חלש שעומד מול ארגון ענק וחזק. האחים עורכי הדין מכירים מקרוב את הייאוש שמוביל לוויתור של עובדים רבים על זכויותיהם, וחבל שכך. והם מבקשים להעביר מסר: “97 אחוז מהעובדים מרימים ידיים ומתייאשים, לא זוכים לקבל את מה שמגיע להם, ויוצאים בתחושה קשה של ניצול וכעס. אנחנו לא מוכנים לוותר ! כמי שמייצגים משך שנים עובדים ומעסיקים בבתי הדין לעבודה ראינו כיצד אנשים נלחמו על זכויותיהם ולא הרימו ידיים גם כשהיה קשה, ובסופו של דבר הגיע לתוצאות מדהימות. ולכן אנו מבינים את השליחות שלנו. מדי יום אנו משתמשים בקול שלנו עבור חסרי הקול. אנחנו פועלים להשגת שוויון ונלחמים ללא לאות למען זכויותיהם של המקופחים ביותר בחברה. זה נכון גם לגבי ‘חזק’ שטופלים עליו האשמות שווא ועולמו מתמוטט ביום אחד”.

משהו נוסף שתרצו לספר עליכם?

“אנו דוגלים בשקיפות. לעולם לא נבטיח דברים לא הגיוניים ללקוחות שלנו, בין אם אלו תיקי תביעה של עובדים או תיקי הגנה של מנהלים. בעבודה שלנו אנחנו גם על תקן ‘חצי פסיכולוגים’, קשובים ללקוחות שלנו, מזהים את הצרכים שלהם, ומציעים להם את הפתרון הכי טוב בעבורם”.

למידע ופרטים נוספים: 04-800-8000

חן עורכי דין – אתר האינטרנט

בשיתוף חן עורכי דין