pixabay

טיפים לצלייה על מנגל גז

אחת הסיבות העיקריות בגללן מנגל גז הפך לכל כך פופולארי, היא שפשוט קל מאוד לתפעל אותו. עם זאת, הוא כן מעט שונה מגרילים אחרים ויש לדעת כיצד לגשת אליו ולעבוד איתו כך שישרת אותנו לאורך זמן רב

בשיתוף תוכן שיווקי

כדי לעזור גם לכם לעשות זאת כמו שצריך ולהבטיח שנים ארוכות של ארוחות מדהימות שיצליחו להפיל את הלסת של כל המשפחה והחברים שתארחו אצלכם.

אז איך שומרים על מנגל גז לאורך שנים?

  • עובדים על פי ההוראות – מנגל גז אמנם קל מאוד לתפעל, אבל אם לא מקפידים לעשות זאת על פי ההוראות ובעיקר בשלב שמחברים אותו לגז, הוא עלול להתקלקל בשלבים מוקדמים מאוד.
  • חימום ראשוני – מומלץ להקדיש בין עשר דקות לרבע שעה של חימום בעוצמות גבוהות מאוד על מנת להביא את הגריל לטמפ’ של 250-300 מעלות, כך שהבשרים יקבלו צריבה ראשונית באיכות גבוהה. אפשר להסתכל על המדחום שבגריל בכדי לדעת מתי הוא מגיע לטמפרטורה הרצויה. באופן עקרוני, ניתן להתחיל לצלות כשמגיעים כבר למאתיים מעלות, אבל ההמלצה היא להמתין כמה דקות נוספות בשביל לתת לרשת את ההזדמנות להגיע למצב של טמפרטורה לוהטת.
  • שינוי מקום – בדקות הראשונות לצלייה מומלץ להעביר את הבשר ממקום למקום על הגריל בכדי לוודא צריבה שווה בכל חלקיו.
  • מגע ראשוני – אחד הדברים החשובים בצלייה עצמה, הוא המגע הראשוני של הבשרים עם רשתות הצלייה. פעולה זו קובעת את איכות הצריבה ומעניקה את הטעם המיוחד שאנחנו כל כך אוהבים. השכבה החיצונית שנחרכת בחום הגבוה נותנת אפקט ייחודי הנקרא ‘מיירז’, שיוצר קריספיות שאי אפשר להתנגד לה יחד עם טעם מדהים.
  • מקפידים על ניקיון – חשוב מאוד לנקות את המנגל מידי תקופה ולהקפיד לא רק על ניקיון חיצוני, אלא גם לקרצף את החלקים הפנימיים ולוודא שהכל מתפקד כשורה, כולל המבערים שבלעדיהם המנגל לא יבצע את תפקידו כהלכה. אי הקפדה על ניקיון תוביל להצטברות לכלוך שתפגע בטעם של האוכל.
  • מכסה סגור – כשעובדים עם מנגל גז מומלץ לסגור את המכסה בשלב הצלייה, ומידי פעם לפתוח רק על מנת להפוך את הבשרים ולהוציא את אלו שמוכנים. הסיבה לכך היא שמכסה סגור מונע בריחה של חום ומבטיח תהליך בישול מהיר יותר, נכון יותר ואיכותי יותר.

זו הזדמנות מעולה ללמוד על דרכים נוספות לבישול

אין ספק, מנגל גז הוא אחד המכשירים המעולים והחכמים ביותר שתוכלו להכניס אליכם הביתה, אבל מה לגבי השלמת החוויה? כיום רבים מחזיקים לא רק בגריל, אלא גם מעשנת בשר ואפילו טאבון – בעזרת אלו, ניתן להרחיב את הידע הקולינרי ולהפתיע את החברים והמשפחה בארוחה מיוחדת ועשירה במיוחד. זו ההזדמנות שלכם להיחשף לעולם הקולינרי הנפלא של הבשרים, וללמוד כיצד ליצור טעמים וניחוחות שאי אפשר להשיג בשום דרך אחרת!

בשיתוף תוכן שיווקי