בשיתוף Nestle Coffee shop
בקיץ הקרוב, במקום להגיע לבית הקפה השכונתי, הגיע הזמן להפוך את המטבח לפינת קפה טרנדית וטעימה לא פחות – ואפילו יותר. עם קפסולות קפה איכותיות, תוספות יצירתיות וקצת יצירתיות גם אתם יכולים להכין קפה קר שפשוט שווה תיעוד.
אז איך מתחילים? הנה 10 טיפים שירעננו לכם את השגרה – וגם את הפיד.
1. מתחילים בבסיס איכותי: בוחרים את הקפסולה הנכונה
קפה קר טוב מתחיל באספרסו מצוין. כשעובדים עם קפסולות קפה, חשוב לבחור זן בעל טעם עז יחסית – רצוי עם קלייה כהה או בינונית וטעם שוקולדי או אגוזי. למה? כי כשמוסיפים קרח או חלב, העוצמה של הקפה נחלשת מעט וקפסולה חזקה שומרת על טעם הקפה.
2. לא מקררים קפה חם – מכינים אותו קר
רוב האנשים מוזגים קפה חם על קרח, וזה מתכון לוויתור על הטעם. הפתרון הוא הכנת אספרסו מרוכז מראש וקירורו במקרר, או שימוש בקוביות קפה (כבר נספר איך). אפשר גם לחלוט קפה קר בשיטת קולד ברו – רק אם יש לכם זמן וסבלנות.
3. קוביות קפה במקום מים
מילאתם את הכוס בקרח? חבל. במקום לדלל את הקפה – תקפיאו אותו. שופכים אספרסו מתמצית קפסולות לתבנית קרח, מקפיאים, ובפעם הבאה מוסיפים לקפה הקר קוביות קפה במקום קרח. התוצאה היא טעם חזק ומרקם כיפי.
4. חלב צמחי – לא רק לטבעונים
חלב צמחי על בסיס שיבולת שועל, סויה או שקדים מוסיף לקפה הקר גם מרקם וגם ניחוח עדין שמחמיא לקפה. שווה לנסות גרסאות ייעודיות שמעניקות שכבת קצף, ולבחון איזו התאמה הכי טעימה לכם.
5. לא לוותר על שכבות
כוס קפה קר עם שכבת אספרסו, שכבת חלב ושכבת קצף היא לא רק יפה – אלא גם יוצרת חוויית שתייה מעניינת. כדי להשיג את השכבות הללו, התחילו קודם במזיגת חלב קר מוקצף, עליו תמזגו לאט ובעדינות תמצית אספרסו.
6. המתקה מדויקת של קפה קר
במקום לנסות להמיס סוכר בקפה קר, השתמשו בסירופ סוכר שניתן להכין במהירות או בממתיקים נוזליים אחרים. כדי לגוון בטעמים, תוכלו להוסיף תמציות מוכנות של סירופ בטעמים כמו וניל או קרמל.
7. שדרוג עם תוספות
לחובבי קפה שאוהבים גם מתוק, שווה להוסיף לקפה הקר תוספות מעניינות וטעימות כמו קצפת, כדור גלידה וניל, סירופ שוקולד/קרמל או לפזר שבבי שוקולד על כל התוספות המתוקות.
8. תוספות קיץ מרעננות במיוחד
קפה קר לא חייב להיות משעמם – הוסיפו לו קרם קוקוס, מעט נענע טרייה, או אפילו תוספת של שוט וויסקי או ליקר קפה שמתאימה להתרעננות בשעות הערב החמות.
9. צנצנות, כוסות ואסתטיקה
חלק מהכיף בקפה קר הוא הצורה שבה הוא מוגש. השתמשו בצנצנות זכוכית, כוסות עם דופן כפולה, קשיות מתכתיות ואפילו פרחים אכילים – ותקבלו משקה שמצטלם מושלם לאינסטגרם.
10. זה לא רק הקפה – אלא גם איך שהוא נראה
בין אם אתם מצלמים מזיגה איטית ברילס, מקפידים על התאמה בין צבע הקשית לליפסטיק או פשוט נהנים מתאורה טבעית שגורמת לקרח לנצנץ – קפה קר הפך לדרך לבטא סטייל אישי. זה לא רק כדי להכניס קפאין לגוף, אלא גם כדי להצהיר על טעם, אסתטיקה ורגע אחד יפה באמצע היום.
לסיכום, בקיץ הקרוב לא צריך לסבול מהחום, אלא פשוט ליהנות ממנו. עם קצת יצירתיות וכמה קפסולות קפה איכותיות, תוכלו להפוך כל בוקר שגרתי, הפסקת צהריים או מפגש עם חברים לחוויה מרעננת וטעימה שגם נראית מעולה.
בשיתוף Nestle Coffee shop

