צילום המרכז להשכלה פיננסית

המרכז להשכלה פיננסית: שני עשורי מצוינות בהנגשת ידע ומיומנויות פיננסיות לישראלים

20 שנה של הובלה ביצירת חופש כלכלי למאות אלפי ישראלים

בשיתוף המרכז להשכלה פיננסית

המרכז שמקדם ידע מקצועי דרך מגוון הרצאות וקורסים מקצועיים בתחומי שוק ההון והדל”ן, מביא את המשתתפים להגדלת הונם העצמי בהצלחה, ליצירת הכנסה נוספת או לדירה משלהם ובכך להגיע לחיי רווחה טובים יותר עבורם ועבור משפחתם.

כדי לקבל תמונת מצב טובה של הידע הפיננסי בו מחזיק הציבור הישראלי, אין צורך במחקרים מקיפים ונתונים מספריים, מספיק להביט סביב ולשאול. רוב הישראלים נאבקים במציאות הולכת ומתייקרת, תוך שהם אינם יודעים כיצד להגדיל את הונם ובאילו דרכים להשביח אותו, מה שמונע מהם לדאוג לעתיד כלכלי מתוק יותר להם ולילדיהם. זאת כמובן, על אף שידע רב זמין בנושאים הללו ברשת לכל דורש.

אלא שהדרישה לידע פיננסי מיטבי, בדגש על שיטות, מהלכים ישימים ופעולות שאפשר להבין בקלות וליישם כבר מחר בבוקר, לא מאפיינת רק את התקופה הנוכחית: מכללות ותיקות, ידועות ורבות זיהו את הצורך לפחות עשור אחד או שניים לאחור, ופתחו את שעריהן כדי ללמד ידע שמסייע לרווחה כלכלית.

כך בדיוק פעלה גם קבוצת ראדיסון, שנחשבת למעצמה רב-תחומית בולטת בענפי היזמות והשקעות הנדל”ן בארץ ובעולם לאורך 20 השנים האחרונות.

הקבוצה זיהתה את אותו הצורך בדיוק עוד בשנת 2005 ורכשה את “המרכז להשכלה פיננסית” מחטיבת ההדרכות של חברת ההייטק מטריקס.

כאן להבדיל ממרכזי קורסים אחרים בתחום, השכילה ראדיסון לשלב לראשונה בין ידע לפרקטיקה, מבלי להשאיר את המידע המצטבר רק ברמה התיאורטית. הבדל זה הפך את המכללה לאחד ממוסדות הידע הבולטים והמשפיעים בישראל בתחומי שוק ההון והנדל”ן מאז ועד היום, תוך שמועברים בה מגוון קורסים מקצועיים – החל מיסודות שוק ההון או יזמות והשקעות נדל”ן, דרך תחומים מתקדמים כמו ניתוח טכני מורכב או השבחת נדל”ן ועד נושאים משיקים רבים כמו כלכלת המשפחה, ניהול פנסיה, אופציות, מט”ח ועוד.

בקורסים המקצועיים, גם עומד לרשות המשתתפים ליווי מקצועי שמסייע לבצע את הצעדים הראשונים בעולמות ההשקעות והנדל”ן עוד במהלך הלימודים וכמובן אחריהם.

בונים עתיד פיננסי מיטבי

במציאות דינמית שמשתנה במהירות, רכישה של ידע פיננסי דורשת תאימות כמעט מוחלטת למצבו העדכני של השוק – אתגר שמשפיע על היכולת להנחיל שיטות ותהליכים פרקטיים שאינם מבוססים רק על הרמה התיאורטית.

לשם כך עורך המרכז להשכלה פיננסית ריענון מתמיד של תכני הקורסים ובתדירות גבוהה, תוך התאמתם לכל רמות הידע – מהקניית מושגים בסיסיים ועד לפרקטיקה מקצועית מתקדמת.

מייסדי המרכז להשכלה פיננסית ומייסדי קבוצת ראדיסון עצמה, משמשים כצוות המרצים הבכיר: ישראל מורגנשטרן – ממומחי ההשקעות, שוק ההון והנדל”ן הבולטים בישראל ומי שכיהן כיו”ר הוועדות והדירקטוריונים בגופים הפיננסיים הגדולים במשק. ומאיר פרי – ממובילי הפעילות בשווקי ההון והנדל”ן בארץ ובחו”ל מעל 30 שנים, מומחה בניתוח כדאיות השקעות ופסיכולוגיה התנהגותית בהשקעות.

יחד עם צוות מרצים בולט שמורכב כולו ממומחים מובילים בענף, שואף המרכז להעביר מידע חיוני ופרקטי, באמצעותו כל אחד יכול לקבל החלטות נבונות, להתנהל באופן מיטבי בסוגיות פיננסיות ולקדם הגעה אישית לחופש כלכלי, גם ללא ידע מקדים.

מהרצאה מקצועית בזום לנכס רווחי

גם הנגישות הגבוהה לקורסים והתוכן הנלמד מהווים יתרון בתהליך טיפוח וקידום הידע הכלכלי-פיננסי: המרכז מעביר בקביעות קורסים והרצאות שמרביתם מתקיימים אונליין, לצד כנסים פרונטליים מעת לעת. חלק מההרצאות והסדנאות אף מתקיימות בחינם בכפוף להרשמה מראש בלבד.

הקהל שנוכח במרחבי הלימוד מגוון למדי: מקרייריסטים שמעוניינים להתמקצע בשוק ההון או בנדל”ן, דרך אנשים ששואפים להשקיע בשווקים אלה באופן פרטי ועד צעירים, אנשי משפחה וגמלאים שמבקשים להבין אחת ולתמיד כיצד לנהל את הונם הצבור ולדאוג כראוי לעתידם.

דרך כל קורס או הרצאה יכולים המשתתפים להבין את מה שמעולם לא הוסבר להם קודם לכן – כיצד מגיעים, על אף ולמרות הכל, להון עצמי שיכול לכלכל בכבוד את ההווה והעתיד, כיצד מתנהלים מול הגופים הפיננסיים השונים ואיך מגיעים לדירה ראשונה או מעבר לה בישראל, גם כשהמשבר הכלכלי עודנו ברקע.

למרות שהמידע בתחומים אלו זמין לכולם ברשת, את שיטות ותהליכי ההשקעה המעשיים ששמורים לצוות המרצים המקצועיים ושמועברים בקורסים וההרצאות הרבות, לא ניתן למצוא במקומות אחרים. ולראיה – פעילותו המוצלחת של המרכז לאורך עשרים השנים האחרונות, משתקפת בהצלחתם של מאות אלפי ישראלים שלמדו כיצד להתנהל באופן מוצלח ובטוח מבחינה פיננסית ולהגיע לרווחה הכלכלית עליה חלמו.

מאז שפתח את שעריו, למדו במרכז להשכלה פיננסית מעל 100,000 תלמידים. המכללה היוותה בין היתר גם את הספק הבלעדי לקורסים בתחומי הכלכלה, שוק ההון והנדל”ן לחברי מועדון “חבר”, אליו משתייכים משרתי ועובדי הצבא וכוחות הביטחון.

פילוסופיה של העצמה כלכלית

בבסיס פעילותו של המרכז להשכלה פיננסית בפרט ובפעילותה של קבוצת ראדיסון בכלל, טמונה אמונה לפיה כל אדם מסוגל לנהל את גורלו הכלכלי. הקבוצה רואה בידע כאמצעי ליצירת חופש כלכלי, במיוחד בעידן שבו כל החלטה פיננסית פירושה החלטה מורכבת ואף גורלית, שמצריכה התנהלות מושכלת מול כל גורם שבא במגע עם הון ונכסים אישיים.

מה שמבדיל את המרכז להשכלה פיננסית מיוזמות דומות, הוא המחויבות העמוקה למצוינות בכל היבט בפעילותו. הדבר מתבטא בראש ובראשונה באיכות המרצים – המומחים הטובים בתחומם, שמאחוריהם ניסיון עשיר והצלחות מוכחות בשוק ההון, הנדל”ן והיזמות. רבים מהם משמשים כמרצים ומובילי דעה מבוקשים בגופים הפיננסיים הגדולים במשק, מה שמבטיח למשתתפים גישה לידע עדכני ורלוונטי.

המודל העסקי הייחודי של המרכז, הכולל כנסים וסדנאות שבחלקם מועברים ללא עלות, משקפים את התפיסה לפיה ידע פיננסי צריך להיות נגיש לכל. כנסים רבים מתנהלים באמצעות פאנל מומחים שמאפשר דיון פתוח, שאילת שאלות וקבלת עצות מעשיות ליישום מיידי.

חזון המרכז מוסיף להתרחב גם כיום, תוך שהוא מקדם מאות אלפי ישראלים להתנהלות כלכלית אפקטיבית, במטרה ליצור שינוי חברתי-כלכלי אמיתי בסופו של דבר. ההצלחה בפעילותו של המרכז ושל קבוצת ראדיסון כולה, מעידה על דרישה קבועה לידע וכישורים פיננסיים משמעותיים, שיובילו כל אדם למצוינות כלכלית ולהשפעה על מציאות חייו מקצה לקצה.

אתר המכללה: https://hascala.co.il

האמור בכתבה זו כולל תוכן ומידע מסחרי / שיווקי באחריות המפרסם ומערכת ישראל היום אינה אחראית למהימנותו

 

בשיתוף המרכז להשכלה פיננסית