טרי וינברג: המסע אל הנפש והלב

טרי וינברג מציעה הכוונה רגשית מקצועית בעולם מורכב ומשתנה

טרי וינברג צילום ענת קזולה לקיו עילית ביוטי

בשיתוף טרי וינברג

בשיחה אינטימית פתחה בפנינו וינברג צוהר לעולמה המקצועי העשיר והייחודי, עולם שבמרכזו ניצבת הבנה עמוקה של הקשר בין גוף לנפש, ואמונה בלתי מתפשרת ביכולתו של כל אדם למצוא את הקול האותנטי שלו, לרפא פצעי עבר, להתפתח למחוזות שלא חלם להגיע ולעבור את מסע חייו בשילוב של חוסן וגמישות.

הדרך אל המקצוע – סיפור אישי

“הבחירה שלי לעסוק בפסיכולוגיה ובטיפול זוגי ומיני נבעה משילוב של סקרנות עמוקה כלפי נפש האדם, רצון להבין מערכות יחסים, והיכולת להקשיב ולסייע לאחרים,” מספרת וינברג בחיוך חם. “כבר מגיל צעיר נמשכתי להבין את הדינמיקות האנושיות ואת האופן בו אנשים מתמודדים עם אתגרי החיים.”

במהלך לימודיה האקדמיים, נמשכה וינברג למחקרים המשקפים את השפעתן של חוויות מוקדמות על תפיסת העצמי והשתקפותן במערכות יחסים. “גיליתי שהאתגרים שאנשים חווים בזוגיות – תקשורת, אינטימיות, ניהול קונפליקטים והתמודדות עם פערים ושינויים – משקפים דפוסים עמוקים של התפתחות הזהות, והשפעתה של משפחה, תרבות וסביבה עליהם,” היא מסבירה.

הרגע המכונן בקריירה שלה הגיע כשהחלה לעבוד עם זוגות. “הבנתי עד כמה מערכות יחסים יכולות להיות מקור לכאב ולמשבר, אך גם לצמיחה וריפוי” היא מתארת בכנות. “הבנתי שיש משמעות עמוקה עבורי בליווי זוגות במסעם להבנה עצמית ושיפור הקשר ביניהם.” אחד המשפטים שטרי אוהבת לצטט מפי אחת למורותיה לטיפול זוגי, הדי שלייפר, הוא ש”אנחנו נולדים לתוך מערכות יחסים, נפצעים במערכות יחסים, אך גם בעלי פוטנציאל להרפא בתוך מערכות יחסים”.

היום, וינברג רואה בעבודתה שליחות: “לעזור לאנשים להתחבר לעצמי האותנטי והמובחן שלהם, לשפר את מערכות היחסים שלהם ולהביא לעולם נוכחות מלאה ועשירה של עצמם מבלי לחשוש מה האחר יגיד עליהם, ולהרגיש שלמים עם חוסר מושלמותם על מנת ליצור קשרים בריאים ומספקים יותר.”

טרי וינברג צילום ענת קזולה לקיו עילית ביוטי

.

שלושה מוקדים: נפש, גוף ויחסים

הגישה הטיפולית הייחודית של וינברג מבוססת על אמונה עמוקה בכוחו של כל אדם להשתנות ולצמוח. “אני יוצרת מרחב בטוח שבו המטופלים שלי יכולים להרגיש נראים ומובנים, ללא שיפוטיות, תוך מתן תמיכה עמוקה ונוכחות מלאה,” היא מדגישה.

מה שמייחד את וינברג כמטפלת הוא השילוב הייחודי בין הבנת הקשר גוף-נפש, תפיסה הוליסטית של האדם, והיכולת ליצור מרחב טיפולי מכיל. “אני מאמינה בקשר הבלתי נפרד בין גוף לנפש,” היא מסבירה. “אני לא מפסיקה לחקור וללמוד כל מה שקשור לחיבור הייחודי הזה. לעיתים הגוף מדבר את הנפש, ולעיתים הנפש מדברת את הגוף, כולל בעולם הטיפול המיני, ואני רואה זאת כחלק בלתי נפרד מהתהליך הטיפולי.”

וינברג מתמחה במגוון תחומים, אך ליבת עבודתה נמצאת בטיפול זוגי ומיני. “כפסיכולוגית ופסיכותרפיסטית זוגית ומינית, אני מתמחה בעבודה עם משברי חיים, חרדות, דיכאון, וייעוץ זוגי ומיני,” היא מפרטת. “מתוך כל התחומים בהם אני עוסקת, היעוץ המיני נמצא כיום במקום משמעותי במיוחד בעבודתי, ובחזית המחקר שלי, משום שהוא נוגע באחד האזורים הכי עמוקים, אינטימיים ומורכבים של הנפש ובין החלקים העמוקים ביותר בעולמם של הפרט ושל שני בני הזוג.” לא רק זאת, אלא וינברג מוסיפה כי להפתעתה גם בתקופה היחסית ליברלית בה אנו חיים, מרבית הציבור מתקשה למצוא דמויות מקצועיות עמם ניתן לחלוק שאלות, לבטים וקשיים בתחום המיניות באופן שאינו מעורר בהם בושה. הנגשת הידע ומתן הכלים הנדרשים במידת הצורך, הם האתגר המקצועי הבא אותו הציבה לעצמה כמטפלת.

אתגרי הזוגיות בעידן המודרני

“התקופה האחרונה הביאה עימה גלים של אתגרים רגשיים, חברתיים ותרבותיים שהשפיעו עמוקות על זוגיות ואינטימיות,” היא מסבירה. “מצד אחד, ההשפעות הנרחבות של המלחמה המתמשכת יצרו ריחוק פיזי ורגשי, קשיים בחזרה לשגרה והצטברות של רגשות מורכבים. מצד שונה לחלוטין, אנו חיים בעידן שבו המונוגמיה כבר אינה האופציה היחידה – השיח על פתיחת מערכות יחסים ומודלים אלטרנטיביים הפך מטאבו, לנושא שעולה לא פעם בין בני הזוג ובחדר הטיפולים.”

כשמדובר בטיפול בזוגות, וינברג משלבת בין שיקום החיבור הרגשי והפיזי, הבנה עמוקה של מקורות הקונפליקט והקושי בזוגיות, והחזרת האינטימיות תוך כדי שבני הזוג לומדים את רזי עולם המובחנות וכן שמירה על ויסות רגשי המאתגר כה רבים מן האינטראקציות הזוגיות. “אני מסייעת לזוגות למצוא דרכים חדשות לחיבור ולקרבה מבלי לאבד חלקים משמעותיים מעצמם. כשזה מצליח החוויה בסוף הטיפול היא פעמים רבות כמו חתונה מחדש,” היא אומרת.

סיפור הצלחה – מריחוק לקרבה מחודשת

אחד מסיפורי ההצלחה המרגשים שוינברג חולקת (בעילום שם כמובן) הוא של זוג בשנות ה-30 לחייהם, נשואים כבר 8 שנים והורים לשני ילדים קטנים. “הם תיארו את הקשר שלהם כ’שותפות טובה, אבל ללא תשוקה וקרבה אמיתית’,” היא מספרת. “הבעל הרגיש שאשתו מתרחקת ממנו רגשית ופיזית, והיא מצדה חשה עומס רגשי, חוסר חשק מיני ותחושת נתק בינה לבין עצמה.”

בעזרת גישה טיפולית מותאמת, וינברג עזרה לזוג לזהות את מקור הריחוק. “האישה הצליחה להבין שחלק משמעותי מהמרחק הרגשי והמיני שלה נבע מהשחיקה והתפיסה שהצרכים שלה לא מספיק נלקחים בחשבון,” מתארת וינברג. “ברגע שהבינה זאת, היא למדה לבקש מרחב מבלי לחסום לחלוטין את הקרבה. הבעל למד כיצד להיות נוכח רגשית בצורה שמאפשרת לאשתו להרגיש ביטחון.”

התוצאה? “השינוי המשמעותי ביותר היה שהם חזרו להיות חברים אינטימיים ולא רק שותפים. הם למדו להקשיב זה לזה באמת, לא למהר להגיב מתוך מגננה, לתת מקום לצורך העולה גם למרחב אישי לצד מרחב זוגי בקשר ולבנות מחדש מרחב שבו יש מקום לרגש, למגע ולאינטימיות – בלי אשמה ולחץ. כיום, הם מספרים שהקשר שלהם חזק ומחובר יותר משהיה בתחילת הנישואים.”

חזון מקצועי – מרפאה הוליסטית אינטגרטיבית

וינברג מביטה קדימה עם חזון ברור: “בשנים הקרובות, החזון שלי הוא להרחיב את העשייה שלי ולבנות מרפאה הוליסטית, שתשלב מטפלים מתחומים שונים מתוך האמונה העמוקה שלי בקשר ההדוק בין גוף לנפש תוך מתן מקום של כבוד לעולם המיניות.”

היא מאמינה בגישה שרואה את האדם כמכלול הוליסטי, כשלגישה מקובלת זו היא מוסיפה עוד תוספת ייחודית של שלושה מימדים: עבר, הווה עתיד.  עבר: האופן בו מערכות יחסים שחווינו בחיינו, סביבה וגנטיקה השפיעו עלינו מיום לידתנו ועד היום. הווה:  התייחסות לנפש, גוף, מערכות יחסים, אורח החיים שהאדם מנהל כיום, ולבסוף שאלת המפתח הכה חשובה – כיצד האדם רוצה לנהל את המשך חייו בעתיד בהקשרים אלו.   “אני רואה בכל יום בקליניקה איך טיפול בגוף בלבד או בנפש בלבד משאיר חלקים שלמים מחוץ לתמונה,” היא מסבירה. “לכן אני שואפת לעבוד באופן אינטגרטיבי עם מטפלים מתחומים שונים כדי ליצור מרחב טיפולי שבו כל אדם מקבל בדיוק את מה שהוא צריך, מתוך ראייה רחבה ומעמיקה יותר של מצבו.”

יחס אישי ואיזון מקצועי

וינברג מקפידה על איזון בין החיים המקצועיים והאישיים. “אני יוצרת גבולות ברורים בין שעות העבודה לבין הזמן שבו אני מחוברת לעצמי ולמשפחתי,” היא מסבירה. “זה מאפשר לי להיות נוכחת באופן מלא עבור המטופלים שלי, תוך שמירה על עצמי.”

היא מאמינה שמטפל טוב צריך להיות בתהליך של התבוננות מתמדת על עצמו. “אני מקפידה לקבל ליווי מקצועי שדרכו אני יכולה לעבד חוויות טיפוליות ולהבטיח שאני לא נושאת לבד את העומס הרגשי אך לא פחות מכך גם להקפיד לצמוח ולגדול מכל טיפול, ולא רק דרך קורסים אקדמיים.”

מסר למתלבטים

למי שמתלבט האם לפנות לטיפול, יש לוינברג מסר חשוב: “בריאות נפשית קשורה גם ליכולת שלנו לקבל את חוסר המושלמות שלנו. אף אחד מאיתנו לא מושלם, וזה טבעי לחלוטין. טיפול נפשי לא נועד ‘לתקן’ אתכם, כי אתם לא מקולקלים. הוא מאפשר לכם לקבל את עצמכם יותר, להתמודד עם רגשות מורכבים ולשחרר ציפיות בלתי אפשריות מעצמכם.”

ומה מניע את וינברג מדי יום? “הדבר שהכי מספק אותי בעבודה שלי הוא היכולת להעניק לאחרים הקשבה עמוקה, נוכחות מלאה, תמיכה, קבלה וחוסר שיפוטיות. אני מאמינה שלכל אדם מגיע שיהיה בחייו לפחות מישהו אחד שיאמין בו – שיראה אותו, יאמין ביכולת שלו לגדול, להשתנות ולהתפתח, ויזכיר לו שהוא נפלא בדיוק כפי שהוא.”

ראייתה ההוליסטית, הידע המקצועי העשיר והאמפתיה העמוקה שלה הופכים את טרי וינברג לא רק למטפלת, אלא למלוות דרך אמיתית – מישהי שנמצאת שם כדי לעזור למטופליה למצוא את הדרך בחזרה אל האני המיטבי והאותנטי שלהם ומשם השמיים הם הגבול לכל אחד והעתיד שהוא מייחל לעצמו.

לפרטים נוספים וליצירת קשר עם טרי וינברג, בקרו באתר: www.terrywein.com

טלפון ליצירת קשר:  054-6630613

האמור בכתבה זו כולל תוכן ומידע מסחרי / שיווקי באחריות המפרסם ומערכת ישראל היום אינה אחראית למהימנותו

 

בשיתוף טרי וינברג

כדאי להכיר