צילום : קוקטיילארט

כשהחיים נותנים לכם ליים, תכינו מוחיטו. עם לימונים מכינים וויסקי סאוור

זה מהדברים הקטנים האלו שלא באמת שמים לב אליהם עד ששמים לב אליהם.

בשיתוף קוקטיילארט

חלק מהסיבות למה קוקטיילים בבית שונים ממה ששתיתם בבר יהיה כי מיץ הלימון שלכם טרי מידי! כן מה ששמעתם, טרי מידי.

טרי מידי?

בגלל כל מיני קשקושים מדעיים שקשורים לקצב התפרקות של חומצות (Ph) שונות שנמצאות בפירות הדר, לכל פרי הדר יש נקודת זמן אידיאלית מהסחיטה שבה החומציות פחות דומיננטית ולא תשתלט על מרכיבים אחרים, לאחר הנקודה הזאת המיצים יתחילו לאבד טעם וריח בהדרגתיות.
מעטים הם הקוקטיילים שלא מכילים מיצי הדרים וחשבנו שאולי כדאי לתת לכם את המדריך המקוצר מנקודת המבט של הברמן.

  • מיץ לימון/ליים – מיץ משני לימונים בינונים אמור להספיק ל 3 קוקטיילים, ליים שלם מספיק לקוקטייל אחד.
    זמן אידיאלי: כ 4-12 שעות לאחר הסחיטה, עד 48 שעות בקירור.
  • מיץ תפוזים –מיץ תפוזים מגיע לשימוש רק לעיתים יותר רחוקות בקוקטיילים, כיוון שפופולארי כשמשקה כללנו אותו כאן
    אידיאלי לשימוש עד שעה מהסחיטה, עד 4 שעות לאחר הסחיטה.
  • מיץ אננס – לצערנו המחיר בארץ לאננס הוא מהגבוהים בעולם, וזהו אחד הפירות עם המיץ המושלם לקוקטיילים: חמוץ, מתוק ועם מרקם עשיר וקרמי.
    בנוסף, שקשוק יסודי עם מיץ אננס יניב לנו קוקטייל עם כתר קצף מרשים ומאד פוטוגני.

בשעת הצורך אחד מהמותגים כמו ג’ומאקס, יספיקו, ברים נבחרים משלבים מיץ אננס קנוי עם 50-25% מיץ אננס טרי כדי לקבל את הטעם הטרי
ועדיין לא לחייב את האורחים שלהם כליה תמורת הקוקטייל, לפני הטיפ כמובן.

צילום : קוקטיילארט

.

רוצים ללמוד יותר על עולם הקוקטיילים?
בין אם אתם חובבי קוקטיילים, מנהלי וועדי עובדים, חוגגים יום הולדת או סתם מחפשים ערב מעשיר, עם ערך מוסף.
סדנת קוקטיילים של קוקטייל ארט יכולה להיות בדיוק מה שאתם מחפשים – ערב מגבש, מצחיק ושכולם לוקחים ממנו משהו הביתה.
קוקטייל ארט ביססה את עצמה כחלוצה בעולם סדנאות קוקטיילים וסדנאות אלכוהול חווייתיות ומציעה מגוון סדנאות חווייתיות הנותנות מענה לכל רמת עניין ונושא.
הסדנאות כוללות סדנאות טעימה שונות, מיקסולוגיה, סדנת קוקטיילי עולם ואפילו סדנאות לאירועים כמו מסיבת רווקות, סדנת קוקטיילים זוגית, או אפילו לאירועי חברה.

 

הגיע הזמן להכיר את עמוד השדרה של עולם הקוקטיילים, בסדנה זו תטעמו ותלמדו על סוגי הקוקטיילים השונים בהתאם לתקופות והמדינות.
סדנת קוקטיילים בסיסית אך מהנה מושלמת עבור Happy Hour בעבודה או כפעילות למשפחות, ימי ההולדת או ועוד.
בסדנה תלמדו את יסודות הכנת הקוקטיילים, תכירו את הכלים, המרכיבים העיקריים ושיטות ההכנה השונות לסוגי הקוקטיילים השונים.

סדנת המיקסולוגיה היא צלילה עמוקה ליסודות הכנת קוקטיילים.
כאן, תלמדו לרקוח דברים ששום שיעור בהוגוורטס לא היה מלמד אתכם, תלמדו לחשוב על רכיבים לא שגרתיים, ותכירו מחדש מרכיבים ישנים.
הסדנה תספק לכם לכם נקודת מבט קולינארית על קוקטיילים,

סדנת קוקטיילים קוקטיילי עולם

אוהבים לטייל בעולם? הסדנה הזאת בשבילכם!.
בסדנה זו יוצאים לסיור על הגלובוס כדי להכיר מגוון קוקטיילים בינלאומיים, כל אחד עם הסיפור והרקע התרבותי הייחודי שלו.
אתם תלמדו על קוקטיילים אייקונים במדינות שונות, מהקפירינייה הברזילאית, מה שונה באולד-פאשיין של מדינת ויסקונסין
תכנסו לוויכוח על הסזארק האייקוני מניו אורלינס (קוניאק או וויסקי), סנגרייה מספרד ומרגריטות שונות ממקסיקו.

סדנת קוקטיילים למסיבת רווקות נועדה להוסיף נופך של אלגנטיות וכיף לכל החגיגה בלי לקחת את עצמכן יותר מידי רצינות.
סדנה זו משלבת את ההנאה שבלימוד הכנת קוקטיילים עם ההתרגשות של מסיבת רווקות.
המון הפעלות, תחרויות, קוקטיילים מוגזמים והמון הזדמנויות לתמונות שישברו את הלב של האקס שלכן או יעודדו את השושבין לעשות צעד.
אם אתן מעדיפות לרקוד ולא ללמוד, תמיד תוכלו להזמין אותם בתור הברמנים הפרטיים שלכן שפשוט ישקשקו עבורכן קוקטיילים לא מהעולם הזה.

לאלו המחפשים חוויה אינטימית יותר, סדנת הזוגות הפרטית מציעה לזוגות הזדמנות ייחודית להתחבר על הפעילות המשותפת של הכנת קוקטיילים. ה
סדנה הזו לא עוסקת רק בלימוד הכנת קוקטיילים, היא מלמדת את יסודות האירוח, חיזוי ציפיות והגשמת משאלות, כדי שתוכלו לדעת מה להזמין מהברמן בביקור הבא שלכם בבר או להכין לעצמכם בבית.

צילום : קוקטיילארט

מה קורה בסדנאות של קוקטייל ארט?

כל סדנה של קוקטייל ארט מתחילה בהיכרות קלה, חיבוקים צ’ייסר, שבירת קרח מהירה עם סבב שאלות מביכות ומתחילים.
בהתאם לסדנה נתחיל בטכניקות להכנת קוקטיילים, נעבור על העקרונות לפני שנלמד על סוגי הקוקטיילים, המרכיבים האלכוהולים השונים והטעמים שלהם.
הסדנה מסתיימת בלמידה כיצד לשלב מרכיבי יום יום כמו פירות, עשבי תיבול ותבלינים ליצירת קוקטיילים מותאמים אישית.
המשתתפים מקבלים חוויה מעשית, מכינים קוקטיילים מאחורי הבר תוך כדי דיון במרכיבים ובסיפורים שלהם בליווי אחד המדריכים המוכשרים של קוקטייל ארט.

אז איפה היינו?
אם אתם רוצים להבין למה לימון לוויסקי סאוור וליים למוחיטו, או ללמוד עוד מהסודות שנשארים מאחורי הבר,
הסדנאות של קוקטייל ארט מציעות שילוב ייחודי של לימוד, בידור והיכרות אמיתית עם עולם המיקסולוגיה.

האמור בכתבה זו כולל תוכן ומידע מסחרי / שיווקי באחריות המפרסם ומערכת ישראל היום אינה אחראית למהימנותו

 

בשיתוף קוקטיילארט