שחר חן צילום יח"צ

אוכל טעים בצ’יק: ראיון עם מנהל אתר “פודיק”

אוכל הוא חלק בלתי נפרד מחיינו וכך גם המתכונים, שמסבירים לנו כיצד להכין את המאכלים האהובים עלינו. בעבר הרחוק, מתכונים היו עוברים מפה לאוזן. את המצרכים ואת אופן ההכנה היו זוכרים בעל פה. היום, החיים שלנו הרבה יותר קלים, כיוון שאפשר למצוא מתכונים טובים ומפורטים בספרי מתכונים ובאתרי אינטרנט

אם אתם אוהבים לבשל ולאפות, אתם וודאי מכירים את התחושה הנפלאה שממלאת אתכם כשיוצא לכם מתכון מוצלח. שחר חן, מנהל אתר המתכונים “Foodik.co.il”, לקח את התחושה הזו צעד אחד קדימה והחליט לשתף את כולנו באהבה שלו לאוכל. באתר שלו תמצאו עשרות מתכונים מסוגים שונים, החל ממתכונים בריאים, דרך מתכונים מתוקים וכלה במתכונים ממטבחים שונים בעולם. כולם יספקו לכם אוכל טעים בצ’יק. ישבנו איתו על כוס קפה ועוגה כדי לשמוע על הדרך שבה הוא יוצר את המתכונים ומגיש אותם בצורה ייחודית לגולשים.

יש עשרות אתרי מתכונים באינטרנט. מה מיוחד באתר “פודיק”?

“אחד מהדברים המיוחדים ביותר באתר הוא שלכל מתכון מצורף סרטון וידאו, שמתאר ומסביר בדיוק כיצד להכין את המתכון. כך, הגולשים לא צריכים להתלבט לגבי אופן ההכנה המדויק. הם רואים בדיוק מה הם צריכים לעשות. מעבר לזה, באתר אני עונה לכל שאלה של כל גולש. האתר מאוד מסודר, יש בו עמוד המרת מידות, ובכל מתכון יש מחשבוני המרת מידות שיכולים להקל על הגולשים. יש באתר גם אופציה להכפיל את כמות הסועדים, והמערכת תכפיל אוטומטית את כל כמויות הרכיבים. אפשר להירשם באתר לניוזלטר ובלחיצת כפתור לקבל את כל רשימת המצרכים למייל. כמובן שיש גם מתכונים מורכבים יותר, אבל בסך הכול, יש באתר הרבה מאכלים טעימים, קלילים ומגוונים. האתר לא פונה לנישה אחת בלבד. יש מתכוני עדות, מתכונים בשריים, מתכונים חלביים, מתכונים מתוקים, מתכונים בריאים, מתכונים טבעוניים, מתכונים חריפים ועוד המון סוגים שונים של מתכונים.”

מאיפה הגיע הרעיון לפתוח את האתר?

“הרעיון התחיל בשנה שעברה בקורונה. תמיד אהבתי לבשל ולהכין אוכל והיה לי זמן פנוי, אז ישבתי וחשבתי ובסופו של דבר החלטתי להביע את עצמי דרך הכנת מתכונים, יצירת סרטונים וצילום סטילס של האוכל. לא היה לי ניסיון קודם בצילום. למדתי הכל מאפס תוך כדי עבודה ותוך כדי תנועה. עד היום, אני עדיין לומד תוך כדי, מוסיף עוד דבר ומשדרג עוד דבר. זה בא לידי ביטוי גם בצילום, גם בעריכה וגם בצילומי הסטילס של האוכל והכלים בהם אני משתמש.

החלטתי לפתוח את האתר ממקום של יצירת קשר ואינטראקציה עם גולשים דרך האהבה שלי לאוכל. כיוון שזה לא העסק העיקרי שלי בחיים, רציתי לעשות משהו בו אני יכול להביע את עצמי. אין כמו לקום בבוקר, להכין משהו טעים וגם ליהנות מאוכל טוב ומיצירה של הצלחות שלו. מעבר לזה, אני גם נהנה מאד מדו השיח שנוצר עם הגולשים בכל הפלטפורמות החברתיות: יוטיוב, אינסטגרם, טיק טוק ופייסבוק. הפרויקט הזה נעשה מאהבה לזה ולא בשביל הכסף.”

יש איזו אינטראקציה שזכורה לך באופן מיוחד?

” אני נהנה מכל התגובות, השאלות והעזרה לאנשים. זכורות לי כמה אינטראקציות עם גולשים, שאהבו את המתכונים של סבתא שלי, שהכנתי ושהזכירו להם את הילדות, בנוסף הייתה תגובתיות טובה כשצילמתי אוכל בטבע , הגולשים קיבלו חוויה של בישול בטבע, בישלתי על אש גלויה עם מחבת ברזל יצוק כל מיני דברים, כמו סטייק למשל, חתכתי ירקות לצ’ימיצ’ורי ויצא ממש מגניב זה נמצא ביוטיוב שלי.”

מהו עבורך האתגר הכי גדול במטבח?

“האתגר הכי גדול שלי במטבח הוא כל פעם להמציא את עצמי מחדש, לנסות להביא משהו שלא היה ושהוא גם קל ויכול לדבר לכלל האוכלוסייה. אני מאמין ומקווה שאני מצליח לעשות את זה דרך אתר “פודיק”.”

מאיפה מגיעים המתכונים שאתה מפרסם באתר?

“כמובן שאת חלק מהמתכונים אני ממציא בעצמי (כמו למשל המתכון המצליח ביותר עד כה שהוא “עוגת גבינה בייגלה קרמל מלוח”), כמובן שבחלק מהם אני נתקל ברשת בחוץ לארץ או בארץ ומשנה קצת. אני לא אגיד שבכל המתכונים המצאתי את הגלגל. אין לי בעיה להגיד את זה. אני לא שף במקצועי אלא רק חובבן שנהנה לבשל ולאכול ואני גאה בזה. אני אוהב את הצילום, את העריכה, את ההעלאה וכמובן את הכנת האוכל. המטרה שלי היא לעזור לאנשים להכין דברים וליצור תוכן מעניין עם סאונד נחמד ומוסיקת רקע מיוחדת, לפעמים ג’אז, לפעמים בלוז ולפעמים גם מוסיקה אחרת, הכל תלוי במתכון. אם זה מתכון תימני, למשל, יכולה אפילו להיות מוסיקה תימנית בסרטון.”

האם אתה מכין את כל המתכונים בעצמך?

“אכן כן, את כל המאכלים ואת כל המתכונים אני מכין בעצמי, מצלם בעצמי ועורך בעצמי. אני גם מעלה את הכל לכל הפלטפורמות האפשריות: אינסטגרם, טיק טוק, יוטיוב, פייסבוק וכמובן לאתר הבית של www.Foodik.co.il. את הכל אני עושה באהבה גדולה ומקפיד שהסרטון יועבר בצורה נעימה ככל האפשר לצופה. אגב, אם יוצא שמתכון לא טעים – וזה קרה פעמים בודדות – אני גונז את הסרטון ולא מעלה אותו. זה מאוד חשוב, כי אני נאמן למוצר ב-1000% ורוצה לוודא שכל המתכונים באתר הם טובים ואיכותיים!”

יש שעות קבועות שבהן אתה עובד על המתכונים? איך נראה היום שלך?

“כמו שכבר אמרתי, הכנת המתכונים זה לא העסק העיקרי שלי בחיים. אז אין שעות קבועות. אני יכול לצלם בשעות הקטנות של הלילה או מוקדם בבוקר, זה מאוד דינמי. אני עובד עם תאורה ומצלם, כך שזה לא באמת משנה מה השעה. לפעמים מתכון שצולם לפני שבוע עולה אחרי חודש או לפני, הכל תלוי במה יש בתור. דרך אגב, לפעמים כשיש חג מסוים, אני דואג להעלות מתכון ברוח החג, לדוגמה “מצה בריי” בפסח.”

מה המתכונים הפופולאריים ביותר באתר?

“זה משתנה כל הזמן. המתכון הפופולרי ביותר הוא “עוגת גבינה בייגלה קרמל מלוח” שהגיע תוך שבוע למעל 130,000 צפיות בפייסבוק ועשרות אלפי תגובות ושיתופים, באמת היה ויראלי ומוצלח! המתכונים הפופולאריים הנוספים כרגע הם עוגת נוטלה בכוס, נאגטס כמו במקדונלדס, עוף KFC, סלט פרגיות אסייתי, ורוטב עגבניות לפיצה. כל הזמן עולים מתכונים חדשים וכל פעם משהו אחר תופס. גם כדורי שוקולד בלונדי בייגלה ורוטב בייגלה ביתי תפסו חזק.”

ומה המתכון האהוב עלייך?

“אין לי מתכון אהוב. יש לי המון מתכונים אהובים כמו פלאפל, עוף KFC,  גלידת OREO, ועוגת גבינה בכל התצורות שלה. אין סוף לאוכל ואין סוף ליצירה. אני לפעמים נפעם מהיכולת שלי להכין כל פעם משהו חדש ומתרגש מכל מאכל חדש שאני מכין.”

יש עוד דברים שאתה מתכנן להוסיף לאתר “פודיק”?

“האתר עצמו עתיד להתחדש בקרוב. ממש כולו יהיה חדש חדש.

נשמע שיש הרבה למה לצפות. תרצה למסור עוד משהו לגולשים?

“כן. אני רוצה למסור לגולשים שימשיכו לעקוב אחר ההתפתחויות. מצפות להם הרבה הפתעות. אני כל פעם משדרג ומשדרג, כי אני לא אוהב שיש משהו מונוטוני. זה משעמם גם אותי. אז שיישארו במעקב אחר האתר, שימשיכו להכין את המתכונים ושיתייגו אותי באינסטגרם, בפייסבוק או בכל רשת חברתית אחרת כדי שאוכל לדעת איך יצא להם המתכון. תודה רבה לכל הגולשים ושיהיה לכולם הרבה הצלחה.”

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...