בשיתוף המרכז הישראלי לאיתור נדל"ן
ידוע כי הכסף הגדול נמצא בשני מקומות עיקריים, שוק ההון ותחום הנדל”ן. בעוד שאפיק ההשקעות בבורסה נחשב למסוכן, מי שמכוון נכון בעולם הנדל”ן יכול להרוויח בענק. סוגי השקעות בנדל”ן יש לא מעט, אך הסגנון שנחשב לרכישה הרווחית והבטוחה מכולן, סוג של “כרטיס הגרלה עם תוצאה ידועה מראש”, הוא רכישה של קרקע בתכנית שאושרה אך עוד לפני ההפשרה.
בדיוק כפי שיודעים מה יהיו המספרים הזוכים בלוטו עוד לפני שההגרלה נערכה, כך גם בכל הנוגע לקרקע לפני הפשרה. מדובר בחלום רטוב, לרכוש קרקע מתוך ידיעה ברורה כי זמן קצר לאחר מכן הערך שלה יקפוץ בצורה משמעותית.
כיצד ניתן לקבל את הטיפ החלומי הזה, ולהצטרף אל בעלי ההון שרוכשים קרקעות ומחכים מספר שנים בודדות עד שאלו הופכות להיות זמינות לבנייה, ולהרוויח בזכות שווי הקרקע או בזכות הנכסים שייבנו עליהן לאחר מכן?
לשם כך נדרשים מספר פרמטרים שרוב האזרחים מתקשים למצוא, בעיקר בכל הנוגע לאזור תל אביב רבתי. ובזמן שבעלי הון עצמי של מיליוני שקלים נעזרים בעורכי דין בכירים ואנשי מקצוע מנוסים, שמאתרים עבורם את הקרקעות בסטטוס הנחשק לפני ההפשרה ורגע לפני הזינוק בעליית השווי שלהן, בעשור האחרון צצו משקיעי נדל”ן קטנים יותר, אך כאלה שפועלים בדיוק על פי אותה שיטה ונוסחה מנצחת.
המשקיעים החדשים הללו הם אינם מי שבאופן טבעי משויכים למשפחות העשירות והמוכרות, אלא הם החברים שאתם פוגשים במכולת, במספרה או ההורים מבית הספר של ילדיכם. לפי מידע שהגיע למערכת העיתון אחד מאנשי הנדל”ן המובילים בתחום זה הוא דור חן. העתקנו מאמר שהוא רשם על הנושא, ודרכו הבנו עד כמה כדאי ועדיף היום להשקיע בקרקע ולא בדירה.
דור חן: “היום יש המון אפיקי השקעה כגון אגרות חוב, מטבעות דיגיטליים, מניות בשוק ההון וכדומה, אבל ידוע לכולנו שאפיק הנדל”ן הוא האפיק הבטוח ביותר. יחד עם זאת, עבור רכישה של דירה צריך לגייס לא מעט כסף. בנוסף, כאשר לוקחים בחשבון כי התשואה שזו מניבה לנו נמוכה מאוד, לדוגמה, אם קונים היום דירה להשקעה בסכום של כמיליון שקלים, בתמורה במקרה הטוב מקבלים כ- 4,000 שקלים דמי שכירות חודשית, כך שהתשואה השנתית שלנו תהיה 4.8%. במילים אחרות, זה אומר שרק עוד כ- 20 שנה נפגוש את הכסף שלנו בחזרה ונחזיר את קרן ההשקעה.
אם לוקחים בחשבון כי לאורך השנים הדירה דורשת תחזוקה ותיקונים כאלה ואחרים, או שלעיתים נתקלים בשוכר בעייתי שזו כבר התמודדות מנטלית קשה, שלא לדבר על אם נעזרנו במשכנתא כדי לרכוש את הדירה, יוצא כי בסוף התקופה נצטרך לשלם לא רק את ה- 50% שלקחנו בתחילה, אלא תוספת של עוד כמה מאות אלפי שקלים להלוואה שנלקחה. כל זה מוריד בצורה משמעותית את התשואה, ומגדיל את טווח הזמן של החזרת קרן ההשקעה שלנו”.

.
כיום יש אפיק נדל”ני בשם השקעה בקרקע, אפיק סופר משתלם והסיבה לכך ברורה. במדינת ישראל יש היום כ- 93% קרקעות מנהל (בבעלות מדינת ישראל) ו- 7% בלבד קרקעות פרטיות. קצב גידול האוכלוסין במדינה גודל בקצב מסחרר, ועל פי מחקרים עד שנת 2050 יהיו כאן כ- 20 מיליון איש! המסקנה מהנתונים הללו ברורה ביותר. המדינה תצטרך לספק הרבה פתרונות דיור ותעסוקה. לכן קרקעות יקודמו בקצב מהיר יותר על מנת שיוכלו לבנות עליהן בניינים. קרקעות אשר יש להן תכניות מאושרות, יקבלו עדיפות ואת האור הירוק להתקדם בתהליך.
“קרקע תמיד הולכת קדימה ולא לאחור, כך שהערך שלה תמיד נמצא במגמת עליה והסיבה לכך פשוטה. הקרקע עוברת שלבי תכנון עד לרגע בו היא נהיית זמינה לבניה, ובכל שלב ושלב לאורך הדרך, הערך שלה עולה”, דור חן הוסיף והסביר.
זאת אומרת שעל קרקע אי אפשר להפסיד אלא רק להרוויח. יחד עם זאת צריך גם לדעת איך לבחור את העסקה הנכונה שתניב לנו את הרווחים הטובים ביותר. סביר להניח כי כולנו מבקשים להשיג רווח של כ- 30% ו- 40% בשנה, ולא של 10% בשנה. בשביל זה אנחנו צריכים למצוא את המומחים שידעו להתאים עבורנו את העסקה הנכונה הרווחית והטובה ביותר.
המרכז הישראלי לאיתור נדל”ן, חברת הבת של דור חן פועלת כיום גם באיתור ושיווק של קרקעות למשקיעים. החברה יודעת ללוות את המשקיעים בצורה הטובה והמקצועית ביותר יד ביד. במקום לבזבז את הזמן ולהתאכזב כאשר הסיכוי להגיע לדירה במחיר שפוי ולקבל תמורת ההשקעה שלנו תשואה משתלמת הוא אפסי, יש מי שהכסף שיש ברשותם בכיס יאפשר להם לגשת אל אפיקי השקעה הרבה יותר אטרקטיביים וקורצים. השקעה בקרקעות היא הדרך היציבה, הבטוחה והרווחית ביותר כיום. אם קראתם את הכתבה עד כה וחושקים להצטרף אל עסקה שיש ביכולתה לעזור לכם לבצע שינוי משמעותי בחיים, קפיצת דרך פיננסית של ממש, הגיע הזמן שתעבירו את המושכות אל המומחים בתחום הנדל”ן ושם יובילו אתכם אל קרקע פורייה.
בשיתוף המרכז הישראלי לאיתור נדל"ן
