צילום 450C

אופן הכנה בטאבון ביתי

אנשים רבים המעוניינים לרכוש טאבון ביתי חדש לביתם לצורך שימוש פרטי אינם עושים זאת מאחר והם אינם יודעים מהו אופן ההכנה בטאבון ביתי. אם אתם חלק מאותם אנשים המאמר הזה הוא בדיוק בשבילכם.

בשיתוף 450c

מהטאבון הראשון ועד הטאבונים של ימינו
העדויות הראשונות לשימוש בטאבון מגיעות מהתקופה המקראית, האזור הראשון בו נעשה שימוש בטאבון היה המזרח התיכון, ישנן עדויות שונות לטאבונים אשר היו בשימוש על ידי משפחות לצורך בישול ואפייה. בתקופות קודמות השימוש בטאבון היה פופולרי בעיקר בקרב אזורים בהם היה מחסור בחומרי בעירה, הסיבה לכך היא המבנה המיוחד של הטאבון אשר מעניק לו את האפשרות לשמור על רמות חום גבוהות, גם כאשר עושים שימוש במעט חומרי בעירה.

במהלך השנים האחרונות טאבונים ביתיים הפכו להיות פופולריים בכל רחבי העולם ובישראל בפרט. אם פעם טאבון היה נחשב למכשיר ישן ופרמיטיבי, הרי שכיום ניתן למצוא טאבונים ביתיים אופנתיים ויוקרתיים במיוחד, בהם עושים שימוש אנשים רבים המעוניינים להכין פיצות, מאפים ייחודיים, מנות בשריות ייחודיות ועוד.

כיום, מלבד לטאבונים הביתיים הקלאסיים אשר מתאפיינים בצורה כיפה, אתם יכולים למצוא גם טאבונים ביתיים חדשניים ומודרניים בצורות מלבניות וריבועיות יותר. בנוסף על כך, הטאבונים של ימינו הרבה יותר משוכללים והם כוללים שיטות בעירה חדשניות שלא היו קיימות לפני כן. אם בעבר היה ניתן למצוא טאבונים שפועלים אך ורק על עץ, כיום אתם יכולים למצוא טאבונים ביתיים שפועלים על גז ועץ וגם טאבונים שפועלים על גז בלבד.

אפיית לחם באמצעות טאבון

אחת השיטות היעילות והנוחות ביותר לצורך אפייה של לחמים על ידי שימוש בטאבון היא לעשות שימוש בטאבון לאחר שימוש ממושך בו. לאחר שסיימתם להשתמש בטאבון פזרו את ערמת הגחלים בצורה אחידה על הרצפה של הטאבון כדי להבטיח פיזור חום איכותי ויעיל בכל הטאבון, לאחר מכן סגרו את דלת הטאבון למשך 10 דקות לכל הפחות.

עכשיו הגיע הזמן לנקות את רצפת הטאבון לפני שמכניסים אליה את הלחמים. השתמשו בכפפות בעלות חסינות לאש על מנת לנקות את רצפת הטאבון מאפר וגחלים. אחרי שסיימתם לנקות את רצפת הטאבון הוא מוכן לצורך אפייה של לחמים. הניחו את הלחמים אותם תרצו לאפות על רצפת הטאבון כפי שעושים כאשר מכינים פיצה בטאבון, אפשרות נוספת היא לעשות שימוש בתבנית אפייה.

אם אתם מעוניינים שהלחמים אותם אתם מכינים יצאו קריספיים, הכניסו אל תוך הטאבון כלי חסין לאש ומלאו אותו במים. המים אשר נמצאים בתוך הכלי יתאדו, יגרמו להיווצרות של לחות בתוך חלל הטאבון, בעקבות הלחות תיווצר שכבה קריספית בלחמים אותם אתם מכינים.

הזמנים הנדרשים לאפיית לחם באמצעות טאבון משתנים בהתאם לגודלם של הלחמים ובהתאם לטמפרטורה.

בשיתוף 450c