יוסי קריספל

תבל – שירותי פוליגרף מתקדמים: הבחירה של חברות וארגונים בישראל

בעידן בו יש חשש כבד להדלפות ולגניבת מידע סודי, בדיקת פוליגרף הפכה להיות חלק מרכזי בקבלת החלטות ניהוליות בכל חברה וארגון המבקשים לבצע סינון יעיל ולגייס את האנשים האמינים ביותר. יוסי קריספל הבעלים של 'תבל - שירותי פוליגרף מתקדמים' מסביר כיצד תדעו להבחין בין בדיקת פוליגרף אמינה לבין בדיקה חובבנית ובעייתית

בשיתוף תבל - שירותי פוליגרף מתקדמים

המכנה המשותף בין “צרכני” בדיקות פוליגרף, ארגונים  כגון השב”כ, המוסד, CIA MI5 וארגוני ביון נוספים ברחבי העולם הוא שכולם מרגלים ומנסים לאסוף מידע מודיעיני. לשם כך הם נעזרים גם בבדיקת פוליגרף כאשר נדרשים למקסם את רף הראיות ולהגיע לחקר האמת בצורה המיטבית והאמינה ביותר.

בשנים האחרונות הצטרפו ומצטרפים אל סוכנויות הביון השונות גם חברות וארגונים מגוונים מכל תחומי התעשייה, ההייטק והמסחר בארץ ובעולם. הם נעזרים בבדיקות פוליגרף כאשר הם עורכים תהליך גיוס של עובדים חדשים, בדיקות תקופתיות לעובדים ובעלי תפקידים מכהנים בתפקידים השונים, כיוון שמבקשים לשמור על היתרונות שלהם בשוק תחרותי, בהיבט מהימנות העובדים ומניעת זליגת  מידע סודי בטחוני ו/או מסחרי ייחודי.

צילום יח”צ

.

עד כמה בדיקת פוליגרף אמינה?

עו”ד יוסי קריספל בן 58, הבעלים של  ‘תבל – שירותי פוליגרף מתקדמים’, המכהן כמנכ”ל לשכת בודקי הפוליגרף בישראל ובודק פוליגרף מוסמך מטעם היחידה הארצית לחקירות וביטחון מטעם אוניברסיטת בר אילן, מספר כי בניגוד לדעה הרווחת לא בהכרח כל בדיקת פוליגרף אמינה אלא הדבר תלוי בשני גורמים מהותיים ובמצטבר. לדבריו התשובה האם בדיקת פוליגרף אמינה מתחלקת לשני חלקים. מבצע הבדיקה ומכשיר הבדיקה, כאשר חשיבות המכשיר משנית יותר לענייננו.

עו”ד קריספל טוען: “לצערי הרב תחום הפוליגרף בישראל אינו מוסדר בחוק ואין עליו רגולציה. המציאות הזו מאפשרת לכל אחד לרכוש מכשיר פוליגרף בסיסי ולהכריז על עצמו כבודק וכבעלים של מכון פוליגרף. אך מי שאינו מוסמך, בקיא או בעל ניסיון וידע מקצועי כיצד לבצע תשאול חקירות לתפעל מכשיר פוליגרף ופענוח נכון של הממצאים, לא יוכל להגיע לתוצאת האמת ו/או לגילוי השקר.

לעומת זאת רק לאיש מקצוע אמין, מנוסה בעל ניסיון בביטחון, חקירות ותשאולים הפעלה , ותפעול וידע בפענוח, יש את הכלים והידע כיצד לבנות שאלון בו השאלות יהיו מדויקות סגורות ולא משתמעות לשתי פנים, כך שהתשובות לשאלות אלו יסתכמו בכן או לא בלבד.

אילולי זאת, לא מן הנמנע ואף אפשר יהיה לטעות ו/או לבצע הטעייה או לקבל תשובות חלקיות ולא ברורות מספיק, ומכאן הדרך סלולה להתיר שקרן וחמור מזה להאשים אדם אמין על לא עוול בכפו.

כאשר לוקחים בחשבון כי בהכרח לתוצאה של בדיקת פוליגרף יש ויכולה להיות  השפעה גדולה מאוד על חייו / ו/או מקור פרנסתו של הנבדק כמו גם על חוזקן של חברות וארגונים, ישנה חשיבות מכרעת להגיע אל מכון בו ישנם אנשים שהוסמכו שהתמחו מקצועית בעלי מטען חיים מתאים והולם ובנוסף שמחזיקים במכשור המתקדם  ביותר בעולם”.

העובדה שיוסי קריספל בוגר תואר במשפטים L.L.B ובכובעו השני משמש כעורך דין, מסייעת ומוסיפה לניסיונו בתחום הביטחוני לנסח שאלות שיעמדו במבחן  משפטי כאשר תיק מסוים מגיע להכרעת בית המשפט. “בדיקת פוליגרף מהווה ראיה קבילה בבית משפט אזרחי כל עוד קיימת הסכמה משותפת של שני הצדדים לקבלת ממצאי הבדיקה. הערכאות  הנעזרות  כיום בבדיקות פוליגרף כראיה באמצעות חוות דעת מומחה פוליגרף כמוני, הם בית משפט לענייני משפחה, בית משפט לתביעות קטנות בית הדין הרבני ובית המשפט לתעבורה”.

צילום יח”צ

.

היתרונות הבולטים של בדיקת פוליגרף בחברות וארגונים

הדלפות הן תופעה מוכרת בכל הגופים הממשלתיים והפרטיים. בכוחה של בדיקת פוליגרף לעשות שני דברים במקביל.

בראש ובראשונה לבצע מיון חכם יעיל של עובדים חדשים. במהלך בדיקת הפוליגרף של מועמדים לתפקיד בעלי רגישויות כאלה ואחרות, הם נשאלים מספר שאלות שנועדו לגלות ולחשוף  דפוסי ההתנהגות על הרצף התעסוקתי שלהם במקומות עבודה קודמים. למשל האם היו מעורבים בהדלפות, בריגול תעשייתי, האם יש להם קשר עם גורמים פליליים ועוד. על יתרון נוסף יוסי קריספל סיפר: “אחד הדברים שמנהלים ובעלי חברות חוששים ממנו זו תופעת ההדלפות והעברת מידע סודי למתחרים שלהם. פעולה שלעיתים אף יכולה למוטט חברה ועסק קיים. לכן ארגונים רבים עורכים בדיקות פוליגרף תקופתיות מדי חצי שנה עד שנה לעובדים אלו מתוך מטרה אחת ברורה, גילוי  והרתעה. ברגע שהעובדים מודעים לכך שבפרקי זמן קצרים ניתן לגלות האם הם מועלים באמון שקיבלו, הם לא יסתכנו לאבד את מקום עבודתם ולהשחיר את שמם”.

מי שבין היתר נעזרים בשירותיה של  ‘תבל – שירותי פוליגרף מתקדמים’ הם חברות היסעים גדולות , חברות ביטוח שונות, חברות הייטק, רשת בית מלון גדולה ומוכרת בישראל, גופים ביטחוניים, משרדי עורכי דין ועוד.

צילום Limestone

.

Paragon: מכשיר הפוליגרף המתקדם ביותר בתחום

בעזרת קריאת שפת גוף והבעות פנים ניתן לגלות באופן חלקי באיזה מצב בני אדם נמצאים בו. האם הם נינוחים ובטוחים בעצמם, או שמא נמצאים בלחץ ואולי אפילו משקרים. בעזרת גרפולוגיה ניתן לבחון את אופיו של האדם וללמוד על אישיותו, אולם רק בדיקת פוליגרף מסוגלת להביא לתוצאה הקרובה לשלמות האם אנשים אומרים דבר אמת או דבר שקר, כיוון שהבדיקה הזו נסמכת על כך שבשעת חקירה ישנם שינויים פיזיולוגיים  הנתמכים בשינויים פסיכולוגיים שהאדם אינו יכול לשלוט בהם.

אופיין של השאלות בבדיקת פוליגרף משתנה בהתאם לנבדק ולצורך שעולה. בסופה של הבדיקה אין שום מקום לפרשנות או הרחבה, אלא התשובות המתקבלות חייבות להיות חד משמעיות לכל כיוון.

לצד השאלות המתוחכמות חייב להיות גיבוי של מכשיר מהימן שיש ביכולתו לגלות כמה שיותר שינויים פנימיים כאשר אדם עונה על השאלות. יוסי קריספל מפרט על כך: “המכשיר שהמכון בבעלותי  עושה בו שימוש הוא מכשיר בשם Paragon מבית Limestone, חברה קנדית גדולה ואמינה. המכשיר הזה מכיל בתוכו מערכת של 14 חיישנים מיוחדים. חיישני נשימה עליונה ונשימה תחתונה, חיישן לחץ דם, חיישני מוליכות העור וחיישן דופק. ביחד הם בודקים מספר רחב של פרמטרים במקומות שונים בגוף. במהלך הבדיקה נרשמת התגובה של הנבדק לכל שאלה ושאלה. בסיומה של הבדיקה אנו עורכים ניתוח דקדקני ופענוח (“ציינון”) של התוצאות. כך אנו מזהים היכן התקיימו תגובות חריגות מתרשימי החיישנים, וחושפים האם הנבדק דיבר אמת או שקר בתשובות שסיפק, או האם הוא ניסה לשבש את תוצאות הבדיקה ונעזר בתרופות ו/או באמצעים אחרים ו/או בסמים ממריצים או מדכאים לפני הבדיקה במטרה לשבש את התוצאות”.

תבל – שירותי פוליגרף מתקדמים: יצירת קשר

את ‘תבל – שירותי פוליגרף מתקדמים’ יוסי קריספל מנהל ביחד עם מספר שותפים נוספים. בודק ומפענח מוסמך  יוצא ארגון בטחוני ממלכתי – המוסד , קצין בכיר לשעבר במשטרת ישראל ויוצא שורות  השב”כ שהתמחותו  חקירות במגזרי מיעוטים “אנחנו מקפידים מאוד לעמוד בכל כללי האתיקה, לכן אנו לא מעורבים בבדיקות פוליגרף הנוגעות לעסקים הפועלים באופן לא-חוקי או באלימות. כפי שפעלנו בעבר כך גם היום, אנחנו מגיעים אל כל הגורמים הרלוונטים בכנסת ישראל במטרה לעגן ולהסדיר בחוק את תחום בדיקות הפוליגרף. כך שיפעלו בו רק מכונים אמינים ואנשי מקצוע מדופלמים אשר למדו בקורסים מוסדרים וצברו ידע מקצועי שעושה את ההבדל כאשר מבקשים להגיע לחקר האמת”, יוסי קריספל סיכם את הדברים.

על כל אלו מתווספת ביקורת רציפה וקפדנית של לשכת בודקי הפוליגרף בישראל בראשותו של יו”ר העמותה מר עודד גוזלן בודק, מורה ומדריך בחסד עליון. הלשכה הנחילה לבעלי מכוני פוליגרף מוסמכים אקדמית בלבד וכלפי מי שעמדו בתנאי סף קפדניים לצרכי קבלה ללשכה, כללי אתיקה קפדניים ורציפים תוך הטמעת נהלי עבודה מקצוענות וביקורת.

בדיקות הפוליגרף של ‘תבל – שירותי פוליגרף מתקדמים’ נערכים במכון ברחוב רמז 4 בגדרה, ובמקביל הם מבצעים בדיקות פוליגרף עם כל הציוד הרלוונטי בכל רחבי הארץ.

לפרטים נוספים חייגו: 052-4006777 או 052-4008777.

אתר

פייסבוק

אימייל: office@tevel-polygraph.co.il

בשיתוף תבל - שירותי פוליגרף מתקדמים