בשיתוף Mariana cakes designer
מריאנה מתמחה בעיצוב עוגות חתונה עם שמת דגש על טעמן המשובח ועיצוב אלגנטי ומדויק. מריאנה מספקת עוגות לאולמי אירועים בכל רחבי הארץ ואף מוזמנת לעצב עוגות בחו”ל.
ספרי לנו איך הכל התחיל.
בהכשרתי אני מתכננת ערים ומעצבת פנים. עבדתי בתחום התכנון מעל עשור עד שבשנת 2009 טסתי לרילוקיישן לכמה שנים לארה”ב שם למדתי קונדיטוריה ועיצוב עוגות ממעצבי עוגות אמריקאים בכירים. בשנת 2011 חזרתי לארץ עם ידע וכלים מקצועיים מהרמה הגבוהה ביותר בתחום עיצוב עוגות והחלטתי לפתוח סטודיו משלי בארץ. תחום עיצוב עוגות זה מקצוע מולטי דיסציפלינרי. נוסף על ידע בתחום הקונדיטוריה, נדרשים מיומנויות בתחום הפיסול, הציור, הנגרות ואף הנדסה. הלימודים והניסיון שלי כמתכננת ומעצבת תרמו לי המון בכל הקשור לעיצוב, פיסול, תכנון, הכנת סקיצות ובניית קונסטרוקציות מורכבות לעוגות. אפילו הכילים בהם אני משתמשת לעיצוב העוגות באים לעיתים מעולם האדריכלות.
בתחילת דרכי הייתי עושה עוגות לילדים, אך מהר מאוד הבנתי שמה שאני נמשכת עליו אלה עוגות גבוהות עם קונסטרוקציות מורכבות עם פרחים אכילים מפוסלים ביד. מהר מאוד עברתי לתחום של עוגות לאירועים ולחתונות וזה העיסוק העיקרי שלי היום.

ספרי לנו על תהליך הזמנת עוגת החתונה.
תהליך התקשרות להזמנת העוגה מתחיל בדרך כלל כמה חודשים לפני האירוע. כשהכלה יוצרת איתי קשר מה שאני מחפשת להבין זה את הפנטזיה שלה. מה מרגש אותה? מה החלום שלה? מה נפלא בעיניה? אני מבקשת לדעת מה גודל האירוע ומה סגנון של עיצוב האירוע, על מנת להתאים את העוגה כמה שיותר לאווירת החתונה.
כל כלה רוצה להיות מיוחדת באירוע הכי חשוב בחייה. היא מתכננת לפרטי פרטים את השמלה, מחפשת את אולם האירועים המושלם, את הקייטרינג הטעים, את המוזיקה והעיצוב הנכונים עבורה. עוגת חתונה אמורה לקשור את כל אלה יחד. כשהכלה מגיעה אלי אנחנו מתכננות את עוגת חלומותיה שמנהלת דיאלוג עם השמלה, עיצוב האולם וטעמה של הכלה. עוגת חתונה תוצב בכניסה לאולם ותהווה הרושם הראשוני שייווצר לאורחים מהאירוע ולכן חשוב שזו תהיה יצירת אומנות.
אחרי שאנחנו מחליטים על גודל וסגנון העיצובי אני מכינה כמה סקיצות של עוגת חתונה ונותנת לכלה וחתן להחליט מה החלופה העדיפה עליהם מבחינת העיצוב והתקציב.
עיצוב של עוגת החתונה לוקח הרבה שעות עבודה שמתפרשות על פני שבוע ימים ואף יותר. לפני שאני נגשת לעיצוב העוגה, אני מקדישה זמן לתכנון שכולל הכנת סקיצות והכנת קונסטרוקציה לעוגה. בשלב השני אני מעצבת את האלמנטים האכילים כגון פרחים, תחרות או עיטורים, תהליך שיכול לקחת כמה ימים ואף שבועות אם עוגה כוללת מפל פרחים. לכן אני תמיד ממליצה להזמין את העוגה לפחות חודש מראש כדי שיהיה לי מספיק זמן לעצב לכם את החלום.
שלושה ימים לפני האירוע אני מתחילה באפייה, מילויים וציפויים. ביום האחרון לפני האירוע אני מרכיבה ומעצבת סופית את העוגה.
עוגת פרווה שמצופה בבצק סוכר שומרת על טריותה בחדר מקורר כ-48 שעות. לאחר הספקת העוגה יש לשמור אותה בחלל מוצל וממוזג עד ההגשה. לאחר ההגשה, ניתן לשמור בקירור עוד מספר ימים.
מריאנה, ספרי לנו על הטעמים של העוגה.
מעבר למראה, החלק החשוב מבחינתי בעוגת החתונה זה טעמה. לצערי קיימת השערה שעוגות חתונה הן רק יפות אך לא טעימות. המטרה שלי להפריך את השערה הזו מהיסוד. אני משקיעה באיכות החומרים ובטעמים לא פחות מאשר בעיצוב העוגה. אף השתתפתי בתוכנית “הקינוח המושלם” כדי להוכיח שעוגת קומות היא לא רק פסל יפה, אלא היא גם טעימה מאוד. ולראייה, הגעתי לשלב הגמר עם עוגת חתונה על בסיס עוגת קטיפה אדומה בסגנון אמריקאי עם טוויסט קטן שלדעתי מוסיף מאוד – קולי תות. כל השופטים הריעו למראה העוגה והופתעו מטעמה ובפה מלא פסקו שהעוגה גם מאוד טעימה.
לאחר בחירת עיצוב לעוגה אפשר לתאם איתי מפגש טעימות או לבחור טעמים מתוך הרשימה שאני מעבירה לחתן וכלה. לרוב, כל קומה בנויה מעוגה של 5-4 שכבות עם קרם עשיר ביניהן. הטעמים הפופולריים אצלי הם עוגת שוקולד, עוגת שקדים, עוגת גזר פקאן, עוגת קטיפה אדומה, עוגת לימון ועוגת תפוזים. עוגות אלה ניתן לשלב עם קרמים לבחירה כגון שוקולד, פרלינה, לימון, וניל, פטל, תות, פיסטוק. לכל קומה ניתן לבחור טעם ומילוי שונים. לרגישים לגלוטן ניתן להזמין עוגה ללא גלוטן ויש גם אופציה לעוגה טבעונית .כנדרש ברוב אולמי האירועים יש לי תעודת כשרות פרווה.

מה גודל העוגה שניתן להזמין ממך?
מינימום הזמנה אצלי זו עוגת שלוש קומות. אני חושבת שלעוגות קטנות מזה אין מספיק נוכחות באירוע. עוגת שלוש קומות מתאימה לאירוע קטן עד בינוני והיא כוללת כ-130 מנות. עוגת שלוש קומות לרוב מגיעה לגובה של חצי מטר מאחר וגובה של כל קומה אצלי נע בין 15-20 ס”מ.
לאירועים מעל 200 איש הייתי ממליצה על עוגת חתונה 4 קומות ומעלה. לעיתים מזמינים עוגה לרושם ואין כוונה לאכול את כל העוגה. במקרה כזה מספר המוזמנים אינו משחק תפקיד וההחלטה על גודל העוגה תלויה בטעם האישי ועיצוב האירוע בלבד. יש לקוחות שהעוגה עבורם מהווה את מסמר הערב (אחרי הכלה כמובן) ומאוד חשוב להם שהעוגה תהיה מאוד גבוהה ומפוארת. במקרים כאלה אפשר לעשות עוגת חתונה גם בגובה של שני מטר. בעוגות מעל 4-5 קומות אני משתמשת גם בעוגות דמה, מאחר ולרוב אין שום הצדקה שכל העוגה תהיה אכילה. השיקול העיקרי מבחינתי בשימוש בעוגות דמה הוא עניין אקולוגי, שלא יזרקו הרבה חומרי גלם לחינם וכמובן עניין קונסטרוקטיבי. יש לציין שהשימוש בעוגות דמה לא מוזיל בהרבה את המחיר של עוגת החתונה מאחר ונדרש לי אותו זמן לעיצוב.

איך העוגה מגיעה לאירוע?
אני מספקת את העוגות בעצמי. אני לא יכולה לבטוח בחברת הובלה או בלקוח שייקח את העוגה בעצמו. הובלת עוגה זה נושא מורכב וטומן בחובו אחראיות עצומה. כמובן שלהובלת עוגת חתונה נדרש רכב גדול עם מיזוג אוויר מספק שהעוגה לא תינזק בהובלה. עוגות עד 4 קומות אני מרכיבה בסטודיו ומובילה כמקשה אחת. עוגות מעל 4 קומות אני מביאה בחלקים ומרכיבה באולם אירועים ישירות על השולחן עליו תעמוד העוגה. אני לא יוצאת מהסטודיו ללא ערכת התיקונים שלי, אם יש צורך לתקן או להשלים משהו בהרכבה. תמיד יהיו איתי גם פרחי סוכר מפוסלים נוספים במידת הצורך.
מריאנה, ספרי לנו איזו עוגה הכי משוגעת יצא לך לעצב.
הפרויקט הכי גרנדיוזי בו השתתפתי היה בקונגו באפריקה. טסתי לשם עם הפקה ישראלית לחודש ימים במהלכו אפיתי ועיצבתי שלוש עוגות חתונה ענקיות שהגיעו לגובה של 1.5-2 מטר. את תהליך העבודה התחלתי בעודי בארץ. כל הפרחים פיסלתי במשך חודש ימים לפני הטיסה עבור שלושת העוגות. הפרחים וציוד הנדרש לעיצוב עוגות הוטסו במיוחד לקונגו. גרתי שם בבית מלון עם כל צוות ההפקה ואת העוגות אפיתי ועיצבתי ישירות במקום האירוע. זו הייתה חוויה שלא תשכח לעולם. העוגה הכי מאתגרת שעיצבתי שם ירדה על השנדליר מהתקרה למרכז הרחבה לטקס העוגה וזה מראה שלא רואים כל יום.

מה החלום שלך לעסק?
החלום שלי להקים סטודיו לעוגות חתונה בשילוב עם סלון כלות ופטסרי בכיכר המדינה. שיהיה מקום אחד בו הכלה תגשים את חלומה. אפילו בפרויקט הגמר שלי בלימודי עיצוב פנים כבר תכננתי מבנה שכולל פטסרי וסלון לעוגות חתונה. את המבנה תכננתי בהשראת עוגת החתונה כמבנה עגול בעל שתי קומות עם חצר פנימית, כאשר בקומה הראשונה פטסרי צרפתי ואגף לאפיה ועיצוב עוגות, ובקומה השנייה גולת הכותרת, הדובדבן שבקצפת – גלריה לעוגות חתונה בה מתקיימות פגישות ייעוץ וטעימות עם חתן וכלה. עכשיו נשאר רק למצוא משקיע להגשת החלום!
כתבה מצולמת: https://youtu.be/9wXezJunbUY
אינסטגרם: http://www.instagram.com/mariana.cakes.designer
אתר: http://www.marianacakes.com
טלפון: 054-9545339
בשיתוף Mariana cakes designer