בשיתוף Q ELITE BEAUTY
הרפואה המשלימה ובכלל זה הנטורופתיה הן תחומים, שמאפשרים לשפר את מצבנו הבריאותי ולעיתים גם להירפא ממחלות. עם זאת, ישנם מקרים בהם לא ניתן לתת מענה באמצעות הרפואה המשלימה, או שהמענה הינו חלקי בלבד. זה בדיוק היתרון שיש לד”ר שרון ברנר, רופאה MD, מומחית ברפואת המשפחה, שעוסקת גם בתזונה טבעית ומייעצת לתזונה נכונה ובריאה. היעוץ כולל, בין השאר, תהליכי ניקוי רעלים והקניית הרגלי תזונה בריאים כחלק מהטמעה של אורח חיים בריא ונכון לטווח ארוך. המטופלים עוברים אצלה תהליך של תשאול, אבחון, והתאמה של תזונה ייחודית ואינדיווידואלית, בהתאם למצבם הרפואי, לעתים בשילוב צמחי מרפא, ע”פ הצורך.
בין היתר מתייחסת ד”ר ברנר גם למצבים של אכילה רגשית שמובילים לעלייה במשקל או לירידה לא בריאה במשקל. השילוב הזה, בין מומחיות ברפואת המשפחה לבין טיפול ברפואה משלימה הוא שילוב מנצח. היא למשל לא מזדרזת לתת מיד טיפולים תרופתיים: “כשמגיע אלי מטופל, אני לא בהכרח רושמת לו מיד תרופות אלא מבררת האם ניתן לטפל בבעיה הבריאותית בשיטות טבעיות. אני בהחלט לא מתנגדת לטיפול תרופתי, אני מגיעה מהעולם הקונבנציונלי, ומאמינה בו. אבל אני חושבת, שלעתים אנו מזדרזים לרשום תרופה, כאשר בעצם ניתן לתת מענה טבעי לבעיה, לפחות כשלב ראשון בתהליך הטיפולי”, היא מעידה.
ד”ר ברנר מתגוררת, איך לא – כשהיא מוקפת ירוק ביישוב הטובל בטבע: כפר ורדים בצפון הארץ.
שוחחנו עם הרופאה המיוחדת הזו שמתמחה באבחון וטיפול אחראי ומקצועי הוליסטי שמוביל לתוצאות דרמטיות.
איפה למדת רפואה?
“סיימתי לימודי רפואה לפני מעל 20 שנה בבית הספר לרפואה באוניברסיטה העברית, ובהמשך התמחיתי ברפואת המשפחה בצפון הארץ במחוז חיפה וגליל מערבי במסגרת שירותי בריאות כללית. במהלך השנים, עבדתי כשכירה במרפאות של שירותי בריאות כללית במקביל לעבודה במרפאה עצמאית, ומזה 14 שנה אני שותפה בניהול של מרפאה עצמאית בכרמיאל. העבודה כעצמאית מתאימה לאישיות שלי, כי היא מאפשרת לי גמישות, ובשנים האחרונות אני משלבת בין הקליניקה של רפואת המשפחה לבין הקליניקה הפרטית לתזונה טבעית.”

מה גרם לך כרופאה מצליחה, לפנות גם לתחום הטיפול הטבעי?
“עברתי תהליך אישי עמוק וזה היה חלק מהשינוי. בעבר סבלתי ממשקל עודף, שנבע מאכילה רגשית בשילוב עם השפעת ההריונות על משקלי. כשבני הקטן היה בן שנה הרגשתי שאני חייבת שינוי. הרגשתי לא טוב עם עצמי, ולכן החלטתי שאני משנה את אורח החיים לתזונה בריאה יותר וחוזרת לעסוק בספורט שאהבתי בעבר, כדרך חיים. בעקבות המלצה של מכרה פניתי למאמנת לתזונה בריאה, שליוותה אותי בתהליך מדהים, ותוך 7 חודשים השלתי 27 ק”ג ממשקלי. זה היה שינוי דרמטי. החיים שלי השתנו באופן מהותי, ומאז אני שומרת על ההישג כבר 11 שנה.”
איך הגעת להיות גם מטפלת אלטרנטיבית?
“תמיד האמנתי בשילוב של שני התחומים, וכבר בתחילת לימודי רפואה שקלתי התמחות ברפואה אינטגרטיבית. למדתי בעבר הילינג ובהמשך אירידולוגיה (אבחון דרך גלגל העין) וסקלרולוגיה (אבחון דרך לובן העין). בקורס למדתי יחד עם נטורופתים, ודרכם נחשפתי לעולם המדהים הזה של תזונה טבעית וצמחי מרפא. שם בעצם נפל לי האסימון, התקבלה אצלי ההחלטה ונרשמתי ללימודי תזונה טבעית במכללת רידמן בחיפה, ונהניתי מכל רגע. הרגשתי שאני במקום הנכון עבורי. מקום שלם של החיבור הכי נכון בין 2 העולמות. אני מחוברת לעולם הזה, הן ברמה האישית, והן ברמה המקצועית. כאמור, זה שינה אצלי את השיח עם המטופלים שלי ואת אופן הטיפול בהם. תרופות תמיד יהיו האופציה הפחות מועדפת, אם ניתן, והעדיפות תמיד תינתן קודם כל לתהליך של מעבר לאורח חיים בריא, ויש מטופלים רבים הזקוקים לשינוי משמעותי בתחום זה.”
עבור אילו בעיות שינוי תזונה עשויה לסייע?
“המעבר לתזונה בריאה עשוי להביא לשיפור במצבים בריאותיים רבים, כגון אצל הסובלים ממחלות אוטואימוניות, מחלות לב, סוכרת, יתר לחץ דם ואלרגיות למיניהן. בנוסף, קיימים מטופלים רבים, אשר אובחנו כסובלים מתסמונת המעי הרגיש, ובעצם הסיבה לתסמינים מהם הם סובלים היא אי סבילות שלא אובחנה לאלרגן כמו לקטוז או גלוטן. במקרים אלה, כל שנדרש הוא לגלות יחד את המרכיב, שמעורר את התסמינים, נשנה את התפריט בהתאם, וזה צפוי להביא לשיפור מאוד גדול בתסמינים.”
תוכלי לתת דוגמאות של סיפורי הצלחה של אנשים שעברו אצלך תהליכי ריפוי טבעי?
“בהחלט. יש לי מטופלת שהגיעה אליי במצב בריאותי מורכב שכלל בין היתר סוכרת ומשקל יתר. היא עברה אצלי מספר סדנאות בשילוב ליווי פרטני וקבוצתי רציף. כל התזונה שלה השתנתה מהקצה לקצה. היום רמת הסוכר שלה מאוזנת והיא מרגישה מצוין. דוגמה נוספת היא של מטופל בן ארבעים, ספורטאי ששומר על כושר וללא משקל יתר. בדיקות הדם שלו הראו רמה גבוהה מאד של טריגליצרידים (סוג של שומנים בדם), למרות עיסוקו התדיר בספורט, והיעדר משקל היתר. הנחיתי אותו לשינויים הרלוונטיים בתזונה. הגדלנו את כמות החלבון והפחתנו פחמימות, העשרנו את התפריט שלו בירקות, קטניות, קינואה וכוסמת, עם הנחיה לגיוון רב על מנת לקבל מגוון רחב של רכיבים תזונתיים, כמו ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. הוא הקפיד מאוד על התפריט החדש. השינוי אצלו היה מדהים. תוך שלושה חודשים הוא ירד לערכים נורמליים בבדיקות הדם.”
איך את מסבירה שינויים בריאותיים כל כך דרמטיים ומהירים?
“כשאנחנו לומדים לקדש את הגוף שלנו, לתת לו מה שטוב לו, ולתת לו את הכבוד שהוא ראוי לו, נרגיש שהגוף מחזיר לנו באותה מידה של כבוד, ונתחיל להרגיש הרבה יותר טוב. הגוף יתמלא תחושה של קלילות וחיוניות. אני מאוד מאמינה בהקשבה לגוף, ומלמדת כלים ללימוד הקשבה זו, כמו אכילה על פי סולם רעב ושובע ומדיטציה לאכילה מודעת. יש כמובן גם משמעות לגנטיקה אבל ניתן להשפיע מהותית על ידי שינוי אורח החיים, גם כאשר הגנטיקה לא פועלת לטובתנו. יש כמובן אספקטים נוספים של אורח חיים בריא, אשר גם עליהם אני נותנת דגש בייעוצים שלי, כמו שינה טובה והקפדה על פעילות גופנית סדירה. בחיי יש שגרת אימונים, שאני לא מוותרת עליה מאז שעשיתי את השינוי שלי לפני 11 שנה. בשנים האחרונות אני מתרגלת פילאטיס, אירובי מדרגה ורוקדת היפ הופ, ולאחרונה התחלתי גם רכיבה על אופניים וחתירה. גם כאן, כמו בתזונה, יש חשיבות רבה לגיוון.”

איך הגעת לידע שלך בניקוי רעלים והטיפול בתזונה?
“בלימודים נחשפתי בין היתר גם לנושא של ניקוי רעלים, שזה בעצם הפחתת העומס על מערכת העיכול והכבד, כדי לאפשר להם לעשות את עבודתם הטבעית. המליצו לנו להתנסות בעצמנו. מאחר שאני אוהבת להתנסות על עצמי, זה לא היה לי קשה מדי. קיבלנו הנחיות ברורות. יש לי גם משמעת עצמית גבוהה שסייעה לי להתמיד בזה לבד למשך 4 שבועות. ההרגשה אחרי הניקוי הייתה נפלאה. זה היה ריסטארט שעשה לי ממש טוב. התשוקה למתוק הפסיקה לגמרי וגם הרצון לשתות קפה. כולם אמרו לי שהעור שלי קורן, ונעלמה הנפיחות בבטן. הכל הפך להיות יותר קל ונעים. מאז התהליך הזה אני מתמידה באכילה בריאה ונכונה. חברים שראו אצלי את השינוי רצו גם הם להתנסות בניקוי וביקשו שאדריך אותם ואלווה אותם בתהליך. כך בעצם נולדה הקבוצה הראשונה של מטופלים אותם הדרכתי וליוויתי בניקוי רעלים.”
“בהמשך הכל התגלגל באופן טבעי . דבר הוביל לדבר. המורה שלי לפילטיס, שלימים הפכה לחברת נפש, פנתה אליי וביקשה הדרכה וליווי לניקוי רעלים. זה עשה לה נהדר וההתלהבות שלה הובילה אותה לשכנע אותי לבנות יחד סדנת תזונה ופעילות ספורטיבית. היו לנו כמה מחזורים מאוד מוצלחים. לאחר מכן התפצלנו ואני המשכתי להעביר סדנאות במסגרתן עושים 4 שבועות ניקוי רעלים ושבועיים נוספים של מינוף הריסטארט ללימוד ולתרגול של הרגלי תזונה בריאים עם התאמה אישית של תפריט לכל משתתף על פי צרכיו. בעקבות בקשות של המטופלים, ומתוך הצורך שעלה בשטח, הקמתי גם קבוצת המשך המיועדת למי שרוצה להעמיק את הידע ולשמר את ההישגים אליהם הגיע לאורך זמן. מאז הקורונה המפגשים נערכים בזום ובווטסאפ מה שמאפשר למטופלים המתגוררים רחוק להנות מהייעוץ ומהטיפול. יש לי מטופלים מהסביבה הקרובה, כמו גם מירושלים, מתל אביב ואפילו מקנדה, אנגליה ואיטליה… לעיתים אני מעבירה סדנאות פרונטליות. זה בהתאם לצרכי הקהל. גם בטיפול ובייעוץ הפרטני היעוץ ניתן פרונטלית או בזום.”
את ממליצה למטופלים על טבעונות או צמחונות?
“לא בהכרח. אני מאפשרת בניית תפריט מותאם אישית על פי צרכיו והעדפותיו של המטופל. אני עצמי צמחונית שאוכלת דגים. זה התפתח אצלי באופן טבעי לאורך השנים, לאחר מספר סבבים של ניקוי רעלים שהכניסו אותי עמוק יותר ויותר לתהליך. בעבר הייתי צרכנית כבדה של קולה זירו. היום אני לא מסוגלת לשתות את זה וגם בשר כבר לא טעים לי. ולמי שמחליט להיות צמחוני או טבעוני כחלק מהדרך הטיפולית, יש מזונות רבים ממקור צמחי שאני ממליצה לצרוך כמקור לחלבון, ברזל, וויטמין B12 שעשויים להיות נמוכים אצל צמחונים/טבעונים.”
הילדים שלך צמחונים?
“לא. אני לא מאמינה בגישה נוקשה וזה כמובן כולל גם את הילדים שלי. אני מאוד מאמינה במתן דוגמה אישית וחשיפה איטית ומדורגת לאוכל בריא, והם באמת לרוב מעדיפים היום אוכל בריא על פני ג’אנק פוד. אני לא מונעת מהם ממתקים וכן מכניסה לפעמים ממתקים הביתה, כדי שלא ירגישו שאני מונעת מהם משהו בכפייה. זו הדרך שלי. הם רואים איך אני אוכלת ולאט לאט זה מחלחל, וזה כולל הגדלת נפח המזונות מהצומח והפחתת המזונות מהחי.”
איך את אוכלת היום? מה התפריט היומי שלך?
“אני יכולה להתחיל את היום, למשל, עם דייסת קוואקר עם פרי וזרעים (כמו זרעי חמנייה ודלעת) ומוסיפה לזה טחינה גולמית עם או בלי חלב צמחי איכותי. כל יום אני אוכלת סלט ענק מלא עלים ירוקים עם עוד ירקות כמו עגבניות שרי, מלפפון, גזר, פטריות ונבטים מסוגים שונים ומוסיפה לזה מקור חלבוני כמו טופו, טונה או ביצה, על זה מזליפה שמן זית, מפזרת מלח עשבי תיבול (שהוא מופחת נתרן) ומוסיפה אגוזים, זרעים ושקדים. זו בדרך כלל ארוחת הצהריים.
ארוחת הערב שלי מוקדמת, לא יאוחר מהשעה חמש. היא יכולה לכלול לחם כוסמת עם אבוקדו וירקות עם חלבון שונה מזה שאכלתי בצהריים, כמו יוגורט עיזים או לאבנה. אבל למרות שאני פרפקציוניסטית למדתי גם לשחרר ולהיות גמישה וכשהגוף שלי מידי פעם רוצה איזה פינוק מתוק, אני נענית לו בלי רגשי אשמה והלקאה עצמית, שלא מקדמים לשום מקום.”
רוצים גם אתם ריסטארט לחיים? לתאום פגישת הכרות עם ד”ר שרון ברנר
שלחו הודעת ווטסאפ או התקשרו ל- 0528888211
בימים הקרובים מתחילה תכנית תזונתית חדשה בליווי אישי שלי ושל קרן שטיאט, מטפלת בכירה ברפואה אינטגרטיבית לחזרה לאיזון ושינוי אורח החיים. לפרטים נוספים-
קרן שטיאט 05277772074
בשיתוף Q ELITE BEAUTY
