בשיתוף אלון רותם
על פי נתוני הפדרציה הבינלאומית לסוכרת, כ- 550,310 איש המהווים כ- 6.5% מאוכלוסיית ישראל החל מגיל שנתיים ומעלה, הם חולי סכרת. אין טעם ליפות את הדברים, סוכר ולחץ דם גבוה הם הגורמים הישירים להיווצרות רמות גבוהות של שומנים בדם, מחלות בדרכי העיכול, תחושת עייפות, חולשה של הגוף, השמנה, חוסר חשק מיני ועוד, לכן שיעור החולים במחלות כאלו ואחרות עולה בכל שנה.
אל תחסמו לעצמכם את העורקים
האם זוהי גזירה משמים ולנו לא נותר אלא לקוות לטוב? בוודאי שלא, המציאות הזו ניתנת לשינוי. הצעד הראשון והמרכזי לשינוי באורח החיים הוא בנייה מחדש של תפריט האוכל היומי שלנו. החוכמה הגדולה היא לעשות זאת בצורה מותאמת ונכונה כך שהשינוי יחזיק מעמד לתמיד.
אלון רותם נטורופת מוסמך המתמחה בייעוץ תזונה ושינוי באורח חיים מספר: “אני לא מאמין בדיאטות כסאח וגם לא בגישה חונקת מדי, אלא צריך לבצע תהליך הדרגתי שבו אנו משנים לאט לאט את אורח החיים שלנו. בראש ובראשונה הדבר מתחיל במה שאנחנו אוכלים.
האוכל הוא הדלק שמניע את הגוף, לכן יש חשיבות עצומה מה אנו מכניסים לתוכו. כשאני מסתובב בספורמרקטים ובמרכולים השונים אני מזדעזע מכמות המוצרים הסגורים שנמצאים על המדפים. קופסאות של אוכל מעובד מלא בשומנים רעים, כזה המכיל בתוכו אחוז גבוה של סוכרים ועוד. בלי לחשוב אנו קונים ואוכלים זאת, כי זה טעים או לפחות משביע, אבל באותה הנשימה אנו מזיקים לגוף שלנו בצורה קיצונית”.
אלון רותם הוא בעל תואר ראשון בגיאופיזיקה ומדעים פלנטריים מטעם אוניברסיטת תל אביב. את לימודי הנטורופתיה וייעוץ תזונתי אלטרנטיבי שלו עשה בגרמניה, שם קיבל הסמכה ממשלתית רשמית כמי שמורשה לעסוק בתחום. מאז הוא הספיק להיות מעורב ועזר למאות נשים וגברים לעשות מהפך בחייהם, על ידי ליווי אישי בפגישות אישיות ופגישות זום, בהם בנה עבורם תפריט תזונתי בהתאמה אישית.
מותר לכם ליהנות מעוגות ושוקולדים
בשונה מנטורופתים אחרים, המטרה של אלון רותם היא שכל אחת ואחד שמגיעים אליו יוכלו לשמור וליישם את השינוי באופן עצמאי לאחר מספר קטן של מפגשים, בין 4 ל 6 בסך הכל.
אלון רותם מסביר: “לאחר שאני מכיר לעומק את מי שמגיעים אלי לייעוץ והכוונה, אני בונה להם תפריט גמיש ולאחר מכן הם לא באמת צריכים אותי. מטרת התפריט החדש הוא ליצור בסיס מאוד חזק שעליו נשענים. זה אומר אכילה של אוכל טרי ולא מקופסאות המכילות מרכיבים רעים. התפריטים שלי מתבססים על פירות וירקות ואין לי בעיה גם עם סוגי בשר שונים. בשר הוא לא איום בריאותי אלא מה שמגיע ביחד איתו, צ’יפס ושאר שומנים. אני כן ממליץ לאכול פחות סוכרים וקמחים לבנים, לא להפריז בכמויות גדולות של פחמימות כמו אורז, פסטה ולחם, גם אם מדובר בקמחים מלאים, אבל הכי חשוב שלא יהיה זה אוכל מעובד שמגיע בתוך שקית”.
מה בכל הנוגע ל”חטאים” קטנים בדמות עוגות ושוקולדים? לאלון רותם אין כל התנגדות לדבר. “כל עוד שומרים על התפריט היומי החדש לא צריך לחשוש מלאכול פרוסת עוגה או משהו דומה במסיבה, ערב עם חברים או בסיום ארוחת שישי. מהניסיון שלי ושל מי שנעזרו בי, תוך זמן קצר מהרגע שיוצאים לדרך ומיישמים בפועל את השינוי באורח החיים, גם התאבון למתוקים קטן בצורה דרסטית. כיוון שהאנרגיה של הגוף משתנה מקצה לקצה ואיכות החיים משתפרת, החשק לחפש את הסוכרים השונים כדי להתנחם בחטיף מסוים יורד, פשוט כי מרגישים טוב הרבה יותר גם בלעדי זה”.

אל תאכלו רק עם העיניים
הליווי שאלון רותם מעניק לא כולל בתוכו אך ורק תפריט אוכל כזה או אחר, אלא גם הדרכה על כלים שימושיים להסתגלות של הגוף והנפש בשינוי המבורך.
המלצה ראשונה של אלון רותם היא לבצע פעילות גופנית לצד התפריט החדש.
זו עוזרת להוריד במשקל, משפרת את מצב הרוח ומחזקת את הגוף והנפש.
“אני לא חסיד של שיטה שבה סופרים קלוריות, היא לא מובילה לתוצאות בטווח ארוך כי קשה מאוד להתמיד בגישה הזו. אני כן ממליץ מאוד על פעילות גופנית. זו שורפת קלוריות אך לא זה העיקר מבחינתי, אלא שמחקרים מראים שאנשים שמתאמנים חווים עלייה בתחושת הרעב, כך שבכל הנוגע לשריפת קלוריות הדבר מתאזן והמתאמנים בריאים יותר”, הוא מסביר.
זמן השינה הינו קריטי. יש קשר ישיר בין שינה טובה ורציפה לבין היכולת שלנו להתרכז במהלך היום ולא לחלות במחלות, לכן תדאגו לישון מספיק שעות בלילה.
כשמגיע זמן הארוחה, כדאי לאכול בשקט וברוגע ולא למהר לדחוס פנימה רק כי ממהרים לחזור לעבוד או לפעילות אחרת שצריכים לבצע. אכילה רגועה עוזרת לגוף לעכל טוב יותר את האוכל.
כדאי מאוד לעשות הפסקות גדולות יותר בין ארוחה אחת לשנייה, הצום עוזר לגוף לאזן את רמות הסוכר ופרופיל השומנים בדם.
מומלץ לאכול באופן מסודר וקבוע, כמו גם לקחת ביסים שמתאימים לגודל של הפה שלכם, וללעוס היטב את המזון.
לאכול עם הגוף ולא עם העיניים, מנות גדולות לאו דקווא נכונות ומתאימות לכם.
“מחקרים מוכיחים כי מנות גדולות הן בסך הכל חלק מאיזו תפיסה חברתית שתפסה בעולם כי רק כך צריך לאכול, או נהיה שבעים יותר רק עם הצלחת שלנו תהיה מפוצצת באוכל, זה פשוט לא נכון. מנות גדולות מדי גורמות לנו לקחת ביסים גדולים יותר ולאכול יותר קלוריות ממה שאנחנו באמת צריכים”, אלון רותם סיכם את הדברים.
ישנה סטטיסטיקה מאוד ברורה, מי שמעשנים מגדילים ב- 90% את האפשרות לקבל התקף לב, לחלות בסכרת, לחוות שינויים דרסטיים בלחץ הדם ועוד.
באותה הנשימה הסוכר הוא המניע העיקר של שמנים בגוף והסכנות הן אותה הסכנות בדיוק כמו עישון של סיגריות. אם ברצונכם לשנות את אורח החיים ולהקטין במידה ניכרת את האפשרות לחלות במחלות שונות, וחולמים להרגיש טוב יותר כפי שחשתם בגיל צעיר, אלון רותם נטורופת מוסמך המתמחה בייעוץ תזונה ושינוי באורח חיים עומד לרשותכם.
טלפון: 058-4373700
בשיתוף אלון רותם
