בשיתוף טופיק מדיה
תחרות הקידום הוזנקה בתאריך 11/9/2022 ואורכה כחודש ימים בלבד, במטרה לענות על השאלה – מי מקדם האתרים הטוב בישראל לשנת 2022. כחלק מהתחרות, כל המשתתפים צריכים לקנות דומיין חדש ללא ותק קודם, לבנות אתר חדש ולכתוב תכנים במטרה לגרום לגוגל להאמין שהם התוצאה הרלוונטית ביותר לביטוי נווה פריצקי, אשר נבחר להיות הביטוי עליו מתחרים בדרך לתואר היוקרתי.
שבוע לפני שנגמר – מי המתחרה המוביל?
נכון לעכשיו האתר המוביל התחרות הוא של חברת טופיק מדיה בבעלותו של דן סונגו. ניתן לראות כי מדובר באחד האתרים המושקעים ברמה העיצובית ולעיתים אולי ניתן להתבלבל כי מדובר באתר אמיתי של עיריה. האתר מכיל מידע רב לתושבים, מידע על אטרקציות, מלונות, מסעדות וכדומה.
האתר הרשמי של נווה פריצקי, כמו שמוצג באתר המוביל, מכיל אפילו טפסי רישום לגנים, טפסי יצירת קשר, מוקד 106 ובעצם מדמה בצורה הטובה ביותר אתר של עיריה.
בנוסף לאתר האינטרנט, הוקם עמוד פייסבוק, עמוד יוטיוב וכרטיס של גוגל לעסק שלי במטרה לגרום לגוגל להאמין כי יש גוף אמין מאחורי האתר הזה.
אלמנטים של קידום שנלקחו בדרך
התעמקנו לעומק באתר המוביל והבנו כי נבנתה אסטרטגיה אמיתית הכוללת עיצוב מעולה, תוכן שמתעדכן באתר ברמה היומית, שיתוף של הפוסטים ברשתות החברתיות, וקישורים חיצוניים שהובילו מאתרים טובים לאתר, על מנת להמחיש את סמכות האתר בעיני גוגל.
ניתן לראות כי האתר נבנה בצורה טכנית מאוד מאוד גבוהה עם התייחסות לכל ההיבטים ברמה הטכנית של קידום הכוללים פירורי לחם, מבנה היררכי נכון, מבנה כותרות נכון, סכמות וכדומה.
מה נקטו המתחרים האחרים לתחרות?
עברנו גם על אתרים של מתחרים מובילים נוספים וניסינו להבין מה האסטרטגיה שלהם. אז ראינו הרבה מאוד אתרים שהשתמשו בתוכן אוטומטי (תוכן AI), אתרים שהוציאו קישורים מPBN באיכות מאוד נמוכה ואפילו חברות שהשקיעו על קישורים אלפי שקלים במטרה לשאוב מעט סמכות לאתר החברה.
אפשר לראות כי כל המתחרים בתחרות מבינים בקידום ומתעסקים בזה ברמה השוטפת וכי הושקע בתחרות הרבה מאוד זמן ואנרגיה על ידי כל המשתתפים במטרה לזכות בתואר “מקדם האתרים בטוב בישראל”
מה עם תנועת גולשים אמיתית?
באתר המוביל של חברת טופיק מדיה, הוזמנו מבקרים רבים מקבוצות הפייסבוק וממקורות נוספים במטרה להשתתף בגלגל מזל שבמהלכו ניתן לזכות בקישורים חיצוניים, קורס בניית אתרים ועוד המון הפתעות מה שהצריך משתמשים להיכנס לאתר, לחפש את גלגל המזל שהוחבא בעמודים פנימיים בתוך האתר.
קשה להגיד אם בטווח הקצר גוגל מייחס לכך חשיבות אבל בזמן שאנחנו נמצאים שבוע לפני סוף התחרות וזהו האתר המוביל, אפשר להגיד שכרגע מדובר בתהליך הקידום הנכון ביותר.
מתי זה נגמר?
תחרות הקידום תיארך עד ה- 11/10/2022 ועד אז יוציאו מקדמי האתרים בתחרות את כל השפנים הקיימים במטרה להתברג בתוצאה הראשונה. לנו נותר להמתין ולחכות לתוצאות.
אין ספק שמדובר בתחרות מסקרנת ומעניינת שמלמדת אותנו הרבה מאוד דברים על ההתנהגות של גוגל, את חלק הסיכומים נשאיר למנצח התחרות, לאחר שריקת הסיום.
בהצלחה לכולם
בשיתוף טופיק מדיה
