בשיתוף El Cafetero
איך שלא תסתכלו על זה, אנחנו לא פותחים את הבוקר בלי וריאציה כלשהי של קפאין. עם זאת, נשאלת השאלה – מה הופך קפה לקפה טוב במיוחד? האם הטעם הוא הגורם העיקרי, או שאולי הריח המשכר בשילוב זכרונות מהטיול הגדול – הם אלו שהופכים את החוויה הכוללת לטובה יותר?
אבי וג׳ואל, שני קולומביאנים ציונים שהחליטו לעשות עלייה, טוענים שיש להם את התשובה לשאלת הקפה, והיא טמונה במותג הקפה החדש שלהם – El Cafetero. ״באנו לתת תחושה של חו״ל בישראל, מעין הרגשה של קפיצה ישירה לקולומביה״, אומר אבי בהתלהבות. אז איך הכל התחיל? ומה הופך את הקפה הקולומביאני של אל קפטרו, לשונה משמעותית מהקפה שישראלים רגילים אליו?
ג’ואל גולדשטיין ואבי מורחים הם חברים טובים במיוחד שעלו לארץ הקודש היישר מקולומביה, עם מטרה אחת ברורה בלב – להביא לישראלים קפה קולומביאני אמיתי מקולומביה, בלי ערבובים – היישר מהחקלאי אל הלקוח. ג׳ואל מספר כי מגיל הנעורים חלומו היה להפיץ את בשורת הקפה הקולומביאני בקהילה היהודית ואף מעבר לים. ככל שעברו השנים ופגש ישראלים מטיילים בקולומביה, הוא הבין שהמהפכה חייבת לקרות כאן, בישראל. ״הכל השתנה כשפגשתי מספר ישראלים שמביאים איתם את הנס קפה הישראלי שלהם לקולומביה. באמת? הגעתם לקולומביה, בירת הקפה העולמית – עם קפה מהארץ? וכששתיתי אותו, הבנתי שיש כאן מקום לשינוי.״
כנער קולומביאני פיתח את תחביבו להכנת קפה, למד את תולדות הקפה באופן מקצועי וביצע מחקר מעמיק על הסוגים השונים של פולי הקפה: ארומטים, עדינים, וחזקים ביותר. כשעלה ארצה, הוא החליט ביחד עם חברו הטוב אבי, להפוך את אהבת הקפה לעסק מצליח, שיעורר את הישראלים לניחוחות הקפה הקולומביאני. אבי וג׳ואל מתגאים ביכולתם לשלב בין הציונות לאהבת הקפה הקולומביאני, ולדבריהם זוהי כל מהות המותג אל קפטרו.
אז מהי בעצם תרבות הקפה הקולומביאני? ומה כל כך מיוחד בו? הכל מתחיל אי שם בקולומביה הרחוקה, על ציר מגדלי הקפה הקולומביאני הידוע בכינויו ״משולש הקפה״ (״Triángulo del Café״) – ארבעת המחוזות קלדס, קינדיו, ואיה דל קאוקה וריסרלדה יוצרים מעין משולש על מפת קולומביה. תנאי גידול הקפה באזור זה הם האידיאלים בעולם לייצור קפה. לאחרונה הוכתר האזור כאתר מורשת עולמית לאחר שבדו״ח אונסקו נאמר כי ייצור הקפה באזור נעשה בצורה ייחודית שאין שני לו, על השטח פרוסים יישובים מעל שדות הקפה, באתר יש פארק שעשועים עם מתקנים בהשראת הקפה, סיורים לתיירים בשדות ואף ניתנת האפשרות להתנדב במטעי הקפה.
לאחרונה, זכו El Cafetero בתחרות הקפה היוקרתית של מגזין Asia Business Outlook
שם קיבלו את המקום הראשון. ״זו גאווה ישראלית-קולומביאנית ממעלה ראשונה עבורנו, ואנחנו שמחים לייצג את שתי המדינות. את קולומביה כמייצאי פולי הקפה, ואת ישראל כמדינת סטארט-אפ ניישן, עם חשיבה מחוץ לקופסה וייצור קפה מתקדם שלא נופל ממדינות אחרות.״
בקפה של אל קפטרו, הטעם המפולפל של הערביקה מקבל את הטוויסט הדרום אמריקאי של קולומביה במלוא הדרו, כאילו שולח אתכם היישר למשולש הקפה. לא מאמינים? נסו בעצמכם. בזכות האהבה הגדולה והידע האינסופי של אבי וג׳ואל, הצליחו השניים להביא את קולומביה לישראל ובענק, וכעת נותר רק להשלים את המשימה שלהם ליצירת קהילת קפה ענפה בארץ לאוהבי קפה. ניחוש שלנו? גם את המשימה הזו, הם ישלימו ובגדול
בשיתוף El Cafetero
