כ־50% ממסיימי קורס הקצינים הקרבי שיעמדו היום על מגרש המסדרים בבית הספר לקצינים, בה"ד 1, גדלו בעיר, 12.6% הם מושבניקים, 20.2% מתגוררים ביישוב קהילתי ו־6% בקיבוצים. כך עולה מנתוני קורס הקצינים.
טקס סיום הקורס יתקיים במעמד ראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו, הרמטכ"ל רא"ל אביב כוכבי, מפקד זרוע היבשה, אלוף יואל סטריק, ומפקד בית הספר לקצינים, אלוף־משנה גיא לוי.
40.2% מהמסיימים הם בכורים במשפחתם, 36.1% אמצעיים, ורק 23.7% הם האחים הצעירים. 51% מהם לא עשו שנת שירות או מכינה, 27.5% עשו מכינה ו־13% הם בוגרי ישיבה. 60.6% היו חניכים או מדריכים בתנועת נוער, והרשת החברתית הכי פופולרית היא האינסטגרם, שבה 67.5% מהם הכי פעילים. בד בבד, 31.1% מהבוגרים ציינו כי הרשת החברתית שהם הכי פעילים בה היא הפייסבוק, ורק 1.4% מהבוגרים ציינו כי הם פעילים בטוויטר.
צילום ארכיון: דודו גרינשפן
כשנשאלו הבוגרים איך הם שותים את הקפה שלהם, ציינו 51% מהם כי הם שותים נס קפה, ו־27.5% שותים קפה שחור, 8.1% שותים קפה הפוך ו־13% אספרסו.
באופן לא מפתיע, 64% ציינו כי לא חייכו בתמונת החוגר שלהם, ורק 36% חייכו. בתשובה לשאלה מה ייקחו לאי בודד, ציינו 39.1% שייקחו איתם אולר לדרמן, 35.4% ייקחו פק"ל קפה, 18.5% ספר ו־7% שש בש. 74.2% מהקצינים לעתיד ציינו כי לקחו חלק בפעילות מבצעית, ו־25.8% לא השתתפו בפעילות מבצעית. 44.4% מהקצינים לעתיד ציינו כי המנה הצה"לית האהובה עליהם היא שניצל, 30.5% אוהבים עוף, 19.8% קוסקוס, 3.7% מנת קרב ואילו 1.6% ציינו כי הם אוהבים חמין של שבת.
