"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הרס"ר קיים יחסים עם חיילת - והודח מצה"ל
בעקבות יחסי המרות: החיילת קיבלה הטבות אסורות • בנוסף, הנגד שיבש את חקירת המשטרה הצבאית • צה"ל: "רואים בחומרה קשר מיני בין מפקדים לפקודים"
צילום אילוסטראציה: עמי שומן

הרס"ר קיים יחסים עם חיילת - והודח מצה"ל

בעקבות יחסי המרות: החיילת קיבלה הטבות אסורות • בנוסף, הנגד שיבש את חקירת המשטרה הצבאית • צה"ל: "רואים בחומרה קשר מיני בין מפקדים לפקודים"

חנן גרינווד
, עודכן

רס"ר של בסיס בדרום הארץ הודח לאחרונה מצה"ל, לאחרשקיים יחסים מינייםעם רב"טית צעירה ששירתה ביחידה, העלים ראיות ושיבש חקירה של המשטרה הצבאית החוקרת, בניסיון להסתיר את הקשר הזוגי.

בצעד חריג, למרות העובדה שהחיילת לא היתה תחת פיקודו הישיר, היחסים, שבוצעו בהסכמה, הוגדרו כיחסי מרות מכיוון שהיא ביצעה לעיתים תורנויות רס"ר תחת פיקודו.

במשך חודשיים, בתחילת השנה הקודמת, החלו השניים, נגד בכיר בצה"ל ורב"טית צעירה, בקשר בעל אופי מיני. השניים קיימו בכמה הזדמנויותמגעים מיניים. אף שככל הנראה לא זו היתה המטרה, בפועל החיילת קיבלה גם הטבות כתוצאה מהיחסים - במקום לבצע תורנות היא שוחררה לביתה, הנגד הודיע לה על ביקורות פתע שצפויות להתבצע בתחומי הבסיס, ולא העיר לה על הפרות של כללי הופעה ולבוש.

אך בשלב מסוים החלה הפרשה להידרדר. בתחילת אפריל האחרון התברר לנגד כי חיילת שמשרתת עם הצעירה ביחידה עוכבה לחקירת מצ"ח בחשד לשימוש בסמים מסוכנים. הרס"ר יזם שיחה עם הצעירה ועם חברתה, עדכן אותן בקשר לחקירה והציע להן למחוק מהטלפון הסלולרי שלהן הודעות שעלולות להפלילן. כמו כן, הציע להן לסרב למסור דגימת שתן אם ייקראו לחקירת מצ"ח.

שבועיים לאחר מכן התרחשה תפנית בעייתית מבחינתו של הנגד. הצעירה זומנה לחקירה, והרס"ר חשש שתישאל על הקשר ביניהם. לכן הוא פנה אליה והנחה אותה לא לספר על הקשר ביניהם, והסביר לה כיצד מתנהלת החקירה ומה עליה להשיב לחוקרים. נוסף על כך, הציע לה לקחת לחקירה טלפון סלולרי שהיה ברשותו במקום המכשיר שלה, כדי להסתיר מידע שהיה יכול להפלילו. בתחילת החקירה נמנעה הצעירה מלספר על הקשר הבעייתי, אך בהמשכה סיפרה לחוקרים כי קיימה קשר מיני עם הרס"ר וסיפקה פרטים נוספים על מה שהתרחש.

בעקבות החשיפה הורד הרס"ר לדרגת טוראי והודח מצה"ל. כמו כן, הוא נשפט לשני חודשי מאסר בדמות עבודות צבאיות ולמאסר על תנאי.

בצה"ל אישרו את הפרטים: "צה"ל רואה בחומרהיחסים בלתי הולמיםבין מפקדים לפקודיהם, ומגלה אפס סובלנות לעבירות שבוצעו על ידי הנגד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...