"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לראשונה בהיסטוריה: לוחמות בגבול הצפון

חיילות של גדוד שחף יפעילו רחפנים בקו הקדמי מול לבנון • מפקדת הפלגה מדגישה: "סומכים עליהן בעיניים עצומות, אין הבדל בינן לבין לוחמים"

,עודכן
משרתות בגזרה הרגישה ביותר // צילום: אורן כהן // משרתות בגזרה הרגישה ביותר

לוחמות איסוף קרבי הוצבו לראשונה בהיסטוריה בגבול הלבנון, הגבול הנפיץ ביותר כיום במדינת ישראל, כדי לבצע איסוף מודיעין מדויק באמצעות רחפנים, יכולת שלא הייתה קודם לכן בגבול המתוח בצורה רחבה.

עד כה נמנעו בצה"ל מלהכניס כוח של לוחמות לגבול הנפיץ. אלא שלפני חודשיים הוחלט בצה"ל לפתוח לראשונה, על רקע איום ברור מצד חיזבאללה, פלגת לוחמות שמתמחת בשימוש ברחפנים בתוך גדוד האיסוף "שחף" (869). "אנחנו מהווים מכפיל כוח בגזרה. אף אחד לא יודע לעשות שימוש ברחפנים באזור, בטח לא ברמה שלנו, ולכן אנחנו נחשבים לכוח מבוקש במיוחד", מספרת סגן נורית רוקח, מפקדת הפלגה החדשה.

כוח נשי מול חיזבאללה. אחת הלוחמות // צילום: אורן כהן
כוח נשי מול חיזבאללה. אחת הלוחמות // צילום: אורן כהן

גורם בפיקוד צפון מבהיר כי אכן מדובר בכוח שמשנה את פני הגזרה: "הלוחמות יודעות להפעיל את האמצעים הטכנולוגיים בצורה מצוינת, ואנחנו סומכים עליהן בעיניים עצומות".

הקצינות והלוחמות בשטח מודעות היטב לכך שמבחינה ציבורית הן שברו כיפת זכוכית, אך כלפי פנים, הן אומרות - אין שום הבדל בינן לבין הגברים הלוחמים. "זה לא מעסיק אותנו ביום־יום", אומרת רוקח ומוסיפה: "לוחמי האיסוף ולוחמות האיסוף ייתנו בזמן אמת את המענה הראשוני, ולכן אנחנו צריכות לפעול באופן כפול - לתת מענה מודיעיני וגם מענה ראשוני בשטח. אין יכולת כזאת לשום כוח לוחם אחר". פלגת הרחפנים נמצאת בתוך פלוגת "אדיר", שפועלת זה שמונה חודשים בגבול הלבנון.

"אין יכולת כזאת לשום כוח לוחם אחר" // צילום: אורן כהן
"אין יכולת כזאת לשום כוח לוחם אחר" // צילום: אורן כהן

"מדובר באוטוריטה בגזרה", מסביר מפקד הפלוגה, סרן ברק צ'וי, "הכפלנו בחודשים האחרונים את סל הכלים שלנו עם יכולות חדשות ומגוונות, ובהן גם רחפנים". צ'וי מבהיר כי כניסת הלוחמות לא פוגעת במבצעיות בשום צורה. "זה לא בא על חשבון מבצעיות ולהפך - הפלגה עונה על צורך מבצעי".

"כניסת הלוחמות לא פוגעת במבצעיות" // צילום: אורן כהן
"כניסת הלוחמות לא פוגעת במבצעיות" // צילום: אורן כהן

סמל קרן מור היא כבר לוחמת ותיקה ומשרתת בתחום בשנה האחרונה, מתוכה כמה חודשים בפלגה החדשה. מבחינתה מדובר בשליחות: "אנחנו עושות הכל כדי להכיר את השטח ואת האויב בצורה הטובה ביותר - ולתת מענה לצרכים ברמה הגבוהה ביותר שנדרשת בשטח".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר