עם ישראל מתגייס: אלפי מתנות ייתרמו לרגל יום ההולדת של עמית בן יגאל

אלפים כבר התגייסו לזכרו של לוחם סיירת גולני שנפל • אלפי מתנות ייתרמו לפעוטות, לחיילים ולקשישים בבתי אבות • רוצים לקחת חלק במיזם? הפרטים בפנים

עמית בן יגאל ז"ל, צילום: באדיבות המשפחה

מיזם מרשים מסוגו החל לאחרונה לרגל יום ההולדת של עמית בן יגאל ז"ל, לוחם סיירת גולני שנפל במאי 2020, במהלך פעילות מבצעית, במסגרתו תרמו אלפים מתנות שיועברו לנזקקים, לקשישים ולילדים בכל רחבי הארץ. 

היוזמה צברה תאוצה אתמול (שני) בערב לאחר שאביו של עמית, ברוך, קרא להמונים להצטרף בפוסט מרגש. "עמית היה אדם שתרם מזמנו ושמחת חייו לאנשים רבים בכל הגילאים. לכן, החלטנו לכבוד יום ההולדת הראשון ללא עמית, ב-8 בפברואר, לחלק 7,665 מתנות – כמספר הימים שהוא לא איתנו כפול מספר שנותיו". 

צילום: באדיבות ברוך בן יגאל

נכון לאתמול בערב, סיפר בן יגאל, נאספו 3,600 מתנות לכל הגילאים, והוא פנה לעזרת הציבור לקחת חלק במיזם ולאסוף עוד מתנות, ביניהם צעצועים ומשחקי ילדים, כלי רחצה, תמרוקים, חטיפים, אבזרי ספורט "וכל דבר נוסף שאנשים מכל גיל ישמחו לקבל". לצורך המבצע הענק נקבעו מספר מוקדים ברחבי הארץ. (רשימת המוקדים ומספרי הטלפון מופיעים בסוף הידיעה). המתנות יחולקו לגני ילדים, בתי אבות, מחלקות יולדות, חיילים ועוד, החל מיום חמישי הבא, יום ההולדת העברי של עמית (כב' שבט) ועד יום שני, ה-8 בפברואר, יום הולדתו הלועזי. 

בשיחה עם "ישראל היום" סיפר בן יגאל כי ההתגייסות עצומה. מאז פרסום הפוסט התקבלו אלף ערכות מתנות נוספות, שיכולות לכלול לעיתים אפילו עשר מתנות שונות, שיחולקו בכל רחבי הארץ. "אנשים תורמים עוגות, כלי רחצה, צעצועים, ועוד ועוד. כמובן, הכל חדש בין היתר בגלל הקורונה". 

רוכשים מתנות לילדים // צילום: באדיבות ברוך בן יגאל
רוכשים מתנות לילדים // צילום: באדיבות ברוך בן יגאל

אלפים נאספו, והיד עוד נטויה // צילום: באדיבות ברוך בן יגאל
אלפים נאספו, והיד עוד נטויה // צילום: באדיבות ברוך בן יגאל

בן יגאל ציין כי הם מעוניינים לקבל פרטים על ילדים ונזקקים שאינם קשורים למחלקות רווחה, על מנת לספק להם את המתנות. "מי שיודע על ילדים קטנים שאין להם צעצועים שיפנו אלינו והם יקבלו מתנות VIP, הישר הביתה". בנוסף יחולקו ערכות משודרגות לחיילים בודדים. "פנו אלי מלא חיילים בודדים ואני רוצה לפנק אותם. היו לעמית בצוות ארבעה חיילים בודדים. מגיע להם להתפנק כי המשפחות שלהם לא כאן". 

"ההיענות למיזם מדהימה, אין דברים כאלו, ואנחנו מתכוונים לחלק את המתנות לפעוטות ועד בתי אבות", מספר בן יגאל. בתשובה לשאלה מה התרומה המרשימה ביותר עד כה, הוא אומר שיש רבים כאלו. "יבואנים של צעצועים מאור יהודה תרמו 500 ערכות של פעוטות, ואותן אנחנו מחלקים כבר עכשיו במחלקת יולדות של תל השומר ואיכילוב. תיכוניסטים אספו 3,000 שקל וקנו מוצרים. זה מדהים". 

רוצים לתרום? אלו המוקדים ברחבי הארץ:

(אנא הביאו מתנות ארוזות וחדשות בלבד)

רמת גן, גבעתיים, ת"א.

נאוה רביבו (אמא של עמית)

052-8220244

שד' הקונגרס 9 ב רמת גן

קרית אונו

לתיכון בן צבי, ברחוב שלמה המלך 31, קריית אונו, בין הימים א'-ה',

*26.1.21- 5.2.21 בין השעות 08:00-14:00*

פתח תקוה

תיכון אחד העם

זכרון יעקב 52 פתח תקווה

באר יעקב ,נס ציונה ראשל"צ ,רחובות

ורד אדחוח

054-9290506

חיפה והקריות

שרה חייק

052-3341007

צפת

מרכז הצעירים

טלי לגזיאל

לוד רמלה

אפק מכלוף

050-4454121



אשקלון

נורית רביבו

הרב יחיא ערוסי 1/11

053-6718056



ירושלים

יואל ברקוביץ

050-8735111

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר