הלוחם הוכר כנכה צה"ל - אך לא מקבל טיפול רפואי

רופא ששירת ביחידה מיוחדת ואמור היה לצאת למשימה בעיראק במהלך מלחמת המפרץ עבר מסכת טרטורים בלתי נגמרת שנמשכה 30 שנה, בדרך לקבלת סיוע לו נזקק • בחודש הקרוב הוא צפוי לקבל זימון לדיון שיכול לשים קץ לעוול שנגרם לו

לוחם ביחידה מיוחדת, צילום: אילוסטרציה, איי.פי

לוחם יחידה מיוחדת הוכר כנכה צה"ל, אך עדיין לא מקבל טיפול רפואי ראוי.  ד"ר ש' היה רופא צעיר ב-1991, איש צוות רפואה במילואים של יחידה מסווגת בצנחנים, שמטרתה הייתה לחלץ ולטפל בלוחמי יחידת שלדג שאמורים היו לפעול במערב עיראק כדי למנוע שיגור טילי סקאד לישראל.

הרופא, אב לארבעה, היה בלחץ אדיר, והאמין שהוא לא יחזור משם. במשך תקופה ארוכה עברו הוא ויתר הלוחמים אימונים אינטנסיביים, אך פרטים נוספים על המבצע המתוכנן לא הגיעו. סף הלחץ התעצם והתעצם, ולבסוף הוחלט בלחץ האמריקנים לבטל את המשימה.

הלחץ הכבד הותיר על ד"ר ש' את אותותיו, ולאחר המלחמה הוא חלה במחלת הסוכרת. כבר ב-1992 תבע בפעם הראשונה ממשרד הביטחון להכיר בו כנכה צה"ל, מכיוון שהמתחים הנפשיים לקראת המבצע, שהיה בדרגת סיכון עצומה, הן אלו שגרמו להתפרצות הסוכרת, אך המשרד דחה את בקשתו. ש' סירב לוותר, ותבע שוב את משרד הביטחון. ב-2017, שנים ארוכות לאחר אותו מבצע שבוטל, קיבל משרד הביטחון את התביעה.

אך הטרטור לא הסתיים. ארבע שנים עברו, וד"ר ש' עדיין לא קיבל את אחוזי נכותו וזכויותיו כנכה צה"ל. הוא המתין והמתין, בריאותו הולכת ומדרדרת, והכרה לא נראתה באופק. הסיבה לעיכוב הבלתי מתקבל על הדעת היא ערעור שהגיש לבית המשפט על כך שהוכר בו רק בצורה חלקית על חשבון השירות הצבאי, ורק כעת הגיע פסק הדין מה שאפשר לו להיות מועבר לוועדה לקביעת אחוז הנכות.

בחודש הקרוב צפוי ד"ר ש' לקבל זימון סוף סוף לוועדה הרפואית, והוא מקווה בכך לסיים סאגה בת 30 שנה של טרטור, הזנחה והתעלמות, לאחר שחלה כתוצאה מאחד המבצעים הנועזים ביותר, והמלחיצים ביותר, שתוכננו בישראל.

עו"ד אלי סבן, שמלווה כבר שנים את ד"ר ש', ציין כי הוא מקווה שהסאגה תיגמר בקרוב. "מדובר בלוחם בגדוד צנחנים אשר הגיש תביעה לפני למעלה מ-30 שנה ותביעתו נדחתה. כיום, למרות הזמן הרב שחלף, הוא הוכר כנכה צה"ל רק לאחר שבית המשפט קבע בפסק דין שמחלתו הוחמרה עקב שירותו. בקרוב יוזמן לוועדה רפואית שתקבע את נכותו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר