האזכרה בהר הרצל | צילום: דודי כספי

7 שנים לאסון נגמ"ש המוות: "חלק ממני מת עם מקס"

בשל הקורונה נעדרו הוריו של מקס שטיינברג ז"ל מקברו בשנתיים האחרונות • השבוע הם ערכו אזכרה, שבע שנים אחרי שנפל בקרב • "מותו לא היה לשווא. הוא לימד אותי לחיות עבור אחרים", סיפר אביו בטקס

שנתיים מאז עלו לקברו של יקירם בפעם האחרונה, בשלישי בערב נערכה בבית העלמין הצבאי בהר הרצל אזכרה במלאות שבע שנים לנופלו של לוחם גולני סמל ראשון מקס שטיינברג ז"ל בנוכחות משפחתו שהגיעה מארה"ב.

שטיינברג נהרג ב"נגמ"ש המוות" שנכנס לשכונת שג'עייה במזרח עזה וספג פגיעה ישירה של טיל נ"ט ביום הרביעי של המתקפה הקרקעית במבצע צוק איתן ביולי 2014. עמו נהרגו גם סמ"ר אורן שמחה נח, סמ"ר דניאל פומרנץ, סמ"ר שחר תעשה, סמל בן יצחק וענונו וסמל שון מונדשיין. גופתו של סמ"ר אורון שאול, שנהרג גם כן בקרב, נחטפה ונמצאת ברשות ארגון הטרור חמאס.

מקס שטיינברג ז"ל, רפרודוקציה

בטקס האזכרה נכחו נציגים מחטיבת גולני וחברים ליחידה של מקס, קונסול ישראל לשעבר בארה"ב סאם גרונדוורג ועשרות חברים ובני משפחה, חלקם הגיעו מלוס אנג'לס לחלוק כבוד למקס ומשפחתו.

הוריו סטיוארט ואווי התבשרו על מותו בביתם בלוס אנג'לס וטסו ללוויה בירושלים, היה זה אז ביקורם הראשון בישראל. מאז הם מגיעים לארץ לטקסי יום השנה ויום הזיכרון, אולם בשל הקורונה נבצר מהם להגיע לארץ מאז 2019.

"זאת ברכה לחזור לישראל כדי לציין את יום השנה של מקס", אמר אביו בטקס, "חלק ממני מת עם מקס, אבל מותו לא היה לשווא. מקס לימד אותי לחיות עבור אחרים, למצוא בכך את המטרה שלי בחיים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...