"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"מדובר באיום החריף ביותר כרגע על אירופה"

כוחות הצבא הבריטי הוטסו לבלגיה, שבה התרחשו מספר תקריות ביטחוניות - שהובילו אף להשבתת נמל התעופה המרכזי בבריסל • מפקד הכוחות האוויריים הבריטיים, סר ריצ'רד נייטון: "שמחים לתמוך באחת מבעלות הברית"

,עודכן
0השמעה
שלט אזהרה להטסת רחפנים בנפל התעופה בבריסל. צילום: רויטרס

המתח בין המערב לרוסיה גובר: מפקד כלל הכוחות האוויריים הבריטיים, סר ריצ'רד נייטון, התבטא בחריפות רבה נגד רוסיה ואמר שהיא "האיום החריף ביותר כרגע על אירופה". בתגובה לבקשת ממשלת בלגיה, חיילים וטכנולוגיות של צבא בריטניה מוזרמים אל המדינה האירופית כדי להגן על שדות התעופה שלה מכטב"מים.

שדה התעופה בבריסל, בלגיה נסגר לטיסות בעקבות זיהוי של כלי טיס בלתי מזוהה // רויטרס

הכוחות הבריטיים הוטסו אל המדינה אחרי שכטב"מים שטסו במרחב האוויר של נמל התעופה הראשי של בלגיה בבריסל, עצרו את הלו"ז של הטיסות שיוצאות מהנמל. סיטואציה דומה התחוללה גם בנמל התעופה הבלגי ליאז', הנחשב אחד הגדולים באירופה בכל הקשור להטסת מטענים. כזכור, כבר לפני כן דווח ברחבי אירופה על הופעת כלי טייס בלתי מאויישיםשערכו טיסות ריגול מעל מתקנים צבאיים ביבשת.

נייטון ציין שפעולת בריטניה באה בתגובה לבקשה בלגית שפנתה לכלל מדינות נאט"ו בבקשה לעזרה בסוגיה הביטחונית. על פי ההודעה, הכוחות שנשלחו כוללים מומחים צבאיים למלחמה ברחפנים שהגיעו עם ציוד מתקדם אל המדינה.

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. עומד מאחורי איום הרחפנים על בלגיה?,צילום: EPA

הבכיר ציין שלא ברור מי מטיסים את הכטב"מים אך אמר כי אם החדירות האלו לשטח האווירי של בלגיה הם על ידי צבא רוסיה הרי שסביר שהן ניתנו בהוראה מפורשת של הקרמלין. עוד אמר כי "אנחנו לא יודעים האם מדובר בתקיפות רוסיות. אבל יש להם רחפנים שיכולים לשבש תקשורת בנמלי תעופה וכלי טייס כאלו ניצפו מתמרנים מעל שדות התעופה של צבא רוסיה".

הבכיר הבריטי המשיך להתבטא בחריפות ואמר כי "בריטניה לצד 31 מדינות הברית הצפון אטלנטית, שמחה לשלוח כוח צבאי שמטרתו לתמוך באחת מבעליות הברית. אני ושר ההגנה מאוד שמחים לראות כוחות בריטיים נפרסים בבלגיה כדי להגן עליה".
הבכיר התייחס בדבריו גם למצב העוין בין מדינות נאט"ו לרוסיה ואמר כי "האופי הברברי של המשטר הרוסי התגלה בפלישה הבלתי חוקית לאוקראינה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר