"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ברוב של 0:25: הסטודנטים באוניברסיטה היוקרתית בהחלטה מקוממת נגד חיילי צה"ל
אגודת הסטודנטים באוניברסיטת מרילנד שבארצות הברית: לא לאפשר הרצאות של חיילים ישראלים - על רקע הרצאה של לוחמים בחודש שעבר • בנוסף: דורשים התנצלות פומבית וקריאה להכרה בנזק שנגרם מהאירוע • בהנהלת הקמפוס מתנערים: "ההחלטה אינה מחייבת את המדיניות שלנו"
חיילי צה"ל לא יורשו לנאום באוניברסיטת מרילנד בארצות הברית

ברוב של 0:25: הסטודנטים באוניברסיטה היוקרתית בהחלטה מקוממת נגד חיילי צה"ל

אגודת הסטודנטים באוניברסיטת מרילנד שבארצות הברית: לא לאפשר הרצאות של חיילים ישראלים - על רקע הרצאה של לוחמים בחודש שעבר • בנוסף: דורשים התנצלות פומבית וקריאה להכרה בנזק שנגרם מהאירוע • בהנהלת הקמפוס מתנערים: "ההחלטה אינה מחייבת את המדיניות שלנו"

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

סערה בקמפוס: אגודת הסטודנטים באוניברסיטת מרילנד שבארצות הברית, העבירה בשבוע שעבר החלטה הקוראת לאסור על חיילים ישראלים לשעבר להרצות בתחומי האוניברסיטה הציבורית.

חיילי מילואים מישראל הותקפו במהלך אירוע סטודנטים בטורונטו %2F%2F SSI

בהחלטה, שהתקבלה ברוב מוחלט של 25 תומכים מול אפס מתנגדים ונמנע אחד, גינו הסטודנטים את האירוע שהתקיים בחודש שעבר, שבו שלושה לוחמי צה"ל לשעבר הוזמנו לדבר במסגרת פעילות ארגון "Students Supporting Israel". הם קראו להנהלת האוניברסיטה "להכיר בפומבי בנזק שנגרם מהאירוע ולהתנצל בפני הסטודנטים והקהילה האקדמית".

בנוסח ההחלטה נכתב כי יש למנוע הרצאות של מרצים או דוברים "הנחקרים או שנמצאו אשמים בביצוע פשעים נגד האנושות, פשעי מלחמה או רצח עם" - תוך אזכור העובדה שבית הדין הבינלאומי לצדק הגדיר את טענות רצח העם נגד ישראל כ"אפשריות".

מנכ"לית דוברות האוניברסיטה, קייטי לוסון, הדגישה בתגובה כי ההחלטה "אינה מחייבת את מדיניות האוניברסיטה או את דרכי פעולתה", אלא משקפת את עמדת חברי אגודת הסטודנטים בלבד.

אוניברסיטת מרילנד. החלטה מקוממת נגד חיילי צה"ל של אגודת הסטודנטים, צילום: סעיף 27 א'

מנגד, ארגון "הלל מרילנד", המייצג כ-6,500 סטודנטים יהודים בקמפוס, גינה בחריפות את ההחלטה. ,אנו תומכים בגאווה בהבאת חיילי צה"ל לשיחות בקמפוס ובחיזוק הקשר של הסטודנטים עם ישראל - מולדתנו ההיסטורית", אמר המנכ"ל ארי ישראל, "המהלך הזה מעודד פילוג ושנאה במקום דיאלוג אמיתי, ופוגע באווירה הפתוחה שאוניברסיטה אמורה לטפח".

לדבריו, "החלטה סמלית כזו לא תורמת לשיח אלא יוצרת תחושת ניכור והדרה בקרב הסטודנטים היהודים והפרו-ישראלים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...