הרבנות הצבאית לחיילים: לוחמים בעזה פטורים מהצום, קריאת המגילה - לא דרך מכשירי קשר

בעקבות המלחמה, קיום מצוות חג הפורים הוא אתגר גדול ללוחמים ברצועה • ברבנות הצבאית הנחו שאין להתקהל או להסתכן בשטחי האויב לצורך קיום מצוות קריאת מגילה

חיילים קוראים את מגילת אסתר בפורים (ארכיון) , דודו גרינשפן
חיילים קוראים את מגילת אסתר בפורים (ארכיון). צילום: דודו גרינשפן

פורים בפתח ואיתו שאלות מאתגרות במיוחד לחיילים אשר נמצאים כעת בעיצומה של מלחמה. לקראת החג פורסמו הנחיות הלכתיות על ידי ענף ההלכה של הרבנות הצבאית.

"קריאת מגילה בשטח אויב או באזורים מאוימים - תתבצע אך ורק בהתאם להנחיות המפקדים בגזרה. אין להתקהל או להסתכן לצורך קיום מצוות קריאת מגילה", נאמר מפורשות בהנחיות הרבנות הראשית. אם ניתן לקרוא מגילה קודם לכניסה, אפשר לעשות זאת כבר מ־י"א באדר ב', או לקרוא לבד מגילה. לא ניתן לצאת ידי חובה בקריאת מגילה דרך מכשיר הקשר, אך ראוי שאם זו הדרך היחידה - שיעשה זאת.

פעילות צה"ל בעזה, צילום: דובר צה"ל

במידת הצורך מציעים ברבנות שאם הדבר אפשרי - אחד החיילים יקריא לחבריו או לעצמו הקלטה של הקריאה שישמע באוזניות.

כמו כן, יש לאפשר לכל חייל שמעוניין בכך לצום, למעט חיילים שעסוקים בלחימה או עשויים להיכנס ללחימה בטווח הזמן המיידי. כמו כן, חיילים שעסוקים במשימות ביטחון שוטף ובמשימות אבטחה במחנות עורפיים מחויבים לאכול כדי לשמור על כשירות מבצעית. כך גם ינהג כל מי שנדרש לפעילות פיזית הקשורה למאמץ המלחמתי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר