רב"ט הלל נחמיה אופן ז"ל. צילום: דובר צה"ל

גילוי מצמרר: הוריו של הלוחם הלל ז"ל קיבלו מכתב מרגש שכתב

בין חפציו של הלל, שקיבלו היום הוריו מצה"ל, היה דף שכתב שהוצמד לתעודת החוגר שלו • "כל שעבר ויעבור עליי ועל עמי, כל שיצר את זהותי, את שאני, אני שייך לו"

"אני שייך למדינה, למולדת": מכתב עוצמתי ומרגש היה בין חפציו שקיבלו היום (שלישי) הוריו של לוחם יהל"ם הלל אופן ז"ל שהובא היום למנוחות לאחר שהתמוטט ומת במהלך אימון.


הלווייתו של הלל התקיימה היום בהר הרצל בנוכחות מאות אנשים, בני משפחה וחברים.

בועז, אביו של הלל ספד לו: ״הלל יקר, זכינו לילד מלא קסם, עיניים גדולות, נעימות, שובות בקסמן. קשה מאוד היה לכעוס עליך. כאשר גדלת התחלת להדהים אותנו בכישרונותיך. תמיד נשארת בגובה העיניים. קיבלת על עצמך להתקשר יום יום לאבא ואמא, הבאת לאמא פרחים בערב שבת. ניחנת ברגישות. היית גאה בשפתך העברית. מי שניסה להגדיר אותך נכשל. בשבת בבוקר היית קם עם אור ראשון, שר לעצמך, היית מגיע לבית הכנסת יחף, עטוף בטלית בדרכך הייחודית. סירבת לחשוב על פירודים. צוואתך לחברה בישראל: השאירו את הצבא מלוכד.

"כל חבריו זחלו בדרך המלך, הלל בחר לזחול בדרך ייחודית. קיבלנו את פנקס החוגר של הלל בו הוא כתב פתק: ״אני שייך למשפחה, לקהילה, לחברה, לאומה, אני שייך למדינה למולדת, לאנושות, למצפון, לעתיד, לכאב, לפחד. חובה עליי לשמור ולהגן על כל אלה. עבור חובה זו אני שייך לניצחון, לקרב״.

נושאים את הארון. ההלוויה בהר הרצל, צילום: אורן בן חקון

מפקד יחידת ההנדסה למשימות מיוחדות פנה למשפחתו של הלל: ״משפחת אופן, אנו המומים וכואבים את בנכם שנפל בעת תרגיל פלוגתי. אירוע נפילתו של הלל נמצא בתחקור. הוא היה נער מלא במוטיבציה להוביל, עבר את הגיבוש בהצלחה. אדם חייכן, צנוע ודואג לזולת. הקרין אור ואופטימיות סביבו. הלל היה אדם ישר, תמיד נרתם ראשון. אדם של מעשים, מסור ושקט. מוביל בצורה יוצאת דופן. הלל, נתת את כל כולך״.

הלל מובא למנוחות, צילום: אורן בן חקון

כזכור, ככל הנראה, הלוחם איבד את הכרתו כתוצאה מהתייבשות ועומס החום בחסות השרב ששרר ברחבי הארץ בימים האחרונים. צוותי רפואה שהגיעו למקום ביצעו בלוחם פעולות החייאה בסיומן נקבע מותו. במהלך האימון היו לוחמים שהתלוננו על כאבי ראש כתוצאה מתנאי מזג האוויר, חלקם שקבלו טיפול רפואי, נדרשו לשתות וחלק נדרשו למנוחה.

המשטרה הצבאית פתחה בחקירת נסיבות האירוע, בסיום החקירה יועברו הממצאים לבחינת הפרקליטות הצבאית. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...