לוחמי מילואים הופתעו: "איש שב"כ תדרך והזהיר מפני התושבים בשומרון"

כשאנשי המילואים הגיעו לשומרון, חלקם הופתעו משיחת להכנה מודיעינית לפעילות בכפרים הערבים • להפתעתם התברר שמדובר באיש המחלקה היהודית בשב"כ שהתריע מפני אלימות המתיישבים היהודיים • א', אחד הלוחמים, סיפר לתושבים: "הוא אמר שהדגש החשוב בגזרה הוא יהודים מיצהר שזורקים אבנים בחווארה, היינו בשוק"

הכניסה לשומרון (להמחשה), צילום: צחי מרים

לוחם מילואים שנקרא לשרת בשומרון בחודשים האחרונים חשף בפני תושבים באחד היישובים באזור כי טרם כניסתם לגזרה הם עברו תדרוך מקדים על ידי נציג של המחלקה היהודית של השב"כ, שהתריע מפני חלק מהיהודים בגזרה.

הוא סיפר כי תחילה חשבו הלוחמים שמדובר בהכנה מבצעית לפעילות מודיעינית בכפרים הערבים בגזרה, אך להפתעתם התברר לאחר זמן קצר שמדובר בכלל בנציג המחלקה היהודית בשב"כ, שהובא למקום כדי לתדרך את כוחות צה''ל כנגד מעשים שעשויים לבצע התושבים הישראלים.

נציג השב"כ הזהיר ממתפרעים יהודיים שיציתו את השטח, המהומות בחווארה (ארכיון), צילום: ללא קרדיט

הלוחמים התרעמו על כך שאיש השב"כ התעסק במהלך השיחה בפורעים היהודיים ביו"ש ולא בטרור הפלשתיני שהוביל רק השבוע לרצח של שלושה ישראלים.

"רק אחרי שהוא התחיל לדבר הבנו שהוא בכלל לא מתעסק באוכלוסייה הערבית, והוא בא להזהיר אותנו מפני היהודים בגזרה", סיפר א', לוחם המילואים. "בצה"ל לא ראו לנכון להפגיש אותנו לשיחה עם נציג אחר בנושאי מודיעין. דווקא עם איש שב"כ מהמחלקה היהודית".

א' הוסיף וסיפר כי, "איש השב"כ תיאר לנו שהבעיה הגדולה שיכולה להצית את הגזרה היא יהודים מיצהר שזורקים אבנים בחווארה". לדבריו, איש השב"כ אמר כי "הוא אמר שהרוב טובים ויש כמה שזורקים אבנים על ערבים ולפעמים על יהודים. שהם כל כך מתוחכמים שלא מצליחים לשים עליהם יד ושזריקות אבנים של יהודים בחווארה יכולים להצית את הגזרה. בעיניו זה היה הדגש החשוב שעלינו לשמור עליו בגזרה".

במי השב"כ מתעסק? תיעוד מפיגוע הדקירה בחווארה (ארכיון), צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

התדרוך שהעביר איש השב"כ לגדוד המילואים עורר כעס רב בקרב חלק מהחיילים. "היינו בשוק ששמענו את זה. מפקד הגדוד בכלל לא ידע שזה מי שהולך להגיע והוא כעס על זה מאוד. המג"ד אמר שאנחנו לא ניתן לאנשים לעבור על החוק, אבל צריך לזכור שאנחנו לא צבא האו"ם, באנו לשמור על עם ישראל", סיפר א'.

"מה זה הדבר הזה?", א' הוסיף ומתח ביקורת על השיחה עם איש השב"כ. "זה הדבר היחיד שיש להעביר לנו בתדריך מודיעין? אין מחבלים, גוב האריות, ארגוני טרור? הרבה מהחבר'ה שלנו מכירים את הגזרה ויודעים שזה גם פשוט לא נכון. להגיד שזריקות אבנים של יהודים בחווארה זה מה שמבעיר את הגזרה? נו באמת, מישהו פה השתגע".

תגובת דוברות שב״כ ודובר צה״ל: "לקראת תעסוקה מבצעית ביהודה ושומרון, עובר סגל המפקדים הכנה לכלל התרחישים האפשריים בגזרה. הדברים המיוחסים בכתבה לאיש השב"כ, אינם מדוייקים ולא משקפים את האופן בו תופס השב"כ את האיומים בגזרה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר