הרמטכ"ל כוכבי | צילום: דובר צה"ל

אב שכול תקף את תגובת הרמטכ"ל לתקרית בחברון: יש לפעול נגד המטרידים - לא נגד החיילים

שמעון גולובנציץ שלח מכתב חריף לרמטכ"ל, שבו תקף את התמודדותו עם האירוע • בנו דוד נפל בתל רומיידה, היכן שאירעה התקרית השנויה במחלוקת • לאחר נפילתו, אביו תרם תחנה לזכרו, הנראית בתיעוד מהאירוע

לאחר התקרית בחברון, שבה תועד לוחם גבעתי מכה פעיל שמאל, שמעון גולובנציץ, אב שכול, כתב מכתב חריף לרמטכ"ל אביב כוכבי, שבו תקף את התמודדותו עם הסוגיה. 

האב לא נותר אדיש לתיעוד. סגן דוד גולובנציץ ז"ל עם משפחתו, צילום: באדיבות המשפחה

בנו של שמעון - דוד גולובנציץ - נפל בתל רומיידה בפעילות מבצעית ב-2017, היכן שאירעה התקרית השנויה במחלוקת. לאחר נפילתו, אביו תרם תחנה לזכרו, הנראת בתיעוד האירוע. 

תיעוד%3A חייל גבעתי מכה פעיל שמאל %2F%2F צילום%3A עיסא עמרו וטל שגיא

"קראתי בתדהמה את האיגרת שפרסמת לאחר האירוע. בתור אב שכול, שבנו דוד נפל בחברון בתל רומיידה, שהוא מקום רגיש מאוד, שבו החיילים צריכים להיות ממוקדים בכל שניה להגנת הארץ ולשמור על חייהם וחיי התושבים, מגיעים אנרכיסטים ולא מאפשרים להם למלא את חובתם, תוך סיכון חייהם", כתב.

עוד הוסיף: "אני מבקש למחות נמרצות על תגובתך והן על יחסך ללוחמים! כיצד ייתכן שהרמטכ"ל בכבודו ובעצמו יפתח איגרת לחיילים בנושא, בלי שהשורה הראשונה במכתב תהיה  הצהרה על עמידה איתנה ונתינת גב ללוחמי ישראל? מדוע באיגרת ולא בהודעת הצבא לא נשמעה ולא נכתבה מילה אחת הנוגעת לאנרכיסטים שמגיעים מדי שבוע לחברון כדי להציק לחיילים ששומרים עלינו? לא מילה אחת על המדינות הזרות הממנות אותם, לא על העובדה שחלק מהארגונים הפועלים בחברון להכפשת חיילי צה"ל עומדים בקשר גם עם גורמי טרור?".

לסיום כתב: "מצופה מהמפקד העליון של הצבא לציין זאת ובוודאי לפעול להרחקת המטרידים, כך שאף חייל לא יצטרך להתמודד עם אותם פרובוקטורים. אנו קוראים לך לחזור בך מדבריך, ולהבא לא להסיק שום מסקנה על בסיס סרטון חתוך אחד שמופץ על ידי ארגוני תעמולה אנטי ציוניים". 

"הולכים שבי אחר תעמולה". יו"ר "אם תרצו", מתן פלג, צילום: גדעון מרקוביץ'

גם מיו''ר תנועת "אם תרצו", מתן פלג, נמסר: ''אנו מאוכזבים מכך שרמטכ''ל צבא ההגנה לישראל השעה חיילים על סמך סרטונים ערוכים של פעילי שמאל קיצוני וארגוני תעמולה אנטי ישראליים, הממומנים בידי מדינות זרות. מדובר בגורמי תעמולה המתפרנסים מהטרדת חיילי צה"ל ומניסיון להפליל אותם. הם מגיעים לחברון רק לשם מטרה זו ותו לא. במקום שמערכת הביטחון תפעל יחד עם משרד החוץ לבלום את החתרנות הזרה, ותפעל להרחיק את מי שמגיע לשטח במטרה ללבות את הסכסוך ולפגוע במורל חיילי צה"ל, הם הולכים שבי אחר התעמולה שלהם. זה פשוט בלתי נתפס".

נזכיר כי לאחר האירוע אמר הרמטכ"ל כי "האירועים חמורים ביותר ומנוגדים לערכי צה"ל ולפקודותיו. מפקדי צה״ל וחייליו נדרשים לבצע את המשימות בנחישות ובאופן מיטבי, תוך שמירה על ערך כבוד האדם וממלכתיות. הנהלים וההנחיות מאפשרים לחיילים חופש פעולה כדי לבצע את משימתם, אך אסור להם להפעיל כח שלא לצורך ואסור להם לנהוג באלימות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...