"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"נילחם בשביל ישראל, גם במחיר נפגעים אמריקנים"

התרגיל הגדול ביותר של מערכי ההגנה האווירית נגד טילים בצבאות ארה"ב וישראל הגיע לשיאו, עם 2,500 חיילים מהכוחות האמריקניים באירופה ו-2,000 חיילי צה"ל

,עודכן
התרגיל המשותף // צילום: דובר צה"ל

התרגיל הגדול ביותר של צה"ל וחיל האוויר עם הצבא האמריקני, תרגיל ג'וניפר קוברה 2018, של מערך ההגנה האווירית בחיל האוויר עם הצבא האמריקני, שהחל לפני שבועיים - מגיע כעת לשיאו.

מדובר בתרגיל הדגל של מערך ההגנה האווירית, כאשר שתי הצבאות מתרגלים תרחישים רבים. בראש התרחישים,מלחמה רב-זירתיתאליה נקלעת מדינת ישראל, כאשר העורף הישראליסופג אלפי טילים ורקטותמכמה חזיתות: איראן, סוריה לבנון ועזה. על פי הסכם בין ישראל לארצות הברית מ-2001, בשעת חירום ולאחר החלטה של הדרגים המדיניים הבכירים ביותר במדינות (ראש ממשלה ונשיא), יגיע מערך ההגנה האווירית של הצבא האמריקני לסייע לצה"ל בהגנה מטילים ורקטות.

בתרגיל המשותף משתתפים 2,500 חיילים אמריקנים ו-2,000 חיילי צה"ל מההגנה האווירית של חיל האוויר על שלל המערכים שלה:חץ 3, חץ 2, קלע דוד (שרביט קסמים, שמשתתף בפעם הראשונה בתרגיל ג'וניפר קוברה), כיפת ברזל וסוללות פטריוט.

במהלך התרגיל פורסים האמריקנים סוללות ברחבי הארץ, ובסופו של התרגיל יתקיים תרגיל באש חיה, במסגרתו יירו טילים של כיפת ברזל, פטריוט אמריקני, ופטריוט ישראלי.

התג לתרגיל המשותף // צילום: סרג'נט רוין קרלסון, כוחות חיל האוויר האמריקני באירופה

תת אלוף צביקה חיימוביץ', מפקד כוחות ההגנה האווירית: "התרגיל מבטא את הקשר שבין ארצות הברית וישראל ובין האנשים. אנחנו לא לוקחים כמובן מאליו את ההתייצבות של האמריקנים כאן, ובזמן חירום נמצא כאן את אותם כוחות נלחמים לצדנו כתף אל כתף. לצה"ל יש יכולת אפקטיבית להגן על מדינת ישראל בכל תרחיש, אבל במצב קיצון האמריקנים יתייצבו ויגיעו לפה. מול הצד או הצדדים שנגדנו, הם ינסו להביא את הרב-זירתיות - מירי קרוב ועד ירי רחוק".

מפקד כוח המשימה האמריקני לתרגיל הג'וניפר קוברה, לוטנט ג'נרל ריצ'ארד קלארק: "התרגיל הזה מאוד חשוב לנו בפיתוח היכולות והמיומנויות שלנו ביירוט טילים בליסטיים. אנחנו נהיה מוכנים להילחם כשהזמן יגיע. אנחנו מחויבים לביטחון ישראל, גם עם סכנה של נפגעים אמריקנים".

בחיל האוויר הבהירו כי הם אינם מפקדים על חיילים אמריקנים, אך מערך ההגנה האווירית של חיל האוויר הוא המחליט על מדיניות היירוט. "כיוון שמדובר במדינת ישראל, החלק שלי הוא 51 אחוזים ושל האמריקנים 49 אחוזים", הסביר תת אלוף חיימוביץ'. "ככל שיהיו יותר מערכות יירוט ביותר שכבות, יהיו יותר הזדמנויות יירוט ותצומצם הפגיעה בישראל. התוספת של האמריקנים היא בעיקר ביכולת ליירוט רחוק של איומים".

התרגיל המשותף // צילום: סרג'נט רוין קרלסון, כוחות חיל האוויר האמריקני באירופה

אחד ה"כוכבים" בבסיס חיל האוויר בחצור הוא סרן רון שביט, המכונה "המיירט" במערך ההגנה האווירית: הסיבה: הוא כבר יירט באחרונה לא פחות משלושה מלטי"ם,ששוגרו לישראל מסוריה ומעזה. "בתרגיל נעבוד מול כלל הזירות בתרחיש קיצון, וחלק מהתרגיל הוא השילוב בין חילות האוויר. יש לנו הגנה רב שכבתית והאמריקנים נכנסים בין לבין. ההגנה לא תהיה אף פעם מאה אחוז, אבל אנחנו עושים את ההכנות שלנו הכי טוב שאפשר כתף אל כתף. ב-10.2 ראינו מטרה שניסתה לחדור לישראל והופלה (המל"ט האיראני). המטרה נפלה וביצענו את המשימה שלנו".

קולונל דייב שאנק, מפקד מערך הגנת הטילים האמריקני: "המשאב הכי יקר שהבאנו לפה זה החיילים האמריקנים. וכשאנחנו רואים את הדגל הכחול לבן מימיננו זה מראה חזק מאוד".

בתוך כך, בעיצומו של יום האישה הבינלאומי הכריזו במערך ההגנה האווירית על מינוי אישה בכירה למערך הלוחם: רב סרן רויטל מונתה לסגנית מפקד גדוד ראשונה של גדוד 'קלע דוד', המערכת ליירוט רקטות כבדות וארוכות טווח. רב סרן רויטל שימשה בעברה מפקדת סוללת כיפת ברזל, ומפקדת בסוללות טילים נגד מטוסים, וכעת קודמה לתפקיד סמגדי"ת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר