"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אומץ תחת אש: המבצע הסודי של הנחתים נחשף
במהלך תרגול במדינה עלומה הותקפו אנשי יחידה סודית בידי מחבלים • למרות ההפתעה, הצליחו הלוחמים האמריקנים להשיב באש ולחסל את האיום
נחתים בפעילות בשטח אויב // צילום: רויטרס

אומץ תחת אש: המבצע הסודי של הנחתים נחשף

במהלך תרגול במדינה עלומה הותקפו אנשי יחידה סודית בידי מחבלים • למרות ההפתעה, הצליחו הלוחמים האמריקנים להשיב באש ולחסל את האיום

אסף גולן
, עודכן

הפעילות החשאית שלכוחות צבא אמריקניםבעולם לרוב אינה נחשפת, ונותרת תחת מעטה של עמימות, אולם לאחרונה נחשף מבצע סודי ודרמטי של לוחמי הנחתים, לאחר ששניים מהם, ששייכים ליחידה סודית, קיבלו עיטור צבאי על פעילות מול אנשי אל-קעידה באפריקה.

בפברואר 2017 ערכו הלוחמים תרגיל בן שלושה ימים במדינה מוסלמית שבמסגרתה הדריכו אנשי צבא של אותה מדינה. שמה נאסר לפרסום מכיוון שבמדינות האזור – אלג'יריה, מצרים, מרוקו, לוב, סודן, תוניסיה וסהרה המערבית, יש רוב מוסלמי שלא רואה בעין יפה שיתוף פעולה עם מדינה נוצרית כמו ארצות הברית.

את הסטורי שלנו כבר בדקתם היום? הצטרפו כאן לאינסטגרם של ישראל היום

תוך כדי התרגול נתקלו אנשי היחידה המיוחדת בכוח של ארגון אל-קעידה ובין הצדדים התפתח עימות קשה שארך זמן רב. בשלב ראשון של הלחימה הרגו הכוחות את אחד המחבלים והזעיקו למקום מסוק קרב שיסייע להם בלחימה.

הכוח העוין ניסה לאגף את הנחתים ועמיתיהם ובמקום התחולל קרב משמעותי וארוך בין הצדדים. לוחם מרינס נפגע מהאש הכבדה, ולוחם נוסף שהיה במסוק נפגע כתוצאה מירי מקלע כבד של המחבלים. לוחמי המרינס המעטים הצליחו להניס את התוקפים, כשהם הורגים שניים מהם ופוצעים אחרים, זאת למרות מתקפת הפתע.

אחד מהלוחמים במסוק נפצע כתוצאה מהירי // צילום (המחשה): רויטרס

שני מקבלי העיטור היו קצין ולוחם מהיחידה, שכיוונו את הכוחות תחת אש כבדה ואף סייעו לפינוי לוחם שנפגע תוך כדי סיכון עצמי כבד. "הקצין והלוחם מסרו דיווח מדויק וניהלו את האש המסייעת בזמן שטרוריסטים יורים עליהם אש כבדה ועוצמתית", נכתב בהחלטה להעניק להם את הציון לשבח.

בעקבות הפעולה ההירואית, התברר שהפעילות של צבא ארצות הברית באפריקה הפכה את לוחמי היחידות של הנחתים למטרה עבור ארגוני טרור כדוגמת דאע"ש ואל-קעידה, ואף הובילו למתקפה של דאע"ש בניז'ר, שבמהלכה נהרגו ארבעה לוחמים אמריקנים. תקיפות אלו גרמו לפנטגון לבחון מחדש את צורת הפעילות של הצבא במדינות אלו, כדי להקטין את הסיכון ללוחמים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...