"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לרוץ בנתיב הקרבות בגולן: 188 ק"מ לחיילי חטיבה 188
יוצאים מהטנקים: לוחמי השריון ישתתפו בשבוע הבא במרוץ חטיבתי, הראשון בתולדותיה • במלחמת יום הכיפורים בלמה החטיבה את הצבא הסורי במחיר דמים
לוחמי חטיבת השריון 188 בשגרה - ובאימונים. "המרוץ הוא דרך חשובה לשמר את המורשת" // צילומים: דו"צ

לרוץ בנתיב הקרבות בגולן: 188 ק"מ לחיילי חטיבה 188

יוצאים מהטנקים: לוחמי השריון ישתתפו בשבוע הבא במרוץ חטיבתי, הראשון בתולדותיה • במלחמת יום הכיפורים בלמה החטיבה את הצבא הסורי במחיר דמים

חנן גרינווד
, עודכן

מורשת נולדת:חטיבה 188 (ברק) של השריון תקיים לראשונהמרוץ חטיבתי, שבמסגרתו ירוצו הלוחמים 188 ק"מ - מחיפה ועד אנדרטת חטיבת ברק ברמת הגולן.

בסך הכל ישתתפו במרוץ השליחים, שיתקיים ביום חמישי בשבוע הבא, 1,500 חיילים ולוחמים בסדיר, שירוצו במקטעים שיחלו בהר הכרמל, זיכרון לחטיבת הכרמלי - תחילת דרכה של חטיבה 188, ויעברו באבני דרך משמעותיות בדרך לגולן.

בסוף היום יחברו כלל לוחמי וחיילי החטיבה לחיילי וקציני מילואים, והם ירוצו יחד עד האנדרטה, שהוקמה לזכרם של 338 חללי החטיבה שנפלו בהגנה על המולדת. לאחר מכן תתקיים עצרת חטיבתית שאליה הוזמנו כלל משרתי החטיבה -בעבר ובהווה.

עיתוי המרוץ אינו מקרי. בימים אלו מציינים בחטיבה 45 שנים למלחמת יום כיפורים, אז בלמו לוחמי העבר את הכוחות הסוריים בגופם, ומנעו מהם את המעבר לגשר בנות יעקב. בקרבות נהרגו 79 לוחמים וקצינים, ובהם מפקד החטיבה אל"מ יצחק בן שהם ז"ל, סגן מפקד החטיבה סא"ל דוד ישראלי ז"ל ומפקדים רבים נוספים.

"היה חשוב לנו לחבר את הלוחמים אלההיסטוריה החטיבתית המדממת", הסביר אל"מ גל שוחמי, המח"ט הנוכחי של 188, את הסיבות לקיום המרוץ, שצפוי להפוך למורשת חטיבתית. "לחבר את הלוחמים למורשת הקרב זה לא רק לשמוע את הדברים אלא לחבר אותם לדנ"א של החטיבה". מי שיחכה בסוף הריצה ללוחמים, וישתתף יחד עם קצינים בכירים בעצרת החטיבתית, הוא תא"ל (מיל') עמוס כץ, שעמד בראש החטיבה במלחמת יום הכיפורים, לאחר נפילתו של אל"מ בן שהם. "עצם קיום המרוץ וההימצאות במקומות היסטוריים אלה הוא דרך חשובה לשמר את המורשת", הוא ציין. כץ מקפיד להשתתף בעצרת החטיבה בכל שנה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...