שליש מהמתאבדים בצה"ל בשנת 2021 הם יוצאי העדה האתיופית. כך עולה מנתוני צה"ל לסיכום 2021 שהציג ראש מטה אכ"א, תא"ל יורם כנפו, בשיחה עם כתבים צבאיים. בסך הכל בשנת 2021 נפלו 31 משרתים מסיבות שונות, ובין השאר בפעילות מבצעית, תאונות, התאבדות ומחלות.
החלל היחיד שנהרג השנה בפעילות מבצעי הוא סמ"ר עומר טביב ז"ל, שנהרג במהלך מבצע "שומר החומות". בראל חדריה-שמואלי ז"ל לא נכלל בהרוגי צה"ל כיוון שהוא השתייך למג"ב. חלל נוסף, יונתן גרנות ז"ל, נפטר כתוצאה מעבריינות בנשק. חלל נוסף שלא נכלל בספירה הוא סרן ת' שמצא את מותו בכלא הצבאי בנסיבות שעדיין נבדקות, והשתחרר מצה"ל טרם מותו.
עשרה מהחללים שנוספו השנה נהרגו בתאונות דרכים, כולם בנסיבות אזרחיות. שישה נפטרו כתוצאה ממחלות. גם מפקד חטיבת הנח"ל לשעבר, אלוף משנה שרון אסמן, שמת מדום לב במהלך פעילות גופנית בצבא, נחשב לחלל צה"ל. על פי החשד, 11 חללים מתו כתוצאה מאובדנות, שלושה מהם בני העדה האתיופית, ושניים נוספים מסיבות "אחרות", שגם הן עשויות להתברר כאובדנות. אחד מהם בן העדה האתיופית.
"יש פה מגמה של יציבות, אחרי שנים של עשרות מקרי אובדנות. אין מקרה אובדנות שלא מגיע לשולחני, אנחנו מקימים ועדה אחרי כל מקרה מעבר לחקירת מצ"ח. אנחנו בוחנים מערכתית כל מה שמסביב. מצאנו שהנושא של ערבות הדדית וזיהוי סימני מצוקה הוא הדבר המשמעותי", אמר תא"ל יורם כנפו.
בשנת 2021 הוגדרו 67 משרתים במצב "קשה" בהשוואה ל-41 בשנת 2020 ו-35 בשנת 2019. מתוך החולים במצב קשה, 11 חלו בקורונה.
תא"ל כנפו על תאונות הדרכים של חיילים בחופשה: "מספר התאונות בצה"ל במגמת ירידה. האתגרים המשמעותיים שלנו - תאונות דרכים. זיהינו את תאונות הדרכים בחופשה כנקודה שצריך לטפל בה. עוסקים בהסברות לחיילים".
על נגישות לכלי הנשק, אמר: "אנחנו מצמצמים את הנגישות לכלי נשק - מי שלא צריך להיות עם נשק או לצאת עם נשק, לא יהיה עם נשק. הגדלנו את מס הקב"נים בכל יחידה, אנחנו מתלבשים על הבא"חים - תקופת המעבר בין יחידות רגישה. שומרים על רצף פיקודי ככל שניתן. אם יש כאלה שצריכים קשב פיקודי טוב יותר אנחנו יודעים לסמן אותם, והם מקבלים את הקשב הראוי".