"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מדהים: הצבא האמריקני מפתח רחפן בגודל של זבוב

כלי הטייס הזעיר ידע לנופף בכנפיו ולנוע לשישה כיוונים • יכולת כזו תאפשר סריקה של מתקנים או מרחבים קטנים ומנהרות לפני תקיפה

,עודכן
0השמעה
כלי הטייס בצורת חרק, צילום: AFRL video, "WOW" Technologies, Micro Air Vehicles

האם צבא ארה"ב נמצא בשלבים האחרונים של פיתוח מזל"טים בגודל של ציפורים וחרקים? התשובה לכך ככל הנראה חיובית, וזאת על רקע הסכם שנחתם בין חיל האוויר האמריקני לחברת הפיתוחים וההמצאות איריון (Airion Health LLC), הסכם המדבר על מוצר סופי תוך פחות משנה וחצי.

צבא ארה"ב רשם על שמו פטנט לייצור מזל"טים זעירים כאלו כבר בשנת 2014, כשאז הפטנט התקבל על כנפיים של כלי טייס ממוזערים. מאוחר יותר, ב-2016, הצבא החל את הקשר עם איריון שמתמחה בייצור ופיתוח פתרונות מסוג זה, הן לתעשייה הצבאית והן לאזרחית.

על פי הפרטים, מדובר בכלי טייס זעיר שיכול לנופף בכנפיו, וידע לנוע לשישה כיוונים: מעלה, מטה, קדימה, אחורה, ימינה ושמאלה. יכולת כזו תאפשר סריקה של מתקנים או מרחבים קטנים ומנהרות לפני תקיפה. על פי ההסכם ניתן יהיה להפעיל את הכלים החדשים גם לפעולות אזרחיות, כשכל הנראה הן הממשל האמריקאי והן איריון ייהנו מהרווחים של הפטנטים האלו.

המזל"ט הזה הוא רק אחד מהכלים הזעירים שהצבא האמריקני מפתח ממש כעת, שאמורים לחולל מהפכה שלמה וממוזערת בכל זרועות הלחימה. כבר לפני כחצי שנה פרסם חיל האוויר האמריקני מכרז לרובוטים במשקל של חצי ק"ג, שיכולים לנוע לפני הכוחות בתוך בתים כדי לסרוק אזורים שונים מבלי לסכן את הלוחמים. רובוטים אלו יקבלו הוראות משלט שיישא החייל בשטח עצמו.

ניסויים ברובוטים שגודלם כפוטבול, שנעו וסרקו מתחמים ובניינים כבר נוסו על ידי חיל האוויר האמריקני בשנה שעברה - וככל הנראה היכולות של הצבא האמריקני בתחומים האלו מצויים בהתקדמות גדולה יותר ממה שפורסם עד כה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר