כשבועיים לאחר שהחשמל קרס בבסיס סיירים בדרום וצה"ל נאלץ לפנות את מרבית הבסיס ולשחרר מאות חיילים לבתיהם, זאת בשל תקלות ברשת החשמל ולאחר שחיילים חשוב ברע התעלפו, ביקר היום (שלישי) מפקד זרוע היבשה בבית הספר להגנת הגבולות הנמצא בסיירים.
״תפקידנו הוא להבטיח מעטפת מקצועית ואיכותית למשרת, אנחנו ערים לפערים הקיימים ומשקיעים את מירב המשאבים על מנת שהחיילים שלנו יזכו לתנאים הטובים והראויים ביותר - זו המחויבות שלנו״. אמר אלוף לוטן.
מפקד זרוע היבשה לוטן, סייר בבית הספר להגנת הגבולות יחד עם ראש חטיבת ההפעלה בזרוע היבשה ומפקד הכשרות היסוד, תת-אלוף שרון אלטיט ומפקד בית הספר להגנת הגבולות, אלוף-משנה ר׳.
במהלך הסיור בבסיס סקר האלוף לוטן את התשתיות החדשות, קיים שיח עם המפקדים על מנת לבדוק את המוכנות להכשרת המשרתים והדגיש את המחויבות לבריאות החיילים ולהכשרתם התקינה.
לאחר מכן נפגש עם חיילי ההכשרה בבסיס וסייר במגורי התצפיתניות.
"בחצי השנה האחרונה אנו מקדמים תהליכים משמעותיים לשיפור תנאי הלוחמות, הלוחמים וכלל החיילים בהכשרות בבית הספר להגנת הגבולות בסיירים".
תפקידנו הוא להבטיח מעטפת מקצועית ואיכותית למשרת, אנחנו ערים לפערים הקיימים ומשקיעים את מירב המשאבים על מנת שהחיילים שלנו יזכו לתנאים הטובים והראויים ביותר - זו המחויבות שלנו. אתם, סגל הפיקוד, המפקדים הטובים ביותר שלנו. אני גאה בכם וסומך עליכם".
נזכיר כי ב-14 באוגוסט, ביום הכי חם מאז החלו המדידות במדינה, הטמפרטורה שנמדדה הגיעה ל-48 מעלות באזור הדרום. הפסקת חשמל פתאומית בשל תקלה בתשתיות הפכה את המצב לבלתי אפשרי ובעיקר למסוכן מאוד לחיילים ולחיילות שמשרתים בבסיס סיירים.
במשך שעות שהו חיילי הבסיס בתנאים קיצוניים במבנים ללא אוורור, ללא מזגן ובלי מים קרים. הקולרים לא עבדו בשל הפסקת החשמל, וכך גם המקררים של השתייה הקרה והמקררים בהם מאחסנים אוכל. בזו אחר זו חיילות קרסו וחשו ברע עד מצב של עילפון. חלקן נזקקו לאינפוזיה במרפאה.
לצבא לקח זמן להתארגן, ורק בשעות הלילה הועברו החיילים עם מזרונים לכיתות לימוד, בהן היה חשמל במזגן, שם העבירו את הלילה. חיילת אחת שחשה ברע פונתה לבית החולים "יוספטל", אחרים פונו למרפאה. בשעות הבוקר כשהבינו בצה"ל שהמצב חמור ויש חשש לחיי אדם, הוקדמה שעת היציאה הביתה לחיילים המתוכננים לצאת לסוף השבוע. כמות החיילים בבסיס צומצמה למינימום הנדרש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו