הסטודנטים שחוקים: אלו ההתאמות למילואימניקים לקראת שנת הלימודים השלישית במלחמה

ראשי אוניברסיטאות המחקר (ור"ה) הציגו את המתווה למשרתי המילואים לקראת השנה האקדמית תשפ"ו • על פי הערכות, כמעט כל סטודנט רביעי גויס מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל • בין היתר יכללו שיטות מגוונות להשלמת החומר הלימודי, הכרה בקורסים שנלמדים במוסדות אקדמיים אחרים בארץ ובמקרים של שירות ארוך - תוארך תקופת הלימודים ללא תוספת תשלום

מילואימניקים יפתחו שנת לימודים אקדמית שלישית בצל המלחמה. צילום: גדעון מרוקביץ

שנת הלימודים של מערכת החינוך תפתח בספטמבר, בחודש שאחרי תפתח שנת הלימודים האקדמית והיא תהיה שנת הלימודים האקדמית השלישית שנפתחת בצל מלחמה לאחר ש-7 באוקטובר 2023 דחה את שנת הלימודים ושיבש אותה, שכן עשרות אלפי סטודנטים וסטודנטיות גויסו למילואים או פונו מבתיהם. על פי הערכות, כ-70,000 סטודנטים מגויסים או גויסו למילואים מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל - כמעט כל סטודנט רביעי.

לקראת פתיחת שנת הלימודים תשפ"ו הציגו היום (שני) ראשי אוניברסיטאות המחקר (ור"ה) את מתווה ההתאמות למשרתי המילואים. לטענתם, המתווה כולל התאמות שיאפשרו לסטודנטים המשרתים להמשיך בלימודים לצד שמירה על איכות וערך התואר שיקבלו.

המתווה, שיהיה דומה לזה של שנת הלימודים הקודמת יעניק התאמות אקדמיות לסטודנטים ולסטודנטיות הנקראים לשירות מילואים ולשירות קבע ביחידות בייעוד קדמי, לבני ולבנות זוגם שהם הורים לילדים קטנים, לפצועי המלחמה ולמשפחות של פצועים, חללים וחטופים.

הסטודנטים המילואימניקים חוזרים לספסל הלימודים, צילום: גדעון מרקוביץ

הוא יכלול בין היתר שיטות מגוונות להשלמת החומר הלימודי כמו סרטונים, הקלטות, הקלה ופריסה של עומס הלימודים, אפשרויות להמשיך ולהתקדם בלימודים תוך כדי השלמת החומר, והכרה בקורסים שנלמדים במוסדות אקדמיים אחרים בארץ. במקרים של שירות מילואים ארוך, המתווה מאפשר למשרתי המילואים להאריך את תקופת הלימודים ללא תוספת תשלום. כמו כן תהיה גם אפשרות לקיצור התואר על ידי פטור מקורסים.

באוניברסיטאות אמורים לתת מענה אישי מיוחד לסטודנטיות וסטודנטים ששרתו תקופה מצטברת ארוכה של 300 ימים ויותר מתחילת לימודיהם. המענה כולל מינוי מלווה לכל אורך הלימודים ועד סיום התואר, שעות חונכות אקדמית ללא תשלום, ותיעדוף בקבלת מעטפת התמיכה המוצעת על ידי האוניברסיטה, כולל מעונות, ייעוץ אקדמי, ייעוץ נפשי, מלגות סיוע כלכלי וסיוע בהשמה. כמו כן, בכל אוניברסיטה תמונה ועדה שבסמכותה לצרף לקבוצה זו סטודנטים נוספים ולאשר חריגים.

בוור"ה קראו למשרד הביטחון להקצות משאבים תוספתיים שיאפשרו לאוניברסיטאות להעניק את ההתאמות ויאפשרו לסטודנטיות ולסטודנטים משרתי המילואים שנמנים על קבוצת 300+ להשלים את כל הלימודים לתואר אליו הם רשומים, בלא שיצטרכו לשלם שכר לימוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר