"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"מהלך לאומי בעל חשיבות אסטרטגית": היישובים בהם ישווקו אלפי דירות למשרתי קבע
כחלק ממעבר והעתקת בסיסי צה"ל לפריפריה: רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) מקדמת שיווק של יותר מ-3,300 יח"ד ברחבי הארץ • המהלך כולל פרויקטים של בניה רוויה וצמודת קרקע בכל רחבי הארץ - בצפון, בדרום, במרכז ובחיפה
יותר מ-3,300 יח"ד ברחבי הארץ ישווקו עבור משפחות משרתי קבע בצה"ל. צילום: רשות מקרקעי ישראל

"מהלך לאומי בעל חשיבות אסטרטגית": היישובים בהם ישווקו אלפי דירות למשרתי קבע

כחלק ממעבר והעתקת בסיסי צה"ל לפריפריה: רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) מקדמת שיווק של יותר מ-3,300 יח"ד ברחבי הארץ • המהלך כולל פרויקטים של בניה רוויה וצמודת קרקע בכל רחבי הארץ - בצפון, בדרום, במרכז ובחיפה

רוני שקדי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) מקדמת שיווק של יותר מ-3,300 יח"ד ברחבי הארץ עבור משפחות משרתי קבע בצה"ל, זאת כחלק ממעבר והעתקת בסיסי צה"ל מחוץ לריכוזי אוכלוסין במרכז הארץ. היום (חמישי) מנהל רמ"י ינקי קוינט נפגש עם ראש אכ"א האלוף דדו בר כליפא, כדי לדון בדרכים להאצת הנושא.

מהלך זה, אותו מובילה רמ"י בשיתוף פעולה עם צה"ל, צפוי להוות מנוע צמיחה משמעותי ליישובים אליהם יעברו משפחות משרתי הקבע, זאת באמצעות קליטה של אוכלוסייה ערכית, תורמת ומעורבת חברתית.

המהלך כולל פרויקטים של בניה רוויה וצמודת קרקע בכל רחבי הארץ - בצפון, בדרום, במרכז ובחיפה. בין היישובים בהם ישווקו יחידות כלולים: באר שבע, עומר, להבים, כרמית, מיתר, נוף הגליל, עפולה, מגדל העמק, מעלות, עכו, לוד, רמלה, יבנה, בני עי"ש, יקנעם, מטולה וכפר תבור.

שיווק יחידות הדיור למשפחות משרתי הקבע הוא חלק ממאמציה של רמ"י להוצאת מחנות ובסיסי צה"ל מתוך מרכזי הערים, שהואצו משמעותית בתום מבצע "עם כלביא". מתקפת הטילים הבהירה ביתר שאת את הסיכון בהימצאותם של בסיסים צבאיים בלב ערים, ואת הצורך המיידי בהאצת פינויים - הן מסיבות ביטחוניות והן לצורכי פיתוח.

רמ"י פועלת בשיתוף פעולה עם משרד הביטחון לקידום פינוי בסיסים כמו הקריה, גלילות, צריפין, סירקין, תל השומר ואחרים, לטובת הקמת עשרות אלפי יחידות דיור חדשות באזורי ביקוש. מאז סיום המערכה מול איראן, רמ"י האיצה את פעילותה מול כלל הגורמים הרלוונטיים לנושא, במטרה להגיע להסכמים שיאפשרו פינוי מחנות צה"ל בהקדם האפשרי.

ינקי קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל: "המעבר של צה"ל לפריפריה הוא מהלך לאומי בעל חשיבות אסטרטגית, בו אני רואה תרומה כפולה - גם לצה"ל וגם להתיישבות. הרשות פועלת לאתר פתרונות מגורים מתאימים שיסייעו בקליטת המשפחות. אנו עושים מאמצים רבים כדי לאפשר שיווק מהיר של יחידות הדיור הללו. צה"ל היה ונותר מנוע חברתי וכלכלי עוצמתי בחברה הישראלית ומעבר של אנשי קבע ומשפחותיהם יהווה מנוע צמיחה משמעותי ליישובים אלו אשר יקרינו על כלל האזור".

ראש אכ"א, אלוף דדו בר כליפא: "דיור למשרתי הקבע הוא לא רק הטבה משמעותית, אלא מהלך לחיזוק הפריפריה וביצור ביטחונה הלאומי של המדינה. היכולת להבטיח הטבת דיור למשפחות המשרתים היא השקעה ישירה באיכות המשרתים בצבא. יידעו אנשי הקבע כי עתידם מובטח, וכי אנו נדאג לצורכם ומחסורם בזמן שהם עוסקים בביטחון המדינה, ביומם ובלילם.

"אני מברך על שיתוף הפעולה עם רמ"י, הירתמותם למהלך מבטיחה כאן מהפכת דיור אמיתית. זו הבעת מחויבות של המדינה עבור אלו שבחרו לשרת אותה, מי שמשרת יותר- יקבל יותר. נמשיך לטפל במשפחות המשרתים, נחזק את הפריפריה הגיאוגרפית והחברתית וגם כאן נהיה חלוצים אנשי הקבע, זהו יעד לאומי, יחד ננצח, יחד נגשים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...