"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
חשיפה

לראשונה: חניך בקורס טיס עובר הליך לשינוי מין

החניך יידע את מפקדיו, שמסדרים לו תנאי ת״ש מתאימים, בהליך שנעשה במימון ובאופן פרטי על ידו

,עודכן
0השמעה
מסדר כנפיים, ארכיון. צילום: אורן בן חקון

לראשונה בחיל האוויר חניך בקורס טיס עובר הליך שינוי מין. על פי הפרטים שהגיעו ל"ישראל היום", מדובר בחניך שהחליט לעבור תהליך לשינוי מין. חיל האויר ומפקדיו מספקים לו את תנאי השירות המתאימים לצרכיו, כולל מקלחות ומגורים.

מימון ההליך אינו דרך שירותי הרפואה הצה״ליים.

ראש הממשלה נתניהו בטקס סיום קורס טיס| מתוך ערוץ היוטיוב של חיל האויר

על פי ההערכות, בצה״ל משרתים כיום עשרות חיילים ששינו את מינם, כחלק מעיקרון צבא העם. צה״ל קבע כי יחידת יועצת הרמטכ״ל לענייני מגדרתטפל באוכלוסיית הטרנסג׳נדרים בצבא, ותסייע להם במקרה הצורך בקבלת התאמות בשירותם הצבאי.

יצוין כי בקורס טיס אין הנחות לנשים או לגברים, וכמובן שגם לא לטרנסג׳נדרים, וכל אחד ואחת נדרשים לעמוד בקריטריונים גבוהים שרק על פיהם נקבע אם ימשיכו בקורס ויסיימו אותו בהצלחה.

בדרך כלל לאחר גיוס טרנסג׳נדר לצה״ל מפקדיו עורכים לו שיחה אישית ושואלים אותו באילו מקלחות ומגורים הוא מעדיף להשתמש. בכל הנוגע לסיוע רפואי לשינוי המין, בצה"ל נוהגים בדומה לקופות החולים – לא מממנים את הניתוח לשינוי מין, אך מנפקים כדורים הורמונליים מתאימים.

בצה״ל אישרו את הפרטים שבידיעה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר