"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ישראליות בפיתה: סביח בגרסת השבת

שאריות מסיר החמין, קצת סלט "ערבי", חציל מטוגן וגם נגיעה אישית • ועם מה לאכול? לא רק עם פיתה • כך תכינו את הגרסה המיוחדת ליום המנוחה השבועי

,עודכן
0
סביח משאריות השבת // סביח משאריות השבת ,
סביח משאריות השבת // סביח משאריות השבת

למסורת המטבח היהודי־ישראלי יש ייחוד רב: חומרי הגלם הטריים מצויים באזורנו, שילוב הגלויות יצר פיוז'ן של יותר מ־70 מטבחים שונים, והאופי ה"ישראלי" היצירתי מחדש לנו חידושים גם במטבח. דוגמה מעניינת לכך היא הסביח - אוכל הרחוב הכי ישראלי שיש. להבדיל מחומוס, מפלאפל או משווארמה, אין לו אח ורע במטבחים הערביים השכנים, והוא ככל הנראה התפתח מגיבוב שאריות השבת והפך למאכל בזכות עצמו.

מה הקשר לשבת? בראש סיר החמין שמים ביצים, המיועדות במרבית המקרים לארוחת הבוקר, שאז אפשר לייצר מהן כריך טעים, שכולל גם שאריות מהסלטים של ערב שבת - חציל מטוגן, מעט סלט "ערבי", קצת בצל ופטרוזיליה - וכמובן, איך לא - גם מריחה טובה של חומוס, וקצת טחינה מלמעלה.

איך אפשר לתת לסביח נגיעה אישית? ניתן להחליף את הפיתה בחלה מחוממת שהוצא ממנה המרכז ה"רך", בלאפה או אפילו בטורטייה מקסיקנית מקמח חיטה שטוגנה קלילות. מומלץ להוסיף למנה גם לימונים כבושים. נגיעות מודרניות יותר יכולות להיות בהחלפת הביצה הקשה בביצה עלומה, ואפילו המרת הסנדוויץ' בצורת הגשה בקערה, על בסיס סלט ערבי.

הכותב הוא חוקר תרבות האוכל הישראלי, מומחה לתיירות קולינרית

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר