סביח משאריות השבת // סביח משאריות השבת

ישראליות בפיתה: סביח בגרסת השבת

שאריות מסיר החמין, קצת סלט "ערבי", חציל מטוגן וגם נגיעה אישית • ועם מה לאכול? לא רק עם פיתה • כך תכינו את הגרסה המיוחדת ליום המנוחה השבועי

למסורת המטבח היהודי־ישראלי יש ייחוד רב: חומרי הגלם הטריים מצויים באזורנו, שילוב הגלויות יצר פיוז'ן של יותר מ־70 מטבחים שונים, והאופי ה"ישראלי" היצירתי מחדש לנו חידושים גם במטבח. דוגמה מעניינת לכך היא הסביח - אוכל הרחוב הכי ישראלי שיש. להבדיל מחומוס, מפלאפל או משווארמה, אין לו אח ורע במטבחים הערביים השכנים, והוא ככל הנראה התפתח מגיבוב שאריות השבת והפך למאכל בזכות עצמו. 

מה הקשר לשבת? בראש סיר החמין שמים ביצים, המיועדות במרבית המקרים לארוחת הבוקר, שאז אפשר לייצר מהן כריך טעים, שכולל גם שאריות מהסלטים של ערב שבת - חציל מטוגן, מעט סלט "ערבי", קצת בצל ופטרוזיליה - וכמובן, איך לא - גם מריחה טובה של חומוס, וקצת טחינה מלמעלה.

איך אפשר לתת לסביח נגיעה אישית? ניתן להחליף את הפיתה בחלה מחוממת שהוצא ממנה המרכז ה"רך", בלאפה או אפילו בטורטייה מקסיקנית מקמח חיטה שטוגנה קלילות. מומלץ להוסיף למנה גם לימונים כבושים. נגיעות מודרניות יותר יכולות להיות בהחלפת הביצה הקשה בביצה עלומה, ואפילו המרת הסנדוויץ' בצורת הגשה בקערה, על בסיס סלט ערבי. 

הכותב הוא חוקר תרבות האוכל הישראלי, מומחה לתיירות קולינרית

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו