מדינות המזרח הרחוק תמיד היו יעד מבוקש בקרב התיירים הישראלים. תאילנד, סין, יפן, הודו וייטנאם ואחרות אירחו מדי שנה ישראלים רבים - עד לבהלת הקורונה, אותו נגיף שמטיל את אימתו על העולם.
"ישראלים רבים החליטו לדחות או לבטל את החופשה שלהם, ולהחליף אותה ביעדי אירופה, צפון אמריקה ודרום אמריקה", מציין זיו רוזן, מנכ"ל גוליבר. "התפרצות המגיפה מביאה גם ישראלים רבים לבחור דווקא בנופש בישראל, וכמות ההזמנות לנופש בארץ בשבועיים האחרונים עלתה ב־50 אחוזים".
אז גם אם אתם מחסרי המזל שנאלצו לבטל טיול במזרח הרחוק, או שהחוויה האסיאתית פשוט קוסמת לכם, אל דאגה - גם בארצנו הקטנטונת אפשר ליהנות מהמזרח הרחוק, אבל קרוב.

צילום: אסף פינצ'וק
החוויה היפנית
בבית שקט ונעים, בכפר האמנים עין הוד, מתגוררים נובויה ימגוצ'י ושיר מלר־ימגוצ'י. הוא יפני, והיא ישראלית שנסעה לטיול אחרי צבא ביפן. שיר: "הכרנו במהלך הטיול שלי. נובויה סיים בדיוק ללמוד פיסול והזמין אותי לתערוכה שלו. התפעלתי מהעבודות שלו ורציתי להכיר את יפן המסורתית, והוא לקח אותי למקומות מחוץ לטוקיו".
השניים גרים בישראל כבר 20 שנה, ושיר, שהתאהבה ביפן המסורתית, ממשיכה לעסוק בה גם כאן. "למדתי את טקס התה ביפן ורציתי לשתף באהבה שלי לתרבות היפנית, לערוך טקס תה ולתת לאנשים את החוויה של יפן המסורתית. כבר 14 שנים אני מעבירה סדנאות תה. עד אז עבדתי במוזיאון היפני בחיפה כרכזת מחלקת ההדרכה.
"הסדנה מתקיימת בבית שלנו, שיש בו חדר יפני מסורתי, עם רצפת טטאמי (מכוסה במחצלות) וחלונות מנייר ומעץ. בסדנה אנחנו מסבירים על הבית המסורתי ואורח החיים היפני, מדגימים לבישת קימונו מסורתי על המשתתפים, עוסקים בכתב היפני, באוריגמי (קיפולי נייר) ובסיום עורכים טקס תה מסורתי. הסדנה מלווה בקטעי נגינה של נובויה, שבעשור האחרון יוצר כלי נגינה מיוחדים, ממש פסלים מוזיקליים".
הסדנה מתאימה לכל מי שנהנים להכיר תרבויות אחרות, למבוגרים ולילדים. "החוויה היפנית" מתקיימת בכל שבת שלישית, במחיר של 40 שקלים למשתתף. לפרטים והזמנה מראש: 050-7548009.
והחוויה לא נעצרת כאן: שיר מלר־ימגוצ'י משמשת גם אוצרת תערוכה במוזיאון ווילפריד לאמנות המזרח בקיבוץ הזורע. התערוכה, בשם "מרחב נשימה", מציגה את הצורך הפשוט של בני האדם בתקופה שלנו - לנשום.
בשלושת אולמות המוזיאון מוצגות יצירות של 17 אמנים ששאבו השראה מתורות המזרח הרחוק, ובמיוחד מהיוגה ומהמדיטציה הבודהיסטית, שבהן הנשימה מהווה עוגן לתרגול תשומת לב (קשב), מחברת בין הגוף לתודעה, מעצימה את אנרגיית החיים ומאפשרת להתבונן לעומק במצביה המשתנים. ביום ראשון הקרוב, 23 בפברואר, תתקיים במקום סדנה בשם "נושמים במוזיאון", הכוללת הדרכה בתערוכה, תרגול נשימה והרצאה. עלות הסדנה: 70 שקלים. לפרטים נוספים: 04-9899566.
חמוץ־מתוק
אוכל אסיאתי הוא נפוץ ואהוב מאוד בישראל, וחלק מהמסעדות האסיאתיות מגישות מנות מעורבות שמייצגות מקומות שונים במזרח. הבעלים של מסעדת ניטן תאי, נעמי הורביץ, שגדלה בתאילנד, יחד עם שף המסעדה שחף שבתאי, החליטו לערוך מדי יום ראשון ארוחה שמורכבת ממנות ילדותה של הורביץ, שאותן תבשל בעצמה.
הורביץ: "גדלתי בכפר תאילנדי, שם הכל מתנהל על מי מנוחות, והתרבות שאני מכירה מבוססת על כבוד, חיוך ושלווה. הישראלים הם מאוד חמים, ולכן אני חושבת שהשילוב בין השניים יכול לעשות טוב לעולם. לקוחות אומרים לי 'תודה שהבאת את תאילנד לכאן', וזה שווה הכל".

צילום: יהושע יוסף
המנות בתפריט הן תאילנדיות מסורתיות ומתבססות על מנות בריאות עם הרבה ירקות, לימון וצמחים, ורטבים מרעננים. "זה יהיה ערב שונה מהנוף הרגיל של המסעדה, עם מנות תאילנדיות קלאסיות ומוזיקה תאילנדית מרגיעה".
הורביץ, הבעלים של סניפי "ספא שבע", הוסיפה גם ספא חדש מתחת למסעדה. "אני רוצה שאנשים ירגישו שהם בצפון תאילנד, כך שאפשר לקבוע תור לטיפול בספא ולפי שעת הטיפול לתזמן את זמן הארוחה. ההמלצה שלי היא לקבוע את הטיפול לפני הארוחה".
הערב התאילנדי הראשון יתקיים ב־1 במארס במחיר של 150 שקלים לארוחה הכוללת מנה ראשונה, עיקרית, קינוח ושתייה קלה. ניטן תאי, הארבעה 21 תל אביב.
אוכל מקומי ספציפי תוכלו למצוא גם במסעדת פקין הוותיקה, ועד סוף חודש מארס יגישו שם תפריט פופ־אפ עם אוכל מטייוואן, בשיתוף הבשלנית פיי לון (פני) שייה.
שייה גדלה בעיר טאיצ'ונג בטייוואן, התגוררה במשך עשור בסין והיגרה לישראל בעקבות האהבה. היא חברה לצוות המטבח של פקין, מצוידת במתכונים שלמדה מאמה ומסבתה, במטרה להעביר את הטעמים שעליהם גדלה. שייה: "חשוב לי לחשוף את האוכל הטייוואני. הרבה מהאוכל האסיאתי שמכירים בישראל מתבסס בכלל על אוכל אסיאתי אמריקני, כמו שמגישים בארה"ב, ולא על הצורה האותנטית שלו בארצות המקור. התרגשתי להראות איך האוכל הזה צריך להיות מבחינת נראות וטעם.
"בסין, בתאילנד ובמדינות נוספות באזור הטעמים מאוד חזקים. לעומתם, האוכל מטייוואן לא מרבה בטעמים חזקים, אלא יותר מאוזן. לדוגמה, רוב האנשים לא יודעים שלחמניית הבאן הפופולרית מקורה בטייוואן, היא הומצאה כאוכל רחוב שלנו, והיום אפשר למצוא אותה בכל מקום".
בטן־גב
תיירים ישראלים שנוסעים לאיים בתאילנד, מחכים בעיקר לריזורטים המפנקים, לחופי הטורקיז ולחוויית המנוחה המושלמת. אז נכון שבישראל אין שפע של ריזורטים בסדר גודל כזה, אבל גם כאן אפשר לקבל את החוויה בשלל מלונות בסגנון זה, כמו מלון אורכידאה האילתי, שבנוי כולו על טהרת מבנים תאילנדיים.
לצד אורכידאה הוותיק, התחדשה לאחרונה אילת במלון הרברט סמואל רויאל שנגרילה אילת - מלון יוקרה שממוקם על פסגת ההר. מנהל המלון, רני שטרית, מסביר: "זיהינו בקרב הקהל ביקוש לחדרים יוקרתיים ולשירות דומה לזה שיש בריזורטים הטובים של תאילנד. מי שרוצה חוויה של ריזורט בתאילנד עם התחושה של המזרח, יכול לקבל אותה באילת".
הסוויטות והחדרים במלון מעוצבים בסגנון תאילנדי, לסוויטות בריכות צמודות והאווירה והשירות בהתאם. אורחי המלון מתקבלים במגרש החניה ומוסעים מהחניה לטרקלין הקבלה, ולאחר מכן לחדרים, באמצעות טוק־טוק. שירותי הטוק־טוק עומדים לרשות האורחים בכל עת כדי להגיע מנקודה לנקודה במלון. המלון מציע גם ספא איכותי, ויש אפשרות לקבל טיפולי ספא בחדר. מחיר אירוח: החל מ־651 שקלים ללילה בחדר דה לקס שנגרילה, ועד 2,090 שקלים ללילה בווילה שנגרילה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו