טוביה, איך אתה מתחיל את סוף השבוע?
"אני אחראי על הבישולים ויעל, אשתי (75), היא הסו־שפית שלי. המנה האהובה ביותר היא סלמון במרינדה הסודית של טוביה, לצד תפוחי אדמה עם מרכיב סודי - ציר מרק עוף. אני מכין גם צלי בקר, שמבלה 6 שעות בתנור ויוצא רך כמו חמאה".
איך קרה שאתה השף המשפחתי ולא ילדיך וכלותיך, שבהן גם מיכל צפיר?
"בוא, אין הנחתום מעיד על עיסתו, אבל כנראה שאני מבשל הכי טוב... מיכל מביאה סלטים שלה, שהיא טוענת שבזכותם נחיה עד 120, וכלתי השנייה ליאת תורמת את החלות שלה. אנחנו שולחן של 16 איש לפחות, כולל 8 נכדים".
אתם בעצם "סברי מרנן", גרסת המציאות?
"אני עורך קידוש כל שישי ומקריא אותו בנוסח ובניגון כפי שהוא נשמע בסברי מרנן. אני מקפיד שהנכדים שלי, שכולם מוזיקליים, ישמעו אותו. זהו משהו קטן שחשוב לי מאוד. הם שותים תירוש, וכשההורים מנסים למהול להם במים כדי להוריד קצת מהסוכר, הם כועסים. אחרי שהמשפחה מתפזרת אנחנו מתיישבים כל אחד על הכורסא שלו, בכורסא של יעל אסור לי לגעת, וצופים בפרק של סברי מרנן. כשאין עונה אני צופה בסדרות ובתוכניות דוקומנטריות".
נשמע שאתה חייב מנוחה.
"בשבת יעל ואני קמים בתשע ואוכלים ארוחת בוקר זוגית, שכוללת חצי ביצה מבושלת לכל אחד, סלטים, גבינות ונס בלי סוכר. בצהרים אנחו לא מוותרים על שלאף שטונדה של שעתיים לפחות".
יש לך זיכרון מיוחד משבת?
"גדלתי בבית מסורתי, אבל לא דתי. אבא שלי, משה, לא היה הולך לבית הכנסת אבל אני, תתפלאו, בכל זאת אהבתי ללכת ולהתפלל. היה זה השכן שלנו מלמטה, לבקוביץ', שהיה לוקח אותי לתפילה. היה לו כיסא קבוע והייתי עומד לידו. כל המתפללים חשבו שאני הבן שלו ומעולם לא תיקנתי אותם, כי הייתי נבוך לומר שאבא שלי לא דתי".
נסיים בטיפ לסוף שבוע מושלם?
"אווירה משפחתית. זה תענוג שהוא מתנה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו