"יצא לי זיופון והתחלתי לבכות את חיי". אנה זק | צילום: טל עבודי

"זה מבאס": אנה זק מגיבה לשמועה שהפיצו עליה ועל מרגי

עם מיליוני עוקבים ברשות ואינסוף עיסוקים, זק בת ה-24 מגדירה עצמה קודם כל כזמרת • ההתחלה הקשה בישראל, היחסים עם נועה קירל ("אני לא אדם שנכנס לסכסוכים") והזוגיות ("אין לי שליטה במה שאנשים ממציאים") • הראיון המלא - בסופ"ש במגזין החדש של "ישראל היום"

היא התפרסמה כדוגמנית ומשפיענית רשת, לחשבון האינסטגרם שלה יש 1.4 מיליון עוקבים והיא מתחזקת חשבון טיקטוק שלו 5.2 מיליון עוקבים.

אבל כששמים את אנה זק על המוקד ושואלים אותה איך הייתה מגדירה את עצמה קודם, היא עונה "זמרת" בלי למצמץ. "זה מובן לי שאנשים לא יודעים שכילדה ברוסיה הייתי זמרת קודם, כי התפרסמתי בהתחלה ברשתות החברתיות ובדוגמנות", היא אומרת.

 

"הסיבה לזה היא שכשעליתי לארץ סבלתי מחוסר ביטחון וממש לא רציתי לשיר. לא הייתה לי השפה, הרגשתי שאני לא שייכת ושאני לא יכולה לעשות את מה שהייתי עושה ברוסיה. אחרי שהגענו לישראל ההורים שלי רצו לרשום אותי ל'פרחי אשדוד', הלהקה העירונית, כי הם רצו שאחווה את מה שחוויתי ברוסיה ופשוט לא הסכמתי.

"לא היתה לי עברית, הייתי מאוד ביישנית. אבל הסכמתי לקחת שיעורים פרטיים ומתישהו המורה שלי הציעה לי להשתתף בתחרות שירה של צעירים שהתקיימה באילת. נסעתי לתחרות, עליתי על הבמה, עמדתי לשיר ומרוב הפחד נחנקתי. יצא לי זיופון והתחלתי לבכות את חיי. הנחתי את המיקרופון וירדתי בריצה מהבמה".

בגלל זה, מסבירה זק, "במשך כמה שנים לא רציתי לדבר על מוזיקה בכלל. הביטחון חזר לי אחרי שהתפרסמתי והיה לי קהל ברשתות. הרגשתי שיש מלא אנשים שאוהבים אותי, קיבלתי המון אהדה וביטחון פתאום, וזה השלב שבו הרגשתי שאני יכולה לעשות את זה. פתאום חזר לי הרצון לעשות את מה שאני באמת אוהבת. בעצם עשיתי את הדרך ההפוכה - קודם היה לי הקהל".

כמי שחתומה על להיטי פופ ענקיים בסגנון "מי זאת" ו"לך לישון", מנהלת מערכת יחסים עם אחד מהמזמרים המוכרים בישראל וחושפת את חייה באופן יומיומי מול עוקביה ברשתות, הייתם מצפים שתבין שרכילות ושמועות הם חלק מהמשחק. אבל זק, 24, מודה שגם היום עוד לא הסתגלה לצורך של אנשים להמציא לה אג'נדות וסכסוכים שלטענתה לא באמת קיימים במציאות.

בין השאר נטען שהזוגיות בינה לבין בן הזוג, יהונתן מרגי, היא לא יותר מתעלול יח"צני. וגם הסיפור עם האקסית המיתולוגית והמוכרת לא פחות שלו, לא עזר להרגיע את השמועות.

אתם זוג עוד מעט שנתיים. הפריע לך שבהתחלה רבים חשבו שמדובר בגימיק יח"צני?
"זה מבאס אבל לא נתתי לזה יותר מדי מקום. הגעתי למצב שאמרתי לעצמי 'אוקי, אנשים יכולים להגיד ולהמציא כל כך הרבה דברים. אין לי שליטה בזה אז אין לי מה לעשות עם זה'. העדפתי לא להכניס אנרגיה לא טובה לתוך הדבר הזה, כי אנחנו יודעים איך הקשר הזה קרה ומאיפה הוא מגיע.

"אנחנו יודעים מה יש בינינו. אנשים ידברו על הזמן, הם יכולים להגיד עלי היום דברים שהם כל כך ההיפך ממי שאני באמת. ביקורת שאין לה בסיס או שפשוט ממציאים דברים. נורא קשה לי עם זה. יכולים להכניס אותי לאיזו שערורייה שאני באמת לא קשורה אליה. יכולים להגיד פתאום שאני בסכסוך עם מישהו, אפילו שזה בכלל לא נכון".

"אנשים ידברו כל הזמן". אנה זק ומרגי, צילום: יח"צ

מישהו אקראי כמו, נניח, נועה קירל? את בכל זאת יוצאת עם האקס שלה.
"נגיד הסיפור עם נועה. כבר שנים שיוצרים את הסכסוך הזה בינינו ומרגישים כל הזמן צורך לתדלק אותו, זה אף פעם לא נגמר. מאוד קשה לי עם זה, כי אני לא אדם שרב עם אנשים ונכנס לסכסוכים. מה כבר צריך לקרות כדי שיבינו שזה לא באמת?

"כשמכניסים אותך לסכסוך שלא באמת קיים וכל הסביבה שלך מדברת על זה ושואלים אותך אז זה כבר יוצר מצב לא נעים ותחושה שבאמת יש משהו. אבל אין כלום! זה כבר הגיע למצב שזה הפריע לי. הרגיש לי שזה הופך להיות חלק מהחיים שלנו. מרגיש לי שכל דבר שאחת מאיתנו עושה, איכשהו ימצאו דרך להכניס אליו את השנייה".

בראיון שיתפרסם במגזין "ישראל היום" בסוף השבוע, מספרת זק על אודות מערכת היחסים בשלט רחוק בינה לבין מרגי שחי בימים אלה בלוס אנג'לס; החרדות שליוו אותה באזעקות בזמן המלחמה מול איראן, והתקופה שאחרי 7 באוקטובר בה פשוט לא הצליחה לשיר.

"יצאתי למלונות של מפונים, עדיין בלי קול. לא הצלחתי להוציא ציוץ", היא מספרת. "בכל מקום שהגעתי אליו ביקשו ממני לשיר ואמרתי - מה קשור עכשיו? באמת, איך זה מתאים שאשיר 'מי זו פה שקמה'? איך זה מתאים עכשיו? היה לי קשה. כשחזר לי הקול והתחלתי להופיע ממש לא הרגשתי בנוח. עמדתי על הבמה וחשבתי 'איך אני שרה עכשיו את השירים השמחים והצבעוניים שלי לאנשים האלה שאין להם בית?'"

כדאי להכיר