"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
לשיר בקול ערב

עושים כבוד לדקלון: יוסי פיין מבצע את "לשיר בקול ערב"

מהילד שגדל בכרם ועד למפיק המוזיקלי של "הדג נחש" שזכה לשתף פעולה עם דקלון - ביצוע שיר שלו הוא סגירת מעגל מרגשת עבורי, ופתיחת מעגל חדש

,עודכן
0השמעה
יוסי פיין, צילום: נועם חוז'נובסקי

לפני עשור בערך עבדתי עם להקת הדג נחש על האלבום "זמן להתעורר". היה שם שיר שנקרא "מבסוט". במקור שאנן סטריט שר את הפזמון ורצינו לעשות שיתוף פעולה עם זמר אחר, רק לא ידענו עם מי. פתאום קפץ ביוטיוב השיר "בקול ערב", ובבת אחת חזרתי להיות ילד בכרם התימנים של שנות ה־70.

ישמח חתננו: עושים כבוד לדקלון // כתב: דויד פרץ, צילום: גיל קרמר, משה בן שמחון, שמואל בוכריס

כילד בבית ספר היסודי "טשרניחובסקי" בכרם, חלק משמעותי בחיי, מגיל 6 עד 11, העברתי אצל החברים מהלימודים. הפסקול שליווה אותנו היה של להקת צלילי הכרם, שנקראו אז "דקמוש" על שם דקלון ובן מוש. "הנה הזמר שצריך לשיר את הפזמון!", הצבעתי על התמונה של דקלון משנות ה־70, ואכן, דקלון הגיע והיה "כל כך מבסוט שיש לי מיקרופון ביד".

יוסי פיין - לשיר בקול ערב // צילום: גיל קרמר, משה בן שמחון, שמואל בוכריס

לכל שירי הפרויקט "ישמח חתננו"

לבצע את "בקול ערב" זו סגירת מעגל עבורי - וגם פתיחת מעגל חדש. מעולם לא שרתי שיר של זמר אחר מההתחלה עד הסוף, ובשבילי לשיר שיר של דקלון זה הכי טבעי שיכולתי לבקש. אפילו אני הופתעתי מכמה המוזיקה הזו אצלי בדם.

לשיר בקול ערב - יוסי פיין

מילים ולחן: אביהו מדינה

תופים ודרבוקות: פאדל קנדיל
קולות רקע: דור שמר
שירה גיטרות וקלידים: יוסי פיין
מוקסס והוקלט בעליית הגג

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר